• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402090100343
  • خبرنگار : 71415

پارلمان اسکاتلند لایحه‌ای در حمایت از آتش‌بس غزه تصویب کرد

پارلمان اسکاتلند لایحه‌ای در حمایت از آتش‌بس غزه تصویب کرد

پارلمان اسکاتلند لایحه‌ای با موضوع مطالبه آتش‌بس در نوار غزه را با اکثریت آرا به تصویب رساند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان پارلمان اسکاتلند از لایحه‌ای که دولت این کشور با موضوع طلب کردن آتش‌بس در غزه و آزادی اسرای صهیونیست توسط گروه حماس ارائه کرد، حمایت و آن را تصویب کردند.

در رای‌گیری بر سر این لایحه مجموعا ۹۰ قانونگذار اسکاتلندی به آن رای مثبت داده و ۲۸ نماینده نیز به آن رای منفی دادند.

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند به انتقاد از حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه پرداخته و گفت: «هیچ دولتی از جمله اسرائیل حق اینکه قوانین بشردوستانه بین‌المللی را نادیده بگیرد ندارد. به همین دلیل دولت من بارها درخواست کرده که محاصره ۱۶ ساله‌ای که علیه نوار غزه اعمال شده، پایان یابد.»

انس سرور، رهبر حزب کارگر اسکاتلند نیز با حمایت از لایحه دولت اسکاتلند برای آتش‌بس در غزه گفت: «این که ما شاهد توقف تمامی خشونت‌ها در منطقه باشیم دارای اهمیت حیاتی است. اما همه طرفها باید مایل به پایبندی به آن باشند.»

محافظه‌کاران اسکاتلند تنها حزبی بودند که در پارلمان این کشور از آتش‌بس در غزه حمایت نکردند.

از سوی دیگر، حمزه یوسف نامه‌ای به ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس و کر استارمر، رهبر حزب کارگر نوشته و در آن تقاضا کرد دولت لندن کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

او نوشت: «این ضروری و دارای فوریت است که انگلیس به دولت اسرائیل و به جهان تصریح کند، در راستای پشتیبانی از راه حل دو دولتی، تنها فلسطینی‌ها می‌توانند نوار غزه را در کنترل داشته باشند.»

او خاطرنشان کرد، انگلیس باید با جامعه بین‌المللی به منظور در هم شکستن «بن بست سیاسی» که به گفته او باعث چرخه‌های خشونت متوالی به فلسطین و رژیم صهیونیستی شده همکاری کند.

حمزه یوسف بیان داشت: «اینکه انگلیس کشور فلسطین را در چارچوب مرزهای ۱۹۶۷ به رسمیت بشناسد، همان کاری که بیش از ۱۳۰ عضو سازمان ملل شامل ۹ عضو اتحادیه اروپا، انجام داده‌اند و دولت جدید اسپانیا هم قول انجامش را داده، به این امر کمک خواهد کرد.»

وزیر اول اسکاتلند تاکید کرد، به رسمیت شناختن فلسطین باعث امید دادن به فلسطینی‌ها نسبت به ممکن بودن دستیابی به یک راه حل سیاسی عادلانه و پایدار می‌شود.

او همچنین نسبت به هشدارهای اخیر رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌های ساکن و پناه گرفته در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه برای آنکه منطقه را ترک کنند «اظهار نگرانی عمیق» کرد.

همزمان با رای‌گیری پارلمان اسکاتلند درباره لایحه آتش‌بس غزه، گروهی از تظاهرکنندگان حامی فلسطین هم در مقابل ساختمان این پارلمان تجمع کردند.

این تظاهرکنندگان پلاکاردهایی به دست گرفتند که روی آنها نوشته شده بود: «کشتار را متوقف کنید»، «بایکوت اسرائیل» و «نسل‌کشی در غزه».

آنها یک فهرست بلند بالا از اسامی فلسطینی‌هایی که در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند را در برابر ساختمان پارلمان اسکاتلند قرار دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha