• سه‌شنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۲ / ۰۷:۵۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402083021817
  • خبرنگار : 50441

معاون ارشاد فارس:

در شیراز سالن تئاتر خالی نمی‌ماند / تلاش ویژه در عرصه زیرساخت و آموزش ادامه دارد

در شیراز سالن تئاتر خالی نمی‌ماند / تلاش ویژه در عرصه زیرساخت و آموزش ادامه دارد

ایسنا/فارس یکی از متولیان فرهنگ و هنر استان فارس، از عزم جدی مسئولان در زمینه توسعه هنرهای نمایشی گفت و پیشرفت شیراز و برخی شهرستان‌ها را در این عرصه، چشمگیر دانست.

به گواه اهالی و تماشاگران تئاتر استان فارس، جشنواره تئاتر فارس که هفته گذشته(۲۱ تا ۲۶ آبان) در شیراز برگزار شد، از کیفیت قابل توجهی برخوردار بود. سالن‌های نمایش با استقبال کم نظیری مواجه شدند و آثاری که از شیراز و چند شهرستان از مرحله بازبینی عبور کرده بودند، درخشش خیره کننده‌ای در سی و چهارمین دوره این جشنواره داشتند. در همین ارتباط ایسنا با رسول موسوی‌نژادیان، معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفتگویی انجام داد.

وی در گفت و گو با ایسنا با بیان این جمله که "جشنواره امسال یک جشنواره منحصر به فرد بود"، افزود: ما سال پرباری را در حوزه تئاتر پشت سر گذاشتیم. چه در مرحله استانی و چه در مرحله منطقه‌ای، حضور پررنگی داشتیم و در دی‌ماه هم میزبان جشنواره منطقه‌ای خواهیم بود. سال گذشته، استان فارس به عنوان بهترین میزبان جشنواره منطقه‌ای کشور معرفی شده بود و در نهایت هم در جشنواره تئاتر فجر، استان ما تمامی جوایز را درو کرد و به عنوان نمایش برتر جشنواره فجر، به یک اثر بی‌سابقه در طول تاریخ تئاتر استان تبدیل شد.

*حضور پررنگ فارس در جشنواره منطقه‌ای

موسوی‌نژادیان با بیان اینکه امسال هم فارس تنها استان کشور است که مجدداً میزبانی جشنواره منطقه‌ای را به عهده گرفته است، گفت: تفاوت امسال با سال گذشته هم این است که امسال علاوه بر جشنواره تئاتر صحنه‌ای، میزبان جشنواره تئاتر خیابانی هم خواهیم بود. یکی دیگر از تفاوت‌ها هم افزایش تعداد میهمان‌هاست. سال گذشته ما ۲۵۰ میهمان را از ۹ استان‌ نزدیک داشتیم و امسال هم در بخش صحنه‌ای و هم در بخش خیابانی میزبان این استان‌ها هستیم و با حدود ۱۰۰ نفر اضافه‌تر از سال گذشته یعنی ۳۵۰ میهمان و در اوایل دی‌ماه میزبان جشنواره منطقه‌ای خواهیم بود.

وی افزود: ما قاعدتاً می‌توانستیم سه اثر را به جشنواره منطقه‌ای بفرستیم اما به دلیل اینکه کارها کیفیت مطلوبی داشتند و هیات داوران هم نظر مثبتی به کار چهارم داشتند، با هماهنگی که با مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد صورت گرفت، توافق شد که استان فارس چهار اثر را در بخش صحنه‌ای به جشنواره منطقه‌ای بفرستد. این در حالی است که سال گذشته تنها ۲ اثر در جشنواره منطقه‌ای داشتیم. یعنی امسال تعداد کارهای راه یافته از فارس به جشنواره منطقه‌ای نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. در بخش خیابانی هم یک اثر از فارس به جشنواره منطقه‌ای راه پیدا کرده و عملاً ۵ اثر از استان در این جشنواره حضور خواهد داشت. ضمن اینکه ممکن است مثل سال گذشته، تعدادی نمایش از فارس، بدون حضور در جشنواره‌های استانی و منطقه‌ای، مستقیماً به جشنواره فجر راه پیدا کنند.

*سرمایه‌گذاری در بحث آموزش

این مسئول اداره ارشاد فارس در پاسخ به این سوال که این ارگان فرهنگی برای ماندگار شدن بچه‌های تئاتر در شیراز و تبدیل شدن این شهر به یک قطب در تئاتر کشور چه برنامه‌ای دارد، گفت: این اتفاق در حال رخ دادن است. همین که در یکی دو سال گذشته می‌بینیم تئاتر شیراز روند رو به رشد چشمگیری داشته، به خاطر این است که سرمایه‌گذاری خیلی خوبی در حوزه آموزش اتفاق افتاده است. بحث آموزش نه فقط در شیراز به عنوان مرکز استان، که در شهرستان‌ها هم به صورت جدی دنبال می‌شود. این از سیاست‌های اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس است که با سرمایه‌گذاری خوبی که در این حوزه انجام می‌دهد، راه را برای ارتقای سطح کیفی و کمی نمایش در استان فراهم کرده است.

در شیراز سالن تئاتر خالی نمی‌ماند / تلاش ویژه در عرصه زیرساخت و آموزش ادامه دارد

موسوی‌نژادیان افزود: در این مسیر، اساتیدی را از تهران دعوت می‌کنیم و بعضی از اساتید را هم داریم که در شهرستان‌ها دوره‌های تخصصی آموزشی را به صورت منظم برگزار می‌کنند. قطعاً در ادامه هم این اتفاق به صورت جدی‌تر ادامه پیدا خواهد کرد، چون بازخورد این کار کاملاً مشهود است و می‌بینیم که از لحاظ کیفیت و تولید آثار، خیلی نسبت به سال گذشته متفاوت هستیم. اطمینان داریم که با این علاقه‌ای که دوستانمان در گروه‌های تئاتر نشان می‌دهند و به صورت جدی در کارگاه‌های تخصصی مشارکت می‌کنند، سال آینده خروجی‌های بهتری هم در عرصه تئاتر فارس خواهیم داشت.

*رفع مشکل اصلی تئاتر در حوزه زیرساخت

وی گفت: یکی از مشکلات جدی ما در عرصه نمایش، کمبود زیرساخت است. تعداد سالن‌های ما برای اجرای تئاتر در حد ظرفیت‌های و گروه‌های قدیمی و جدیدی که الان در شیراز فعال هستند، نیست. بنابراین طبیعی است اگر اعتراضی در این حوزه وجود داشته باشد، اما همین مشکل هم به مرور در حال برطرف شدن است. اول اینکه شهرداری ورود خوبی در حوزه زیرساخت در حوزه فرهنگ و هنر داشته‌اند، از جمله ساخت مجموعه پردیس استاد تارخ که در آن یک پلاتوی بسیار زیبا را ساخته شده است. مکانی با کیفیت ساخت مناسب که از لحاظ ظرفیت هم پاسخگوی یک نمایش پرمخاطب خواهد بود. این پلاتو، جزو سالن‌های منحصر به فرد در کشور است و یکی از اتفاقات خیلی خوبی است که شهرداری شیراز رقم زده است.

*از تالار مرکزی شیراز چه خبر؟

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: دومین اتفاق خوبی که در راه است، تکمیل تالار مرکزی شیراز در یک یا یک و نیم سال آینده است. روند تکمیل این تالار خیلی خوب دارد طی می‌شود. این مجموعه پلاتوهای خیلی خوبی دارد و به زیرساخت‌های نمایش‌های استان اضافه خواهد شد. در شهرستان‌ها هم چند پلاتوی تخصصی درجه یک در حال ساخت یا در آستانه افتتاح داریم. در شهرستان مرودشت، یک پلاتوی بسیار زیبا و مدرن و با امکانات کامل آماده شده که به زودی افتتاح خواهد شد. در گراش و قیروکارزین هم دو مجموعه خیلی خوب در حال ساخت است که تقریبا ساختمان اصلی آنها در مرحله نهایی قرار دارد و نزدیک هستند به مرحله شروع تجهیز. در بعضی شهرستان‌های دیگر مثل کوه چنار نیز یک مجتمع فرهنگی خیلی خوب تجهیز شده است. زیرساخت‌ها به سرعت در حال تکمیل هستند و فکر می‌کنم یک اتفاقات بسیار خوبی در حوزه فرهنگ و هنر و به ویژه در حوزه تئاتر، در حال رخ دادن است. قرار گرفتن این زیرساخت‌ها در کنار ظرفیت‌های موجود، نیازهای هنرمندان و هنردوستان استان را تا حد زیادی تامین خواهد کرد.

*شیرازی‌های تئاتر دوست

موسوی نژادیان از استقبال گسترده مردم شیراز و فارس به تئاتر ابراز خشنودی کرد و گفت: یکی از اتفاقات خیلی خوبی که در استان فارس شاهد آن هستیم و فکر می‌کنم جزو استان‌های منحصر به فرد در کشور به شمار می‌رویم، میزان تماشاگر تئاتر در این شهر و استان است. شیرازی‌ها به شدت تئاتر را دوست دارند و و سالن‌ها معمولاً پر هستند. در اجرای گروه‌های مختلف، به ندرت اتفاق می‌افتد که سالنی را خالی داشته باشیم یا دوستانمان مشکل فروش بلیط داشته باشند. گروه‌های تئاتر حتی در مجموعه هنرشهر آفتاب که از شهر فاصله دارد و به دلیل اینکه مربوط به بخش خصوصی است، هزینه زیادی هم بابت اجاره سالن می‌دهند، اما می‌بینیم سالن‌ها همیشه پر می‌شوند و این از ویژگی‌های خوب مردم شیراز و فارس است که به تئاتر هم مثل سایر هنرها، علاقه‌مند هستند.

در شیراز سالن تئاتر خالی نمی‌ماند / تلاش ویژه در عرصه زیرساخت و آموزش ادامه دارد

*پیشتازی در عرصه افزایش سالن‌های سینما

وی افزود: ما در حوزه سینما هم یکی از رتبه‌های بالای کشور را به لحاظ تعداد مخاطب داریم و همچنین در سرعت اضافه شدن سالن‌های سینما، در کشور پیشتاز هستیم. همچنان هم سالن‌هایی را را در حال ساخت داریم، و چه در شیراز و چه در شهرستان‌ها، در سرعت رشد سالن‌های سینما، رتبه اول کشور را داریم. این چیزی بود که رئیس سازمان سینمایی کشور هم که اخیرا در سفری که به شیراز داشتند، به آن اذعان داشتند. امیدواریم بتوانیم با همین سرعت و کیفیت و بهتر از این هم شرایط را برای ارائه خدمات فرهنگ و هنری به مردم فراهم کنیم.

*آمادگی کامل برای اکران عمومی نمایش‌ها

معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، در پاسخ به این سوال که برای اکران عمومی تئاترهایی که در جشنواره اخیر استانی با استقبال خوبی مواجه شدند، چه برنامه‌هایی در دستور کار این اداره‌کل قرار دارد، گفت: ما محدودیتی در این زمینه نداریم و همه چیز بستگی به آمادگی خود گروه‌ها دارد.سالن‌هایی که مربوط به خود اداره است که همیشه به صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد و هیچ وجهی بابت ارائه خدمات و تحویل سالن به هنرمندان از طرف این اداره دریافت نمی‌شود. ان‌شاءالله زیرساخت‌ها هم توسعه پیدا کنند، که این زمینه را بهتر و بیشتر بتوانیم فراهم کنیم. این را هم بگویم که از قوانین الزامی برای حضور گروه‌ها در جشنواره، این بود که اجراهای عمومی برگزار کرده باشند. ولی در عین حال، بعضی کارها مخاطب خیلی زیادی دارد و شاید اگر یک ماه هم اجرا بگذارند، مخاطب دارند و می‌توانند بلیط به فروشند. بنابراین محدودیتی برای بچه‌ها نگذاشته‌ایم و بر اساس درخواست آنها، مجوز اجرا برایشان صادر خواهد شد.

*لزوم احیاء هنر سیاه بازی

به گزارش ایسنا، در شب اختتامیه جشنواره تئاتر استان فارس در تالار حافظ(شنبه ۲۷ آبان) یک نمایش سیاه بازی اجرا شد که به شدت مورد استقبال حاضران در سالن قرار گرفت. موسوی‌نژادیان در پاسخ به آخرین سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، برنامه ویژه‌ای برای حمایت و احیای این هنر قدیمی و جذاب دارد یا خیر، گفت: بله حتما برای احیای این سیاه‌بازی برنامه داریم، چون می‌دانیم مخاطبان زیادی خواهد داشت.

در شیراز سالن تئاتر خالی نمی‌ماند / تلاش ویژه در عرصه زیرساخت و آموزش ادامه دارد

وی افزود: برنامه‌ای هم که در شب اختتامیه توسط استاد نادر شهسواری فرد و گروهشان اجرا شد، با استقبال قابل توجهی مواجه شد. استاد شهسواری‌فرد یکی از بزرگان تئاتر شیراز هستند و در کشور به عنوان یک چهره شناخته شده در زمینه سیاه‌بازی مشهورند که شاگردان زیادی هم تربیت کرده‌اند. با وجود اینکه آمادگی کامل هم نداشتند اما تبحر بالای ایشان باعث شد تماشاگران خیلی لذت ببرند. در جشنواره‌های آیین سنتی هم که برگزار می‌شود، یکی از بخش‌های جدی همین نمایش‌های سیاه بازی است. لازم است که این هنر بیش از پیش جدی گرفته شود و باید در شیراز بچه‌ها را تشویق کنیم که به این امر هم گرایش پیدا کنند و برنامه‌هایی را آماده اجرا داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha