مجید شادکام در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: فراوانی بیضابطه انبارهای جمعآوری ضایعات در محدوده حریم شهری در سالهای اخیر به معضلی جدی برای مدیریت شهری و تهدید اساسی برای زیستپذیری شهری تبدیل شده است.
وی ساماندهی انبارهای ضایعات را یک حلقه از چرخه بازیافت مواد دانست و تصریح کرد: با هدف انتقال مراکز جمعآوری ضایعات خشک از بجنورد به خارج از شهر، با پیگیریهای بسیار، با جانمایی سایت در محدوده اراضی موسوم به شورک واقع در جاده روستای ینگه قلعه موافقت و این سایت واگذار شد.
شادکام ادامه داد: با همکاری معاونت امور فنی و زیربنایی شهرداری مقدمات لازم برای ساخت سایت تجمیع صنوف آلاینده انبارهای ضایعاتی شامل عملیات عمرانی تسطیح، خاکبرداری، نقشهبرداری و ایجاد راههای دسترسی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: اکنون عملیات نقشهبرداری، میخکوبی و جانمایی موقعیت سایت با همکاری واحد نقشهبرداری منطقه ۲ و سازمان مدیریت پسماند در حال انجام است.
احتمال وجود حشرات و حیوانهای موذی در انبارها و مواد سمی مانند کادمیوم، بریلیوم، جیوه و آزبست در ضایعات آهنی که خطرهای زیادی برای محیط زیست دارند، از مضرات آنهاست که در صورت وجود تعداد بیضابطه آنها، تاثیرات منفی بیشتری خواهند داشت.
توجه به این نکته ضروری است که باید مدیریت بر کنترل مواد زائد با مسائل فنی، اقتصادی و زیست محیطی انطباق داشته باشد و به شکلی هماهنگ با دیگر شرایط عمومی جامعه برنامهریزی شود. همچنین بهصورت ویژه، مطالعات زمینشناسی مهندسی میتواند بر مبنای سه جنبه فوق باشد و در مقابله با تولید مواد زائد و استفاده بهینه از آنها در چرخه بازیافت، نقش اساسی داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات