• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402090100564
  • خبرنگار : 90057

نیمی از شمال غزه ویران شده است

نیمی از شمال غزه ویران شده است

بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای، ارتش رژیم صهیونیستی بخش زیادی از شمال غزه را ویران کرده و به بیش از نیمی از ساختمان‌ها و بخش‌های وسیعی از کل محله‌ها در طول حمله ۴۲ روزه خود آسیب وارد کرده است.

به گزارش ایسنا، فایننشال تایمز می‌نویسد: میزان کامل این آسیب با استفاده از سیگنال‌های راداری جمع آوری شده از ماهواره Sentinel-۱ آژانس فضایی اروپا برآورد شده است.

تجزیه و تحلیل داده‌های راداری نشان می‌دهد که پس از بیش از یک ماه جنگ، تقریباً نیمی از سازه‌های ناحیه شمالی غزه به شدت آسیب دیده است. تجزیه و تحلیل خسارت نشان می‌دهد که نیروهای رژیم صهیونیستی با حرکت به سمت هدف اصلی خود - بیمارستان الشفا - مسیری را از میان محله‌ها، به ویژه اردوگاه آوارگان الشطای، که خانه اسماعیل هنیه، در آن قرار دارد، نابود کرده‌اند. ارتش اسرائیل نه یک بار، بلکه دو بار خانه هنیه را ویران کرد – ابتدا با بولدوزر و سپس با حمله هوایی.

داده‌های راداری نشان می‌دهد که تنها ۳۰ درصد از اردوگاه دست نخورده باقی مانده است. سپس ارتش رژیم صهیونیستی در مسیر خود به سمت بیمارستان الشفاء خط ساحلی را در نظر گرفت و به نیروهایی که شهر غزه را از جنوب محاصره کرده بودند، رسید و به طور مشابه در مسیر خود آسیب زیادی وارد کرد. نیروهای صهیونیست اکنون در شرق آن مکان‌ها عملیات می‌کنند.

دیرالبلح، بخش جنوبی نوار غزه که پر از نخل خرما و مزارع پرورش اسب است، تاکنون نسبتاً آسیب ندیده است. این شهر محل استقرار کشاورزان و املاک روستایی است و جمعیت کمتری نسبت به مناطق متراکم شهر غزه و اردوگاه‌های پناهجویان دارد. اما در جنوب شرقی، خان یونس قرار دارد، جایی که ارتش اسرائیل قبلاً اعلام کرده است که قصد دارد عملیات را تا آنجا گسترش دهد.

 ساکنان چهار محله - محل زندگی بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر - از خواب بیدار شدند و هزاران اعلامیه از ارتش اسرائیل پیدا کردند که به آنها دستور داده بود خانه‌های خود را تخلیه کنند.

تقریباً تمام جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در حال حاضر در جنوب غزه زیر خط فقر زندگی می‌کنند، مهاجرتی اجباری که فلسطینی‌ها از آن به عنوان "نکبت" دوم یاد می‌کنند همانند زمانی که «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ تشکیل شد. با ده‌ها نفر در آپارتمان‌های مشترک، آب و غذا کمیاب است و برق به ندرت در دسترس است. رژیم صهیونیستی نشان داده است که می‌خواهد مردم جنوب غزه دوباره به سمت میدان کوچکی از قلمرو به نام المواسی در امتداد ساحل بین رفح و خان یونس حرکت کنند.

کوری شر، از مرکز فارغ التحصیلان CUNY و جمون ون دن هوک، از دانشگاه ایالتی اورگان که در حال تجزیه و تحلیل تخریب شمال غزه با استفاده از امواج راداری و تصاویر ماهواره‌ای از فضا هستند، آسیب‌های گسترده به شهرهای تخریب‌شده ماریوپل در اوکراین و حلب در سوریه را در زمان جنگ با آن مقایسه کرده‌اند. شهر ماریوپل اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ و حلب در طول جنگ داخلی سوریه به ویرانه تبدیل شدند.

نیمی از شمال غزه ویران شده است

به گفته محققان، از زمان جنگ بین ۴۰ تا ۵۱ درصد از ساختمان‌های شمال غزه از نظر ساختاری آسیب دیده است. شر به ای بی سی نیوز گفت که تیم آنها از رادار برای تعیین هرگونه تغییر در ساختار ساختمان‌ها در غزه استفاده می‌کند.

شر درباره نحوه انجام تحقیقات با استفاده از رادار گفت: اگر وارد اتاقی شوید و صحبت کنید، اگر هیچ مبلمان، فرش یا چیزی در اتاق وجود نداشته باشد، پژواک صدای خود را می‌شنوید. پس از قرار دادن یک فرش یا قفسه کتاب با کتاب روی آن، دوباره صحبت کنید. می‌توانید تغییر را تشخیص دهید. ما به دنبال موارد مشابه هستیم. تغییرات در پژواک امواج رادار.

محققان با استفاده از این روش با استفاده از سیگنال‌های راداری ماهواره Sentinel-۱ آژانس فضایی اروپا، گفتند که توانستند تعداد ساختمان‌های آسیب‌دیده را شناسایی کنند، اما قادر به تعیین میزان آسیب دیدگی ساختمان‌ها نبودند. شر و ون دن هوک می‌گویند که آنها به طور گسترده با استفاده از این تکنیک‌ها برای ترسیم آسیب‌های ساختاری در جنگ داخلی سوریه، جنگ اوکراین و درگیری‌های قبلی غزه اقدام کرده‌اند.

ون دن هوک گفت: مقیاس و سرعت آسیب در این جنگ در کار ما در مورد غزه بی سابقه است. هر هفته شاهد این رشد خسارات هستیم. مناطقی که قبلاً مورد اصابت قرار گرفته‌اند، بارها و بارها و بارها و بارها در مرکز شهر و مناطق پیرامونی آسیب دیده‌اند.

ون دن هوک و شر که جغرافی‌دانان شهری هستند، گفتند که جنگ غزه با جنگ اوکراین و سوریه متفاوت است، زیرا تنها «چند تایی» از مردم غزه توانسته‌اند فرار کنند. مردم غزه حملات ویرانگر هوایی را متحمل شده‌اند و ارتش اسرائیل بخش‌های وسیعی از غزه را که یک نوار زمینی به وسعت ۱۴۰ مایل مربع در امتداد دریای مدیترانه است تخریب کرده است. 

ون دن هوک گفت: اما آنچه که در مورد غزه از هر جای دیگری در جهان متمایز است، این است که غزه یک محیط زندگی فشرده و کانتینری است، شلیک موشکهای غیرقابل پیش بینی، حملات غیرقابل پیش بینی، نبود برق، آب ... واقعاً یک وضعیت وخیم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha