حسام رسولی، ۲۳آبان با حضور در شبکه رادیویی و برنامه پخش زنده «اوزاوزه» در زمنیه علل موقعیت نامناسب فضای کسب و کار در استان نسبت به استان های دیگر بر اساس پایش ملی فضای کسب و کار، به تعریف فضای کسب و کار پرداخت و گفت: تمام کسب و کارها با دو دسته عوامل قابل کنترل و عوامل غیرقابل کنترل مواجه هستند. عوامل قابل کنترل، مثل انتخاب محل کسب و کار، نوع کسب و کار، انتخاب نیروی انسانی، انتخاب تجهیزات و فناوری و... است که اینها در دست صاحب کسب و کار است اما عوامل غیر قابل کنترل عواملی است که خارج از کنترل سرمایه گذار بوده و کنترل آنها در دست دولتهاست و عواملی مثل تورم، تحریم، سیاستهای اقتصادی کشور، بیمه، مالیات، زیرساخت ها، فرهنگ عمومی و ...را شامل می شود.
وی به ۱۰ شاخص بانک جهانی در زمینه کسب و کار از جمله سهولت راهاندازی کسب و کار، اخذ مجوز، بیمه، حقوق، مالکیت، قانون ورشکستگی و ... اشاره کرد و ادامه داد: در چند سال اخیر از طریق اتاق بازرگانی پایش فضای کسب و کار در کشور نیز انجام شده است که عوامل بیشتری نسبت به شاخصهای بانک جهانی در آن احصا شده است.
سرپرست جهاددانشگاهی استان اردبیل، یکی از مشکلات اساسی در شروع کسب و کار را اخذ مجوز عنوان کرد و گفت: در این زمنیه وزارت اقتصاد و دارایی سامانهای به عنوان پنجره واحد راهاندازی کرده است که تمام مجوزهای لازم از این طریق قابل اخذ است و این حرکت مناسبی است که در صورت تکمیل میتواند، زمینه را برای شروع آسان کسب و کارها و اخذ مجوزها آسان سازد.
رسولی تصریح کرد: قوانین و مقررات و همچنین ساختار اداری در همه استان ها یکسان هست و اینکه با همین شرایط، استان اردبیل رتبه ضعیفی در فضای کسب و کار دارد، متوجه میشویم که یکسری موانع خاص در این استان هست. در این رابطه ارزیابیها نشان می دهد، مهمترین عامل در استان، ضعف در سرمایه اجتماعی است .
وی با تاکید براین که برای بهبود فضای کسب و کار در استان بیش از هر عاملی نیاز به برطرف کردن ضعف سرمایه اجتماعی در استان داریم گفت: فضای بی اعتمادی عمومی و عدم پذیرش افراد کارآفرین و تفسیرهای سخت از قوانین در نظام اداری استان،نسبت به اغلب استان های کشور ملموس و محسوس هست.
سرپرست جهاددانشگاهی استان اردبیل، ادامه داد: استان اردبیل در زمینه سرمایه اجتماعی رتبه ۱۹ را دارد و این نشان می دهد که اعتماد سیستم اداری به مردم و بالعکس و اعتماد مردم به همدیگر ضعیف است؛ به عنوان مثال، نمایندگان منتخب استان گرچه بصورت فردی تلاش مناسبی داشته و کارنامه خوبی ارائه میکنند. اما در چندین دوره یک کارنامه جمعی در دوره خدمت خود ندارند. در حوزه رسانههای استان نیز می بینیم؛ رسانهها یا مخالف مدیریت جاری هستند و یا موافق، رسانه هایی نداریم که خالی از حب و بغض به مسائل استان بپردازند. در چرخش مدیریتها هم مدیران جدید سعی میکنند آثار و عملکرد خوب مدیران گذشته را از بین ببرند و فقط ضعفهایشان را بزرگ جلوه دهند.
رسولی در پایان به برخی از فعالیتهای جهاددانشگاه استان اردبیل نیز اشاره کرد و بیان داشت: جهاد دانشگاهی در استان چهار هدف راهبردی را تعیین کرده و بر آنها متمرکز شده است که نقشآفرینی در توسعه سلامت و درمان، صنایع خلاق و فرهنگی، صنایع تبدیلی و روستایی، توانمندسازی و ارتقاء بهره وری سازمانها و موسسات دولتی و غیر دولتی و شرکت ها در کانون توجه جهاد دانشگاهی استان قرار گرفته است.
مدرس دانشگاه های استان اردبیل، گفت: در حوزه سلامت و درمان، مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی در حال ارائه خدمات به عنوان یکی از مراکز موفق شمال غرب کشور هست و تاکنون ۲۸۰۰ نتیجه مثبت در زمینه ناباروری داشته است.
سرپرست جهاددانشگاهی استان اردبیل ادامه داد: نگهداری خون بند ناف نوزاد به عنوان یکی از مراکز مهم موسسه رویان در جهاد دانشگاهی اردبیل نیز فعال است که همشهریان عزیز میتوانند با ذخیره خون بند ناف نوزاد خود آینده سلامت خانواده خود را تضمین نمایند.
وی ادامه داد: در زمینه صنایع خلاق و فرهنگی نیز با عنایت به انجام اقدامات اولیه برای راهاندازی مرکز رشد در این زمینه، آماده دریافت ایدههای کسب و کار دانشگاهیان و همشهریان هستیم.
رسولی به فعالیت سه رسانه مهم ایسنا، ایکنا و سینا پرس تحت مدیریت جهاد دانشگاهی استان اردبیل اشاره کرد و گفت: از طریق این رسانهها نیز در خدمت مردم هستیم و امیدواریم بتوانیم در فضای بین دانشگاه و جامعه نقش سازندهای داشته باشیم و در رساندن علم و فناوری در خدمت جامعه نقش پر رنگی داشته باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، با اعلام اینکه یکی از عرصههای اصلی فعالیت جهاد دانشگاهی آموزشهای مهارتی و توسعه کارآفرینی است و در سال جاری ۸۲۵ نفر از عموم مردم در ۳۶ دوره آموزشی تخصصی آموزش دیده اند تصریح کرد: مشاغل خانگی یکی دیگر از حوزههای فعالیت در زمینه کسب و کار در جهاد دانشگاهی است با توجه به تجربیات کسب شده در سنوات گذشته میتوانیم در این زمینه خدمات آموزشی و تخصصی مناسبی به همشهریان خود ارائه نماییم به طوری که هم اکنون در مناطق روستایی از جمله روستای «فولادلو» طرح توانمندسازی بانوان با همکاری امور بانوان استانداری در حال اجراست.
رسولی آموزش تخصصی و مهارت محور را ماموریت مهم این نهاد انقلابی عنوان کرد و گفت: در تمام حوزههای کسب و کار، کسانی که نیاز به کسب مهارت دارند میتوانند از خدمات آموزشی و مشاورهای جهاددانشگاهی بهره مند شوند.
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در زمینه مشاغل خانگی یا مشاغل خرد و کوچک نیز هدف گذاری مناسب داشته است و آمادهایم در زمینه آموزش و همراهی تا اشتغال در کنار خانوادهها و جوانان استان باشیم. عموم همشهریان بدانند که جهاد دانشگاهی خانه علم و مهارت و کارآفرینی همه آنها هست.
انتهای پیام
نظرات