حجتالاسلام و المسلمین عبدالرضا محمودی امروز، ۲۳ آبان در نشست خبری با خبرنگاران از برگزاری ششمین همایش بینالمللی «سیره نبوی(ص) در طب» به میزبانی شهر شیراز خبر داد و گفت: آیین افتتاحیه این همایش روز سهشنبه، ۳۰ آبانماه امسال همزمان با نماز مغرب و عشا در حرم مطهر شاهچراغ(ع) برگزار میشود و پس از برپایی نشستهای علمی با محوریت ویژگیهای فرشتگی پزشکی، سلامت معنوی بر مبنای حیات طیبه نبوی، تبیین نظام غایی طبابت در سیره، جایگاه نفس در نسلهای مختلف پزشکی، سلامت و آسیبهای اجتماعی از منظر سیره نبوی(ص)، علوم میان رشتهای انسانی اسلامی و پزشکی در سیره نبوی(ص)، دوم آذر ماه به کار خود پایان میدهد.
رئیس ششمین همایش بینالمللی سیره نبوی(ص) در طب افزود: این همایش به دنبال هتک حرمت ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) در ۱۲ سال پیش در یکی از کشورهای مدعی آزادی غربی راهاندازی شد تا به همگان بفهماند شریعت اسلام نگهدارنده دینهای الهی قبل از خود نظیر مسیحیت است به همین دلیل باهمکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز فرصتی برای تبیین سیره نبوی در طب ایجاد شد و کلمه طب از توصیف پیامبر مهربانیها توسط حضرت علی(ع) که فرمودند وَ مِنْهَا طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ... نشات گرفته است.
وی با بیان اینکه در دور اول، دوم و سوم همایش سیره نبوی(ص) در طب پیرامون تبیین و ترویج سیره نبوی در طب با محوریت نفس و سلامت معنوی برگزار شد، ادامه داد: در همایش چهارم و پنجم، تولید نظریه توسط اندیشمندان حوزه علمیه و دانشگاه انجام شد که آیتالله بهشتی عضو مجلس خبرگان رهبری نظریه طب متعالیه را مطرح کرد که باعث ایجاد افق وسیعی در علوم پزشکی شد و دست آوردهای بینظیر پزشکی با پیگیری اساتید دانشگاه محصول این نظیریه بود.
محمودی پرداختن به تاثیرگذاری دین در طب را از اهداف و محورهای ششمین همایش سیره نبوی(ص) در طب عنوان کرد و گفت: ویژگی فرشتگی پزشکی با الهام از توصیه آیتالله جوادی آملی در خصوص الگو قرار دادن رسالت فرشتگان برای جامعه پزشکی در این دوره از همایش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیر حوزههای علمیه فارس تصریح کرد: برداشت افراطی از دین و سلامت متاسفانه طی چند سال گذشته با عنوان طب اسلامی در جامعه نشر پیدا کرد. از این رو در ششمین همایش به روشنگری این موضوع خواهیم پرداخت چرا که این برداشتهای افراطی از نقش دین اسلام در حوزه پزشکی درست نیست.
رئیس ششمین همایش بینالمللی سیره نبوی(ص) در طب با بیان اینکه پزشکی از نگاه دینی متفاوت است، اظهار کرد: نباید با دیدگاه افراطی اسلام را در طب دخالت داد چون اسلام در حوزه پزشکی نقش هدایتگری دارد و برخی از افراد با رفتارهای نسنجیده و تندوری به آموزههای شریعت اسلام خدشه وارد کردند.
ارسال ۱۰۵ مقاله به دبیرخانه ششمین همایش بینالمللی سیره نبوی(ص) در طب
محمود نجابت نیز در ادامه این نشست خبری، همایش بینالمللی سیره نبوی(ص) در طب را حلقه وصل بین رشتهای سلامت و دین دانست و اظهار کرد: در این همایش تلاش خواهد شد تا با برگزاری پژوهشها، کارگاهها و نشستهای علمی مشترکات میان این دو حوزه برای اساتید و دانشجویان روشن شود.
دبیر علمی ششمین همایش بینالمللی سیره نبوی(ص) در طب با تاکید بر اینکه ۱۰۵ مقاله علمی در این دوره به دبیرخانه همایش ارسال شد، بیان کرد: ۶۳ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که ۷ مقاله به عنوان نوشته برتر در نشستهای علمی مورد بحث گذاشته میشود و ۵۶ مقاله دیگر به صورت چاپ شده منتشر خواهد شد.
وی اضافه کرد: برای هر محور همایش، یک نشست علمی پیشبینی شده است که صاحبنظران در هر بخش به سخنرانی خواهند پرداخت و نشست ویژه سلامت معنا و اندیشه در آموزش علوم پایه با محوریت آموزش متوسطه با رویکرد نقد جدایی علم و دین از دروس علمی نظیر شیمی، فیزیک، زیستشناسی و ... مدارس برگزار میشود چرا که ورودی دانشگاه از مدارس بوده و محیط دانشآموزی نیازمند توجه است تا دانشآموز زیربنای دینی در نگاه به عالم تجربه و دنیا داشته باشد.
نجابت از همکاری سازمانهایی نظیر بهزیستی، دادگستری، پزشکی قانونی و... در بخش سلامت و آسیبهای اجتماعی از منظر سیره نبوی(ص) در طب خبر داد و بیان کرد: طلاق، افسردگی، وقوع جرم و کاربرد حوزه سلامت معنوی و آموزههای دینی در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد که مدل سلامت روانی بر اساس روانشناسی دین محور ارائه شود.
دبیر علمی ششمین همایش بینالمللی سیره نبوی(ص) در طب با اشاره به اینکه در بخش بینالملل همایش اساتیدی از خارج از کشور سخنرانی از دانشگاه به صورت برخط و غیر برخط خواهند کرد، یادآور شد: ۳۰۰ دانشجوی شهریهپرداز بینالملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این همایش مشارکت کردند و گروههای دانشجویی در نشستهای علمی شرکت میکنند.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه کتاب علم و دین با حضور پروفسور گلشنی یکی از اندیشمندان بزرگ فیزیک و فلسفه در مدرسه خان شیراز و برپایی نماشگاه آثار آیتالله جوادی آملی و آیتالله بهشتی از جمله برنامههای جانبی ششمین دوره این همایش است.
نجابت در خصوص اهدای جایزه ویژه همایش به پژوهشگران و اساتید برتر نیز گفت: جایزه این دوره به اسم آیتالله جوادی آملی است که به دو نفر از اساتید حوزه و دانشگاه اهدا میشود و در بخش آثار دانشجویی به سه نفر برتر جوایز ویژه و نفیس اهدا خواهد شد. به سه نفر برتر جوایز ویژه اهدا خواهد شد
دبیر علمی ششمین همایش بینالمللی سیره نبوی(ص) در طب، این همایش را از نمود عملی از وحدت حوزه علمیه و دانشگاه برشمرد و گفت: آیتالله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس، آیتالله کلانتری تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع)، کامران باقری لنکرانی رئیس فرهنگستان جنوب، حسینی یکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، محمدهادی ایمانیه استاندار فارس و سید وحید حسینی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سخنرانان افتتاحیه این همایش هستند.
وی با بیان اینکه نشست معاونان دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای همفکری و ارائه گزارش سلامت معنوی برگزار میشود، گفت: با حضور نماینده معاونت ویژه در وزارت بهداشت، برنامهها ساختارمند سلامت معنوی بررسی خواهد شد و باید حتما در کنار سلامت کالبد بدن که توسط پزشکان مداوا میشود، سلامت معنوی بیمار هم در نظر گرفته شود.
نجابت توجه به سلامت معنوی در جهان را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: سازمان بهداشت جهانی سلامت را به چند بعد از نظر جسمی، روحی و... تقسیم بندی کرده که بیش از ۳۰ سال پیش سلامت معنوی را دسته بندی خود اضافه کردند و به این نتیجه رسیدند که معنویت باید در کنار سلامت قرار بگیرد.
انتهای پیام
نظرات