• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402082820179
  • خبرنگار : 50154

یک کارشناس مذهبی:

سه وظیفه‌ی مهمی که حضرت زینب (س) پس از شهادت برادر برعهده داشت

سه وظیفه‌ی مهمی که حضرت زینب (س) پس از شهادت برادر برعهده داشت

ایسنا/قم یک کارشناس مذهبی گفت: حضرت زینب (س) بعد از شهادت امام حسین (ع) سه وظیفه مهم بر عهده‌شان بود اول اینکه از امام وقت و حجت خدا حضرت سجاد (ع) دفاع کنند و از گزند دشمنان جان ایشان را حفظ کنند، دوم اینکه پیام شهیدان را به همه جا برسانند و راه آنان را دنبال کنند و سوم اینکه طبق وصیت و سفارش امام حسین(ع) از خانواده‌هایی که همسر و یا پدرشان شهید شده است، سرپرستی کرده و به آن‌ها روحیه بدهد.

حجت‌الاسلام علی غفاری قمی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک به مناسبت میلاد حضرت زینب (س)، عنوان کرد: این بانوی گرانقدر در پنجم جمادی الاول سال پنجم هجری به دنیا آمدند، ایشان نخستین دختر حضرت زهرا (س) بودند و به همین سبب او را زینب کبری نامیده‌اند.

وی افزود: از القاب دیگر ایشان صدیقه صغری است و چون صدیقه لقب حضرت زهرا (س) بود و به دلیل شباهت‌هایی که بین این مادر و دختر بود این لقب را به ایشان دادند، یکی دیگر از القاب معروف آن حضرت عقیله بنی هاشم است و به معنای بانویی است که در میان قوم خود از کرامت و ارجمندی برخوردار است، مبصره عارفه، عالمه غیر معلمه، عابده آل علی(ع) و کامله نیز دیگر لقب‌های آن حضرت است.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: امام سجاد(ع) به حضرت زینب(س) می فرمایند "عمه جان شما عالمه ای هستی بدون اینکه معلمی داشته باشی و فهمیده‌ای هستی بی آنکه کسی مطالب را به شما فهمانده باشد" پیامبر(ص) پس از تولد حضرت زینب(س) گفتند نوزاد را نزد من بیاورید وقتی نوزاد را آوردند ایشان حضرت زینب(س) در آغوش گرفتند و فرمودند به شما سفارش می‌کنم و این سفارش را حاضران به غایبان برسانند.

او را احترام کنید که همانند خدیجه کبری(س) است

غفاری قمی افزود: پیامبر سفارش کردند که این دختر را احترام کنید که همانند خدیجه کبری است، از عجایب حضرت زینب(س) این است که ایشان در سن شش سالگی خطبه غرا و طولانی مادرش حضرت زهرا(س) در مسجد النبی که در دفاع از فدک و رهبری امام علی(ع) ایراد کرده بود را حفظ کرده بودند و برای آیندگان قرائت می‌کردند در حالی‌که آن خطبه هم مشروح و هم طولانی است و واژه‌هایی سنگین و بسیار سطح بالا دارد ایشان آن را حفظ کرده و نقل می‌کردند و آنچه دیگران از این خطبه نقل می‌کردند را از زبان حضرت زینب (س) شنیده‌اند.

این کارشناس مذهبی گفت: حضرت زینب(س) و امام حسین(ع) بسیار به یکدیگر علاقه داشتند، به‌طوری که همگان می‌دانستند که این خواهر و برادر را نباید از یکدیگر جدا کرد.

وی تاکید کرد: حضرت زینب(س) بعد از شهادت امام حسین(ع) سه وظیفه مهم بر عهده شان بود اول اینکه از امام وقت و حجت خدا حضرت سجاد(ع) دفاع کنند و از گزند دشمنان جان ایشان را حفظ کنند، دوم اینکه پیام شهیدان را به همه جا برسانند و راه آنان را دنبال کنند و سوم اینکه طبق وصیت و سفارش امام حسین(ع) از خانواده‌هایی که همسر و یا پدرشان شهید شده است، سرپرستی کرده و به آن‌ها روحیه بدهند.

غفاری قمی عنوان کرد: چنین شخصیتی می‌تواند الگوی یک دختر و بانوی مسلمان شیعه باشد، اگر این را متوجه باشیم و به آن عمل کنیم، زندگی انسان پر از خیر و برکت خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha