• پنجشنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402082518332
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

یک مسئول:

نمی‌توان دنیای بدون کتاب را تصور کنیم

نمی‌توان دنیای بدون کتاب را تصور کنیم

ایسنا/خراسان جنوبی مسئول بخش امانت کتابخانه مرکزی دانشگاه بیرجند گفت: جایگاه کتاب، کتابخوانی و کتابداری باید حفظ شود، چراکه نمی‌توان دنیای بدون کتاب را تصور کنیم.

سید احمد موسوی، کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع‌رسانی در خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: به وجود آوردن علاقه و انگیزه برای افرادی که به نوعی کمتر به سراغ مطالعه می‌روند و افرادی که علاقه زیادی به مطالعه داشته برای آن‌ها عادتی ترک نشدنی می‌شود و بهترین راه موثر برای ترویج کتاب، کتابخوانی است.

وی در خصوص اینکه چه کنیم تا هزینه‌های کتاب باعث ترک مطالعه نشود، گفت: در حال حاضر با توجه به هزینه‌های بالای کتاب خیلی از افرادی که اهل مطالعه هستند نیز با توجه به هزینه‌های سرسام‌آور آن به سراغ کتاب نرفته و باید روش‌هایی مدنظر قرارگیرد که کم هزینه و در دسترس باشد.

موسوی در خصوص ماهیت نامگذاری روز کتاب و کتابخوانی گفت: ما باید بتوانیم کتاب و کتابخوانی را به عنوان یک فرهنگ و عادت در بین افراد جامعه ترویج دهیم چرا که با توجه به مشکلات و فضای مجازی همه‌ی حمله‌هایی که در بحث فرهنگ از راه‌های مختلف با تخریب میراث گذشتگان صورت می‌گیرد باید بتوانیم فرهنگ کتابخوانی را از طریق میراث مکتوب به بهترین نحو ممکن ترویج داده و شاهد یک جامعه علمی‌ باشیم.

مسئول بخش امانت کتابخانه مرکزی دانشگاه بیرجند افزود: جایگاه کتاب، کتابخوانی و کتابداری حفظ خواهدشد و نمی‌توان دنیای بدون کتاب را تصور کنیم لذا باید سرمایه‌گذاری کرده و روش‌های جذب مخاطب، هزینه‌های تهیه کتاب و نشریات را در نظر داشته تا آن بستر مناسب فراهم شود و با حذف موانع به بهترین شکل ممکن قرار گیرد.

وی تصریح کرد: از همان ابتدا بشر به دنبال علم بوده با اینکه در گذشته به شکل نوشتاری کتاب وجود نداشته و از سنگ‌نوشته‌ها و لوح‌های گلی استفاده می‌کردند و تا الان و ارزش هیچ‌کدام از بین نرفته و هر کدام در جایگاه خود دارای ارزش بوده و این ارزش اعتبار را می‌رساند که در اسلام هم مانند ادیان دیگر به کتاب و کتابخوانی تاکید شده و ماهم باید بیشتربه این مسئله پرداخته و عمل کنیم.

موسوی در خصوص همگانی شدن مسئله کتابخوانی گفت: ابتدا باید از خانواده به عنوان بنیادی‌ترین عنصر جامعه شروع کرده و هر خانواده‌ای وظیفه دارد فرزندان را با کتاب و کتابخوانی آشنا کرده و آن را سرلوحه کار خود قرار داده تا فرزندان وارد این محیط شده تا برای آنها عادتی شود.

مسئول بخش امانت کتابخانه مرکزی دانشگاه بیرجند ادامه داد: متاسفانه روند کتابخانه‌های مدارس به آن رشد لازم نرسیده و انتظار داریم در بحث کتابخوانی به بُعد فیزیکی و محتوایی آن اهمیت داده شود چرا که مدارس فضایی را برای ورود دانش‌آموزان به جامعه و اجتماع مدرسه فراهم می‌کند و باید جایگاه کتابخانه از همان ابتدا در مدارس برای دانش آموزان مشخص شود و بستری برای ترغیب والدین به اهدای کتاب فراهم کنند.

مسئول بخش امانت کتابخانه مرکزی دانشگاه بیرجند افزود: همه نهادهای عمومی، دانشگاه‌ها، کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان باید وظایف مربوط به کتاب و کتابخانه‌ها را به نحو احسنت انجام داده و همچنین شهرداری‌ها که بودجه خوبی دارند و می‌توانند بانی این امر مهم باشند لذا حمایت از تولید کنندگان و ازطرفی بحث اقتصادی کتاب برطرف شود تا کتابی با کیفیت و کتاب ارزان به دست خواننده برسد.

وی با بیان اینکه اقدامات زیادی در بحث کتابخانه صورت می‌گیرد، گفت: جدا از فضای فیزیکی و ایجاد کتابخانه‌ها در بیشتر نقاط شهرها و روستاها در زمینه احداث کتابخانه‌ها مساجد اتفاق خوبی افتاده و قابل مقایسه نیست با انواع تسهیلاتی که در اختیار جامعه قرار می‌دهد و باید اتفاقات بهتری بیفتد لذا طراحی کتابخانه‌ نمی‌تواند تنها محلی برای مطالعه باشد چرا که کتابخانه محیط امنی است برای افراد در بُعد مراجعه جایی که بتوانیم در آن احساس آرامش کنیم و اطلاعات لازم را بدست آوریم.

موسوی با اشاره به اینکه صرفا نباید مراجعه کننده بخاطر امانت کتاب بیاید، گفت: باید خیلی از محتواها را در بحث فضای مجازی، کتابخانه دیجیتال و منابع دیجیتالی تهیه کرده و در اختیار مراجعه کنندگان قرار دهیم و یک بستر امن را برای همه افراد با برنامه‌ریزی و خلاقیت به وجود آوریم.

مسئول بخش امانت کتابخانه مرکزی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: جامعه‌ایی پویاست و دانشمند که افراد خلاق و دانشمندی در آن زندگی کنند که لازمه آن رشد صحیح از لحاظ فکری، ذهنی و جسمی است.

وی افزود: افرادی که اغلب از بیکاری نمی‌توانند اوقات‌ ‌فراغت خود را مدیریت کنند و گلایه دارند همان افرادی هستند که اهمیت کتاب کتابخوانی را درک نکردند.

موسوی گفت: در جامعه ایی که مدیریت  فضای مجازی به درستی صورت نگرفته است، باید بدانیم که کتاب کتابخانه باید وجود داشته باشد و لازمه کار است و باید وابستگی‌های خود را به فضای مجازی کم کرده و به این تنیجه برسیم همه اتفاقاتی که در جامعه می‌افتد به واسطه این است که مطالعه کم‌تر  و سواد کم است و اگر قرار باشد به همین منوال پیش بریم مطمئنن باید افسوس گذشته ایی را بخوریم که پر از افتخار بوده و راه‌های درست و الگوهای مناسب را پیدا کرده و نشان دهیم به فرزندان خود تا متوجه الگوهای پر افتخار باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha