علی مبارکی ۲۷ آذرماه در حاشیه بازدید از مزارع زعفران با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز برداشت این محصول ارزشمند از سطح ۴۰۸۲ هکتار مزارع شهرستان اظهار کرد: سطح زیرکشت گیاه ارزشمند زعفران در شهرستان نیشابور ۴۰۸۲ هکتار است که غالباً در مناطق مرکزی و میان جلگه کشت میشود.
وی با بیان اینکه محصول زعفران اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۱۶ هزار نفر روز را به همراه دارد، میزان درآمد ناخالص کشاورزان شاغل در این بخش را بالغبر ۷ هزار و ۱۴۰ میلیون ریال اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور تصریح کرد: با وجود تغییرات اقلیمی و همچنین کاهش شدید بارندگی، میتوان با انجام توصیههای فنی برای تغذیه، آبیاری به موقع و کافی و همچنین برداشت و فرآوری اصولی و بهداشتی محصول، در بالا بردن کیفیت محصول تولیدی تأثیر بسزایی داشت.
مبارکی یادآور شد: سال زراعی جاری، با توجه به شرایط اقلیمی خاص به طور متوسط از هر هکتار پیشبینی برداشت ۳ تا ۲ کیلوگرم زعفران میشود که سهم شهرستان از تولید امسال حدود ۱۱ تن زعفران خشک است.
وی افزود: گلهای زیبا و فیروزه فام زعفران، با توجه به ویژگیهای خاص، نیاز آبی کمتر، درآمد بیشتر و کمترین مدیریت داشت، پهنه اراضی نیشابور را نیز در برگرفته و در این شهرستان با استقبال کشاورزان مواجه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در رابطه با کاهش شدید محصول زعفران در سال جاری گفت: زعفران گیاهی با نیاز آبی کم و به شدت تحت تأثیر دما و رطوبت است.
وی خاطرنشان کرد: سرمای کمسابقه دیماه سال گذشته که در بعضی از مناطق تا منفی ۲۹ درجه سانتیگراد رسید باعث شد سطح سبز گیاه آسیب ببیند و از طرفی به دلیل یخ زدن خاک فعالیت ریشهها تا اواسط بهمنماه متوقف و نهایتاً پیازهای دختری در مزارع کوچک شد.
مبارکی در خصوص دلایل این کاهش بیان کرد: کاهش شدید بارندگی در اسفند و فروردینماه و همچنین بالا بودن دمای تابستان و القاء و تشکیل جوانههای گل رو در پیازها مختل شد و در نهایت بالا بودن دما در مهرماه که برای گلدهی زعفران باید دما کاهش یابد تا خروج گلها از خاک انجام شود تأمین نشد.
وی اظهار کرد: تمامی این عوامل به دلیل تغییر اقلیم باعث شد که با توجه به بازدیدهای میدانی امسال پیشبینی حداقل ۶۰ درصد کاهش تولید نسبت به سال گذشته را داشته باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور عوامل افزایش عملکرد این گیاه را وزن پیاز بالای هشت گرم، عمق کاشت ۲۰-۲۵ سانتیمتر، شیب ۲ درصد زمین در زمان آبیاری، تغذیه مناسب و چهار نوبت آبیاری در زمان داشت، دانست.
امسال برداشت زعفران در نیشابور از اوایل آبان آغاز و تا آذرماه ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات