• سه‌شنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402082316883
  • خبرنگار : 50403

رئیس دانشگاه تبریز:

دانشگاه‌ها در پیشرفت و رفع نیازهای جامعه نقش مهمی دارند

دانشگاه‌ها در پیشرفت و رفع نیازهای جامعه نقش مهمی دارند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس دانشگاه تبریز بر نقش مهم دانشگاه‌ها در رفع مشکلات و نیازهای جامعه تأکید کرد.

صفر نصراله‌زاده، در اولین همایش استانی «کارآفرینی و هدایت شغلی» در دانشگاه تبریز اظهار کرد: کارآفرینی یکی از نیازهای مهم جامعه است و نقش دانشگاه در پیشرفت جامعه، تحول در طول زمان و رفع نیازهای جدید، نقشی بی بدیل می‌باشد.

وی ادامه داد: زمانی پیشرفت دانشگاه‌ها و مراکز علمی بخوبی تجلی پیدا می‌کند که بتوانیم علم و دانش را در راه حل مشکلات و مسائل جامعه استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه رسالت اصلی دانشگاه عبارت است از اینکه نقش خود را بخوبی و آنطورکه است ایفا کند، افزود: توسعه‌ی فرهنگ به‌عنوان یک کار زیربنایی یکی از وظایف اصلی دانشگاه است. البته فرهنگ صرفا به معنی برگزاری مراسم و چسباندن اطلاعیه نیست. اگر کار فرهنگی به درستی انجام نشود، بقیه‌ی کارها لنگ خواهد بود.

نصراله‌زاده تاکید کرد: ما باید نقاط ضعف خود را شناسایی و رفع کنیم چراکه بدون مشخص شدن این نقاط ضعف، پیشرفتی حاصل نخواهد شد. دانشگاه تبریز افتخارات زیادی کسب کرده است که البته این افتخارات کافی نیست و ما باید در مسیری حرکت کنیم که منجر به پرورش انسان‌های معنوی، نخبه و فناور شود.

وی با تاکید بر پرهیز از توجه صرف به مدرک گرایی و فارغ التحصیلی دانشجویان، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید کرده‌اند که دانشگاه‌ها باید حکمت محور بوده و حکیم پرور باشند و ما باید همگی همانند ید واحده به این سمت حرکت کنیم و دانشگاه‌ها علاوه بر کارآفرین بودن، باید حکمت آفرین نیز باشند.

رئیس دانشگاه تبریز خطاب به دانشجویان حاضر در این همایش گفت: ما باید تلاش کنیم تا در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار بگیریم و مطمئن باشید اگر در راه درست حرکت کنیم، خداوند به همه‌ی ما کمک می‌کند.

ارسال ۱۰۰ ایده به دبیرخانه همایش

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز گفت: اولین همایش استانی کارآفرینی و هدایت شغلی از چند ماه قبل برنامه‌ریزی شده بود بخش اصلی این همایش امروز برگزار می‌شود. البته روز گذشته بخش‌هایی از این همایش به‌عنوان پیش نشست‌ها و مسیر آینده‌ی شغلی در دانشکده‌ها برگزار شد.

جلال شیری ادامه داد: هدف اصلی ما از برگزاری این همایش پیوند هرچه بیشتر دانشگاه و صنعت است و همچنین با توجه به ارائه‌ی ایده‌های کارآفرینی، آشنایی دانشجویان با مسیر شغلی یکی دیگر از اهداف ما در این همایش است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در حوزه‌ی پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، ما این همایش را به‌عنوان شروعی برای مشارکت دادن هرچه بیشتر دانشجویان، صاحبان مشاغل دولتی و خصوصی  و همکاران محترم دانشگاهی در نظر گرفتیم که ‌به‌عنوان امر نهادینه برای سال‌های بعد برای جهت‌دهی هرچه بیشتر فعالیت‌های عملی و علمی دانشجویان به منظور نیل به کاریابی دانشجویان در حوزه‌ی مختلف به کار گرفته شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز  افزود: بنا براعلام کمیته‌ی برنامه‌ریزی علمی، بالغ بر ۱۰۰ ایده در این مدت زمان به دبیرخانه‌ی همایش ارسال شده است که چندین تعداد از این ایده‌ها در مدت یک دقیقه و به‌صورت فشرده ارائه خواهد شد.

میزان نرخ بیکاری فارغ التحصیلان؛ ۴۲.۸ درصد

معاون توسعه‌ی کارآفرینی و اشتغال و رئیس اداره‌ی اشتغال و هدایت نیروی کار اداره‌ی کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی نیز گفت: خوشبختانه در اثر کارهای امید آفرین انجام شده در دولت سیزدهم، نرخ بیکاری در استان در تابستان ۱۴۰۲، به ۶.۶ درصد رسید که این میزان، کمترین نرخ بیکاری استان خود در ۱۷ سال اخیر است.

جلیل روحانی با بیان اینکه میزان بیکاری در استان ۱.۳ درصد پایین تر از کل کشور است، ادامه داد: نرخ بیکاری بانوان ۱.۸ درصد کاهش و نرخ مشارکت اقتصادی ۰.۶ درصد افزایش یافته است و ما شاهد کاهش نرخ بیکاری منطقه‌ای در ۲۱ استان کشور هستیم.

وی در خصوص میزان بیکاری فارغ‌التحصیلان نیز گفت: با وجود کاهش ۱.۲ درصدی نرخ بیکاری فارغ التحصیلان، اکنون با عدد نگران کننده‌ی ۴۲.۸ درصدی بیکاری فارغ التحصیلان هستیم که این میزان واقعا زیاد است و باید فکر مضاعفی برای حل این مشکل انجام دهیم.

هرگونه توسعه اقتصادی توسط دانشگاه‌ها صورت می‌پذیرد

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نیز طی سخنانی اظهار کرد: اتاق بازرگانی همواره میل به همکاری با دانشگاه‌ها را دارد، چراکه ما معتقدیم صنعت و فناوری باید پشتوانه‌ی یکدیگر باشند.

مسعود بنابیان، با بیان اینکه تمامی صنایع باید به سمت دانش بنیانی حرکت کنند، افزود: اگر قرار باشد هرگونه توسعه‌ی اقتصادی در کشور رخ دهد، مطمئن باشید توسط دانشگاهیان انجام خواهد شد.

ضرورت توجه به فرهنگ کار و باورپذیری به بازار کار

مدیرکل فنی و حرفه‌ای آذربایجان‌شرقی نیز گفت: فرهنگ کار و باورپذیری به بازار کار دو موضوع بسیار مهم است و مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی عامل اصلی پیشرفت استان با شمار می‌رود.

علی مشایخی ادامه داد: درهای مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای به‌روی همه‌ی شما دانشجویان باز است و ما در حال حاصر دو طرح (کهاد) و (نخلستان) را اجرا می‌کنیم که کهاد عبارت است از مهارت آموزی حین تحصیل و نخلستان طرح ویژه‌ی فارع التحصیلانی است که بازار کار مطلوبی متناسب با رشته‌هایشان وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، در پایان این همایش از کارآفرینان برتر استان تجلیل به عمل آمد. همچنین ارائه‌ی سخنرانی‌های «کارآفرینی در دوران هوش مصنوعی»، «تشخیص فرصت‌های کارآفرینی و مشاغل نوین»، «کارگاه آموزشی ایده پردازی، غربال ایده و ارائه‌ی یک دقیقه‌ای» و پنل تخصصی انتقال تجارب کارآفرینان و استارت آپ‌های برتر از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha