بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، سازمان انتشارات جهاددانشگاهی لرستان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی لرستان امروز، ۲۷ آبانماه طی مراسمی که در سالن جلسات معاونت تحقیقات و فناوری دانشکده پزشکی پردیس کمالوند دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد، از دو عنوان کتاب رونمایی کرد.
در این مراسم که امین آزادبخت، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد لرستان و جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز حضور داشتند، از کتاب «رشد حرکتی در کودکان ناشنوا»، تألیف پروین ویسکرمی و مهدی روزبهانی و کتاب «کنترل عفونت در دندانپزشکی» تألیف کامران آزادبخت و صدیقه قاسمیمقدم رونمایی شد.
در این مراسم مؤلفان کتابهای فوق با تقدیر از سازمان انتشارات جهاددانشگاهی واحد لرستان به خاطر برگزاری آیین رونمایی این کتابها، خواستار تداوم این برنامهها با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و سازمان انتشارات جهاددانشگاهی لرستان شدند.
آزادبخت در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی گفت: از ابتدای امسال تاکنون پنج عنوان کتاب از مؤلفان دانشگاه علوم پزشکی لرستان توسط انتشارات جهاددانشگاهی واحد لرستان منتشر شده است و تا پایان سال این تعداد به ۱۰ عنوان خواهد رسید.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان برگزاری آیین رونمایی کتاب را گامی در جهت ایجاد انگیزه در مؤلفان و نویسندگان دانست و افزود: با توجه به اینکه دو خبرگزاری ایکنا و ایسنا و همچنین سازمان انتشارات زیرمجموعه جهاددانشگاهی هستند، این نهاد میتواند در زمینه پیوست رسانهای، معرفی کتب و همچنین تولید پادکست نقش مهمی ایفا کند.
آزادبخت اضافه کرد: سازمان انتشارات جهاددانشگاهی لرستان همچنین این ظرفیت و توانایی را دارد که علاوه بر پیوست رسانهای و فرهنگی نسبت به بازنشر، توزیع آنلاین کتاب، برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب، چاپ کتاب در تیراژ بالا و تخصصی مشارکت خوبی با مراکز علمی و دانشگاهی از جمله دانشگاه علوم پزشکی لرستان داشته باشد.
در ادامه نیز پروین ویسکرمی از نویسندگان کتاب «رشد حرکتی در کودکان ناشنوا» با بیان اینکه این کتاب را قبلاً به زبان انگلیسی نوشتهام که ترجمه آن به زبانهای فرانسه، ایتالیایی، روسی، هلندی، اسپانیایی، لهستانی و پرتغالی نیز در دسترس است، گفت: کتاب «رشد حرکتی در کودکان ناشنوا» بیانگر لزوم توجه به توانبخشی کودکان ناشنوا در همه ابعاد رشدی است (نه صرفاً بُعد تربیت شنیداری) و مطالعه این کتاب به همه افراد دلسوز در زمینه توانبخشی کودکان ناشنوا از جمله والدین، متخصصان شنواییشناسی، گفتار درمانی، کاردرمانی، رفتار حرکتی، روانشناسی، کربیان ورزش، کارشناسان مراکز خانواده و کودک ناشنوا توصیه میشود.
این نویسنده لرستانی با اشاره به فقر مطالعاتی شدید در حوزه رشد حرکتی در کودکان ناشنوا در سنین زیر سه سال بیان کرد: اکثر مطالعاتی که در این زمینه انجام شده مربوط به کودکان ناشنوا بالای سه سال سن هستند.
ویسکرمی با بیان اینکه عدم رشد مهارتهای حرکتی درشت و ظریف کودکان دارای آسیب شنوایی، یکی از دغدغههای سیستمهای بهداشتی و آموزشی است که میتواند به مشکلات طولانیمدت در آموزش و یادگیری آنها منجر شود، اظهار کرد: معلولیت شنوایی این کودکان بهطور معمول به علت درگیر شدن سیستم دهلیزی و تعادلی مشکلات مختلف رشدی را به همراه خواهد داشت. عمده مطالعات در این کودکان بر آسیبهای شناختی و زبانی متمرکز بوده و رشد مهارتهای حرکتی در این گروه از افراد کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این کتاب ابتدا مروری بر کمشنوایی و توانبخشی داشته و سپس به بررسی رشد حرکتی کودکان ناشنوا براساس مطالعات سه دهه گذشته پرداخته و در پایان به شرح یک مطالعه پژوهشی در این خصوص میپردازد، افزود: پژوهشهای مختلف حوزه علوم اعصاب نشان میدهد که سیستم شنوایی ـ حرکتی تعامل دو جانبه و نزدیک در فرآیند تولید و ادراک گفتار دارند و دوگانگی کلاسیک اداراک و حرکت، دیگر چندان قابل دفاع نیست.
در ادامه این مراسم، کامران آزادبخت از نویسندگان کتاب «کنترل عفونت در دندانپزشکی» نیز ضمن تقدیر از جهاددانشگاهی به خاطر برگزاری آیین رونمایی کتاب گفت: این کار باعث ایجاد انگیزه و حس رقابت در نویسندگان و مؤلفان میشود.
وی با بیان اینکه وقتی حس رقابت در بین نویسندگان و مؤلفان نباشد انگیزه پایین و روزمرگی به وقوع میپیوندد و این یک آسیب است، افزود: در دانشگاه علوم پزشکی لرستان تواناییها و ظرفیتهای خوبی در حوزه تألیف کتاب در بین دانشجویان و اساتید وجود دارد که میطلبد این ظرفیتها با برگزاری برنامههایی از این دست معرفی شوند.
آزادبخت ادامه داد: قبل از این نویسندگان دانشگاه علوم پزشکی لرستان مجبور بودند برای نشر کتاب به انتشارات سایر استانها مراجعه کنند، اضافه کرد: اینکه جهاددانشگاهی سازمان انتشاراتی دارد که میتواند در چاپ و نشر کتاب به نویسندگان و مؤلفان کمک کند اقدام خوبی است و نویسندگان با آسودگی خاطر و بدون دغدغه میتوانند در حوزه نویسندگی فعالیت داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات