• شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402082719190
  • خبرنگار : 71402

آمریکا و فیلیپین توافقنامه هسته‌ای امضا کردند

آمریکا و فیلیپین توافقنامه هسته‌ای امضا کردند

ایالات متحده و فیلیپین توافقنامه‌ای امضا کردند که به واشنگتن اجازه می‌دهد فناوری و مواد هسته‌ای را به مانیل صادر کند، کشوری که در حال بررسی استفاده از انرژی هسته‌ای برای کربن‌زدایی و تقویت استقلال انرژی خود است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در مراسم امضای قرارداد در حاشیه اجلاس سران اپک در سانفرانسیسکو گفت: «ایالات متحده قادر خواهد بود تجهیزات و مواد را با فیلیپین به اشتراک بگذارد، در حالی که آنها برای توسعه راکتورهای کوچک مدولار و دیگر زیرساخت‌های انرژی هسته‌ای غیرنظامی تلاش می‌کنند.»

مذاکرات برای «توافقنامه ۱۲۳» در نوامبر ۲۰۲۲ آغاز شد.

فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهوری فیلیپین در یک سخنرانی گفت: «ما می‌بینیم که انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۳۲ به بخشی از ترکیب انرژی فیلیپین تبدیل می‌شود و خوشحالیم که این مسیر را با ایالات متحده دنبال می‌کنیم. انرژی هسته‌ای حوزه‌ای است که می‌توانیم نشان دهیم که اتحاد و مشارکت فیلیپین و ایالات متحده واقعا کار می‌کند.»

موافقت کنگره ایالات متحده برای این توافق مورد نیاز است؛ توافقی که امکان انتقال صلح‌آمیز مواد، تجهیزات و اطلاعات هسته‌ای را با رعایت الزامات منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای فراهم می‌کند.

تا پایان سال ۲۰۲۲، ایالات متحده دارای ۲۳ توافقنامه بود که ۴۷ کشور، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تایوان را پوشش می‌داد.

فیلیپین می‌خواهد از انرژی هسته‌ای به‌عنوان یک منبع انرژی پایه جایگزین مناسب استفاده کند، زیرا به دنبال از رده خارج کردن نیروگاه‌های زغال‌سنگ برای کمک به تحقق اهداف آب و هوایی و افزایش امنیت انرژی است. این کشور آسیای جنوب‌شرقی در برابر بی‌ثباتی قیمت‌های جهانی نفت، قطعی فصلی برق و نرخ بالای برق آسیب‌پذیر است.

تلاش‌های قبلی برای دنبال کردن انرژی هسته‌ای در فیلیپین به دلیل نگرانی‌های ایمنی متوقف شد، اما مارکوس در مورد امکان احیای یک نیروگاه هسته‌ای که در پاسخ به بحران انرژی در دوران حکومت پدرش ساخته شده بود، بحث کرده است. نیروگاه هسته‌ای «باتان» که در سال ۱۹۸۴ تکمیل شد، دو سال بعد به دنبال برکناری پدر مارکوس، فاجعه مرگبار هسته‌ای چرنوبیل و اتهامات فساد، بسته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha