• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402082820323
  • خبرنگار : 50256

معرفی توانمندی‌های بخش کشاورزی مرند؛

از رتبه نخست تولید زعفران و تخم مرغ تا برند آبمیوه

از رتبه نخست تولید زعفران و تخم مرغ تا برند آبمیوه

ایسنا/آذربایجان شرقی شهرستان مرند یکی از قطب‌های کشاورزی در آذربایجان شرقی به شمار می‌رود که رتبه‌های نخست بسیاری در تولید انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و طیور دارد.

مرند یکی از شهرستان‌های زرخیز آذربایجان شرقی به شمار می‌رود. محصولاتی چون پسته، زردآلو، زعفران، تخم مرغ، مرغ گوشتی و عسل بر اراضی این شهرستان کشت می‌شود.

در راستای معرفی توانمندی‌های کشاورزی شهرستان مرند در قالب تور رسانه‌ای سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی عازم این منطقه شدیم و به در ابتدا به باغ کشت زعفران رفتیم. 

برای تشریح آخرین وضعیت تولید زعفران پای صحبت‌های محمدباقر بی پروا، مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نشستیم. وی در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: محصول زعفران بیش از دو دهه است که در آذربایجان شرقی کشت می‌شود و خواستگاه آن نیز شهرستان مرند است. 

از رتبه نخست تولید زعفران و تخم مرغ تا برند آبمیوه

وی افزود: استان ما در شرایط تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها به سر برده و ما مجبور به تغییرات الگوی کشت هستیم و باید اقتصاد و معیشت کشاورزان، امنیت غذایی کشور در راستای بهره وری بیشتر آب تامین شود.

وی ادامه داد: محصول زعفران به ۳۰۰۰ مترمکعب آب نیاز دارد و تولید آن نسبت به سایر محصولات به صرفه است و می‌تواند منبع درآمد خوبی برای کشاورزان باشد.

کشت زعفران در بیش از ۴۲۲ هکتار اراضی آذربایجان شرقی

بی پروا گفت: بالای ۴۲۲ هکتار از اراضی استان به زیر کشت زعفران رفته که بیش از ۵۰ درصد آن در مرند است. سالانه دو تن زعفران در استان و ۱۲۰۰ کیلوگرم در مرند تولید می‌شود که با احتساب کیلویی ۵۰ میلیون تومان، تولید زعفران سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد برای استان دارد. 

وی با بیان این‌که آذربایجان شرقی رتبه یازدهم را در تولید زعفران کشور دارد، افزود: کشت زعفران از خردادماه آغاز شده و هفت الی ۱۰ تن پیاز زعفران در هر هکتار کاشته می‌شود و تا ۱۰ سال نیز می‌توان از آن برداشت کرد. 

از رتبه نخست تولید زعفران و تخم مرغ تا برند آبمیوه

در ادامه به سراغ عباس پویا، فارغ التحصیل صنایع غذایی دانشگاه تبریز و تولیدکننده بکینگ پودر، ادویه، چاشنی و زعفران در مرند رفیتم. وی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از کارگاه‌های انگشت شمار تولیدکننده بکینگ پودر در ایران هستیم. انواع ادویه جات، چاشنی و به ویژه زعفران و بکینگ پودر در این کارگاه توسط دستگاه‌های مدرن بسته بندی می‌شوند.

وی افزود: کلیه محصولات تولیدی و بسته بندی شده، دارای سیب سلامت از سازمان غذا و دارو هستند.

وی در خصوص چالش‌های این واحد، گفت: مشکل ما فقط فروش است و علی رغم پیگیری‌ها از سازمان غذا ودارو، فرمانداری، بهداشت و دادگستری اما متاسفانه بازار پر از محصولات غیربهداشتی است و ما به عنوان تولیدکننده محصولات بهداشتی نمی‌توانیم با آن‌ها رقابت کنیم. اگر محصولی به صورت بهداشتی تولید نشود، هزینه‌ها بسیار پایین می‌آید. 

پویا تاکید کرد: در زبان همه از ما حمایت می‌کنند اما در عمل کسی حمایتی از ما ندارد. 

رتبه نخست مرند در تولید زعفران و تخم مرغ استان

از رتبه نخست تولید زعفران و تخم مرغ تا برند آبمیوه

در ادامه برای آشنایی هرچه بیشتر با توانمندی‌های بخش کشاورزی مرند به گفت‌وگو با اسماعیل الهیاری، مدیر جهادکشاورزی مرند پرداختیم. وی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مرند در تولید تخم مرغ و زعفران رتبه نخست استان را داشته و در تولید پسته، زردآلو، مرغ گوشتی و گوجه فرنگی در جایگاه دوم قرار دارد.

وی افزود: کل مساحت شهرستان مرند ۳۲۸۵ مترمربع است که ۹۲ هزار هکتار آن اراضی کشاورزی بوده و سالانه ۱۲۰ هزار تن محصول زراعی و ۸۲ هزار تن محصول باغی تولید می‌شود. 

وی با اشاره به فعالیت ۲۰۷ گلخانه با مساحت ۳۵.۵ هکتار در این شهرستان، گفت: سالانه ۸۲۰۰ تن محصول در این گلخانه‌ها تولید می‌شود. با توجه به تغییر اقلیم، کاهش منابع آبی و بارش‌ها، سیاست‌های وزارتخانه انتقال بستر کشت به سمت گلخانه است.

الهیاری از وجود ۱۹ هزار و ۲۰۰ راس دام سنگین و ۳۴۰ هزار راس دام سبک در این شهرستان خبر داد و افزود: سالانه ۴۰۹۰ تن گوشت قرمز و ۳۸ هزار تن شیر از این دام‌ها تولید می‌شود.

افزایش یک میلیون قطعه‌ای طیور در مرند با افتتاح مجتمع دامپروری

از رتبه نخست تولید زعفران و تخم مرغ تا برند آبمیوه

وی اظهار کرد: تعداد ۹۹ واحد تولید طیور با ظرفیت یک میلیون و ۶۲۴ هزار قطعه در مرند وجود دارد که با افتتاح مجتمع دامپروری در بخش یامچی مرند، این ظرفیت یک میلیون قطعه بیشتر خواهد شد.

وی به تولید سالانه ۲۴۳ هزار تن در واحدهای صنایع تبدیلی شهرستان، تولید بیش از ۳۷۹ کیلوگرم عسل در بیش از ۵۷ هزار کلنی اشاره کرد.

مدیر جهادکشاورزی مرند افزود: سالانه ۱۹ هزار تن تخم مرغ در مرند تولید می‌شود و دو میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه ظرفیت مرغداری‌ها است. در مرند نیاز به تخم مرغ برطرف شده و محصول مازاد به سایر شهرستان‌ها صادر می‌شود. 

وی با اشاره به خشکسالی‌های اخیر، گفت: کشاورزان در مشکل به سر می‌برند. در این راستا طرح جدید اصلاح الگوی کشت اجرا شده که هدف از آن، کنترل مصرف آب و تولید محصولات با نیاز آبی پایین است و با استقبال کشاورزان نیز رو به رو شده است. 

از رتبه نخست تولید زعفران و تخم مرغ تا برند آبمیوه

حسین حاجی علیزاده، مدیر بزرگترین واحد تولید تخم مرغ شمالغرب کشور و یکی از واحدهای مکانیزه تولید تخم مرغ که در مرند مستقر است، در ادامه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در این واحد تعداد ۲۱۰ هزار قطعه مرغ داریم که همگی در مرحله تولید هستند و اقدام به افزایش ظرفیت به ۶۰۰ هزار قطعه را نیز کرده‌ایم که اکنون در مرحله اداری قرار دارد. 

وی افزود: در اوج پیک کاری، روزانه نزدیک به ۱۴ تن و در روزهای آخر دوره نیز روزانه ۱۱ تن تولید تخم مرغ داریم. اکنون تعداد ۲۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۵ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول کار در این واحد هستند.

وی در خصوص چالش‌های این واحد تولیدی، اظهار کرد: مشکل بزرگ ما در تامین نهاده است. وضعیت تامین نهاده ذرت خوب است ولی در بحث تامین سویا، علی رغم این‌که سهمیه‌ها نوشته شده است ولی سه ماه طول می‌کشد تا نهاده به دستمان برسد. برای همین مجبور می‌ویم تا نهاده را به صورت آزاد خریداری کنیم که این امر، هزینه‌ها را بالا برده است.

این تولیدکننده از کاهش 40 تنی سهمیه نهاده این واحد خبر داد و گفت: اعتراض خود را بابت این کاهش بی دلیل در قالب نامه به تهران ارسال کردیم ولی تا به حال جوابی از آن‌ها دریافت نکرده‌ایم.

از رتبه نخست تولید زعفران و تخم مرغ تا برند آبمیوه

در مرند یک کارخانه بزرگ و برند معروف تولید آبمیوه و کنسانتره میوه مستقر است و از دهه ۷۰ به تولید مشغول است. برای همین به گفت‌وگو با چیا عزیزانباری، مدیر این کارخانه تولید آبمیوه در مرند نشستیم. وی اظهار کرد: فعالیت این کارخانه با تولید کنسانتره آبمیوه از دهه 70 شروع شده و اکنون بالای ۷۰ هزار تن میوه در سال امکان تبدیل به کنسانتره در این کارخانه وجود دارد.

وی با بیان این‌که توان تبدیل میوه‌های مختلف منطقه به جز مرکبات به کنسانتره و آبمیوه داریم، افزود: اکنون با توجه به تحریم‌ها، صادرات محدود شده است اما از استرالیا تا آمریکا صادرات داریم. 

وی با بیان این‌که از لحاظ کیفی و تکنولوژیکی در بالاترین سطح قرار داریم، گفت: توان صادرات را به لحاظ کیفی به همه کشورها داریم. حدود ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول کار در این کارخانه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha