پیمان شکرزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در روزهایی که ملاقات مردمی دارم شهروندانی که میخواهند در بافتِ هدفِ بازآفرینی یا تاریخی ساخت و سازی انجام دهند از مشوقهای موجود بیخبر هستند و از آنجایی که ممکن است برخی اطلاع داشته و عدهای دیگر بیاطلاع باشند، تبعیض اطلاعاتی اتفاق میافتد و در حق افراد بیاطلاع اجحاف میشود. اصحاب رسانه عدالت اطلاعات را برقرار و مردم را از مشوقهای موجود در ساخت و ساز در بافتهای مذکور مطلع کنند
وی ادامه داد: اصحاب رسانه به حق معترض بودند که چرا در جلسات بازآفرینی شهری دعوت نشدهاند. درست میگویید یکی از اساسیترین کارهایی که باید انجام دهیم روشنگری از طریق رسانهها است. علیرغم اینکه ما از طریق سایت شهرداری و نصب بنر اطلاعرسانی کردیم، اما شاید کمکاری دبیرخانه بود که نتوانسته این موضوع را به رسانهها انتقال دهد تا مردم و ساکنان این مناطق از این مشوقها استفاده کنند.
شهردار گلپایگان با اشاره به بافت فرسوده شهر گلپایگان، گفت: در شهر گلپایگان ۲۹۰ هکتار بافت فرسوده داریم که علاوه بر اینکه بیشترین قسمت آن در مرکز شهر قرار دارد، ۹۰ درصد آن نیز با ارزش است. مردم میتوانند از طریق رسانهها و یا شهرداری نقشه مربوطه را تهیه کنند تا متوجه شوند خانه یا زمین خود در بافت فرسوده قرار دارد یا خیر. برای استفاده از مزایای ساخت و ساز احتمال اینکه ۱۰۰ هکتار دیگر به بافت فرسوده اضافه شود، وجود دارد.
شکرزاده در خصوص مشوقهای ساخت و ساز در بافت فرسوده، خاطرنشان کرد: در این مناطق تراکم تشویقی را خواهیم داشت، شهروندان میتوانند در این مناطق یک سقف مازاد بر ضوابط بسازند. علاوه بر این ۵۰ درصد تخفیف عوارض شهرداری برای این مناطق وجود دارد. نظاممهندسی مکلف است مبلغی را در حوزه مهندسان معماری و ناظر تخفیف دهد. ادارات و شرکتهای خدمت رسان باید از شهروندانی که در این مناطق ساخت و ساز انجام میدهند حداقل هزینه را دریافت کنند. همچنین شهرداری در ساخت و سازها در این مناطق بر کسری پارکینگ تا یک عدد چشمپوشی میکند البته برای افزایش تعداد پارکینگ برای کمیسیون ماده ۵ نامه ارسال کردهایم.
وی افزود: ۱۷ مشوق دیگر را برای کمیسیون ماده ۵ ارسال کردیم و امیدواریم مجوز آنها را اخذ کنیم که تا پایان سال تحرکی در ساختوساز در بافت فرسوده را شاهد باشیم. در ترمیم و تسهیل عبور و مرور و احداث پارکینگ در این مناطق اقداماتی را انجام دادهایم. از اول مهر سال جاری تاکنون بیش از ۱۵۰ پروانه صادر کردهایم و حدود ۶۷ هزار مترمربع ساخت و سازها آغاز شده است که این نشان میدهد بافت فرسوده ما پتانسیل ساخت و ساز را دارد و این امر میتواند در کنترل قیمت خرید و اجاره مسکن مؤثر باشد.
شهردار گلپایگان، تصریح کرد: با توجه به سیاستهای دولت در جهت رونق ساخت و ساز در کشور، بافت فرسوده در دستور کار قرار گرفته و اگر ساخت و ساز در بافت فرسوده شهر صورت گیرد خیلی از هزینههای دولت از جمله زیرساختها به حداقل میرسد و انگیزه دولت هم این است که بخشی از تعهدی که در حوزه مسکن کرده است از طریق مناطق و محلات دارای بافت فرسوده تأمین شود.
شکرزاده با بیان اینکه در حوزه ستاد بازآفرینی در استان پیشتاز هستیم، گفت: همراه با صدور پروانه نوع نما هم باید به تصویب واحد شهرسازی شهرداری برسد، برای مثال نمای رومی در بافت فرسوده همخوانی ندارد.
انتهای پیام
نظرات