• دوشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402082216289
  • خبرنگار : 50649

دفتر ششمین جشنواره ملی پاسداشت زبان و ادبیات فارسی بسته شد

دفتر ششمین جشنواره ملی پاسداشت زبان و ادبیات فارسی بسته شد

ایسنا/فارس آئین اختتامیه ششمین جشنواره کشوری پاسداشت زبان و ادبیات فارسی به میزبانی معاونت امور مدارس دانشگاه آزاد اسلامی در شیراز برگزار شد.

در این آئین که امروز، ۲۲ آبان‌ماه با حضور مسئولین بلند پایه از معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی، اداره‌کل آموزش و پرورش استان فارس، کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس، دانشگاه آزاد اسلامی فارس و دیگر ارگان‌های استانی در جوار آرامگاه سعدی برگزار شد، برگزیدگان ششمین جشنواره پاسداشت زبان و ادبیات فارسی معرفی شدند.

ششمین دوره از جشنواره کشوری پاسداشت زبان فارسی ویژه دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی مدارس سمای سراسر کشور در مهرماه در سطح مدارس آغاز و مرحله نهایی با شرکت بالغ بر ۳۲ نفر از دانش‌آموزان دوره‌های اول و دوم متوسطه به میزبانی شیراز برگزار شد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی فارس در این آئین با تقدیر از دغدغه مدارس سما در حفظ زبان فارسی اظهار کرد: زبان، رسانه اصلی فرهنگ و تمدن و مهم‌ترین راه ارتباطی بین اقوام و ملت‌هاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی تصریح کرد: در طول ۵ قرن گذشته استعمار یکی از درگیری‌هایش با ملت‌ها تغییر خط و زبان آنان بوده که در برخی نقاط موفق به این امر شده و در برخی مانند کشور عزیزمان خوشبختانه  این امر میسر نگشته است.

وی به منزلت زبان  فارسی در کنار اسلام در ایران اشاره کرد و افزود: زبان فارسی جای خود را در بحث ترجمه قرآن در فرهنگ ایرانی اسلامی باز کرد و امروزه وظیفه ما و نسل حاضر است که از این میراث گرانبهای رسیده از نیاکانمان که با دغدغه و تلاش زیاد بزرگانی همچون سعدی حفظ و نگهداری شده، پاسداری کنیم که برپایی جشنواره‌های این‌چنینی در حفظ و انتقال امانت بزرگ کمک شایانی می‌کند.

در ادامه این مراسم معاون فرهنگی، هنری و تربیت بدنی معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جنایت بزرگی که در غزه اتفاق می‌افتد، گفت: کودکان، نوجوانان و جوانانی که در حملات ناجوانمردانه اسرائیل به شهادت می‌رسند الگوهای بزرگی برای تنبه و توجه دادن جهان به مظلومیت اسلام و مسلمانان این سرزمین است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدوحید معتمدی در بخش دیگری از سخنان خود تاثیر شگرف شعر و ادبیات فارسی بر تعلیم و تربیت و شیوه‌های تربیتی را مورد تاکید قرار داد و افزود: پایه و شروع آموزش‌ها با شعر و ادبیات فارسی قطعا نقش بسیار مهمی در تشکیل بنای مستحکم تربیتی نوجوانان دارد.

وی بیان کرد: در ادبیات فارسی از ابتدایی‌ترین مسائل تربیتی تا عالی‌ترین سطوح عرفانی را شاهد هستیم و انعکاس این رده‌های مکمل در ادبیات از ویژگی‌های منحصر به فرد ادبیات فارسی است.

معتمدی، مغفول ماندن حکمت در ادبیات امروزه را فصل ممیزه ادبیات گذشته و میراثی ما با ادبیات فعلی برشمرد و افزود: باید با برنامه‌ریزی دقیق و تلاش بیشتر بتوانیم دانش‌آموزان و جوانان را با حکمت موجود در ادبیات فارسی آشنا کنیم.

معاون فرهنگی سازمان سما از وجود بیش از ۸۱۶ مدرسه سما در سطح کشور با دارا بودن بالغ بر ۱۵ هزار دانش‌آموز خبر داد و گفت: یکی از جریانات بسیار اثرگذار در مدارس سما برپایی جشنواره‌های مانند پاسداشت ادبیات فارسی است که در تمام مقاطع تحصیلی و در سطوح مدارس، مناطق، استان‌ها و کشور برگزار شده است.

وی، ویژگی خاص جشنواره امسال را گره زدن منابع آزمونی جشنواره با متون ادبی موجود در درس‌های دانش‌آموزان ذکر کرد و افزود: هم چنین بخش خانواده‌ها در جشنواره امسال اضافه شده است که انتظار داریم از سال آینده با استقبال خانواده‌ها شاهد حضور آنان در بخش‌های مسابقه جشنواره باشیم تا بر غنا واعتبار جشنواره نیز بیافزاید.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم نفرات برگزیده جشنواره ششم پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در دو بخش حفظ متن و صحیح خوانی  در دو دوره اول و دوم دبیرستان معرفی و با اهدای تندیس، لوح تقدیر و جوایزی مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha