• دوشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402082215780
  • خبرنگار : 50617

رئیس اداره شیلات محمودآباد عنوان کرد

کفال از بیشترین صید شده ها/سلامت رودخانه، بستری مهم برای حفظ گونه های خزر

کفال از بیشترین صید شده ها/سلامت رودخانه، بستری مهم برای حفظ گونه های خزر

ایسنا/مازندران رئیس اداره شیلات محمودآباد گفت: از ابتدای فصل صید سال جاری تاکنون، ۳۱ هزار و ۲۴۹ کیلوگرم انواع ماهیان استخوانی شامل ماهی سفید، کفال، کپور و شگ صید شد و در این میان کفال، بیشترین مقدار صید شده در این مدت را به خود اختصاص داده و به بازارماهی محمودآباد عرضه شده است.

بچه ماهیان خاویاری که در شیلات محمودآباد قد می کشند/

بهروز عمرانی در گفت‌و گو با ایسنا در خصوص پرورش و صید ماهیان دریایی در مازندران، اظهار کرد: طبق مصوبه کمیته مدیریت صید سازمان شیلات ایران، صید ماهیان استخوانی دریای خزر از ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲ شروع و تا تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ادارات شیلات محمودآباد و نور دارای ۹ شرکت تعاونی فعال هستند، افزود: از این تعداد، ۷ شرکت تعاونی در حوزه شهرستان محمودآباد و ۲ شرکت تعاونی در حوزه شهرستان نور قرار دارد که تعاونی‌های صیادی حوزه شهرستان محمودآباد در طی سال گذشته مقدار ۳۷۸ هزار و ۷۰۰ کیلو گرم انواع ماهی استخوانی را صید کردند.

عمرانی با عنوان اینکه در طی سال گذشته تعداد ۱۰ قطعه انواع ماهیان خاویاری توسط تعاونی‌های پره صیادی به مرکز بازسازی ذخایر شهید رجایی ساری جهت تکثیر این گونه‌ها تحویل داده شد، خاطرنشان کرد: در طی فصل صید سال جاری هم تعداد ۴ قطعه ماهی خاویاری به مرکز بازسازی ذخایر شهید رجایی تحویل داده شده است که این گونه از ماهیان خاویاری پس از نگهداری، آماده شدن و بلوغ جنسی توسط کارشناسان این مرکز تکثیر می‌شوند.

رئیس اداره شیلات محمودآباد تصریح کرد: بچه ماهیان خاویاری حاصل از تکثیر، پس از رسیدن به اندازه ۲ تا ۳ گرم در رودخانه‌های مهم شیلاتی در سطح استان برای ذخیره سازی دریای خزر و حفظ این گونه‌ها رهاسازی می‌شوند.

کفال از بیشترین صید شده/سلامت رودخانه، بستری مهم برای حفظ گونه های خزر

این مسئول با تاکید بر اینکه در ساحل ۳۰ کیلومتری شهرستان محمودآباد این اداره دارای ۸ شرکت تعاونی پره صیادی است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد ۷ شرکت تعاونی پره صیادی فعال با حدود ۶۰۰ نفر صیاد در نوار ساحلی شهرستان محمودآباد مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه شهرستان محمودآباد دارای ۶ استخر تکثیر طبیعی ماهی سفید در مجاورت تعاونی‌های پره و رودخانه‌های مجاور برای بازسازی ذخایر دریا با مشارکت این تعاونی‌های صیادی بوده است، اظهار کرد: در سال گذشته با ۱۱۶۵ قطعه ماهی مولد سفید نر و ماده تعداد ۲ میلیون و ۳۶۵ هزار قطعه بچه ماهی سفید تولید و در دریا رهاسازی شد.

عمرانی یادآور شد: در این مدت زمان از سوی مرکز بازسازی ذخایر شهید رجایی ساری وابسته به اداره کل شیلات مازندران، تعداد ۱۵ میلیون قطعه بچه ماهی سفید در رودخانه‌های حوزه شیلات محمودآباد و نور به منظور حفظ ذخایر دریا رهاسازی شد.

رئیس اداره شیلات محمودآباد بیان کرد: یگان حفاظت از منابع آبزیان شیلات باتوجه به وظیفه ذاتی خود با گشت‌های دریایی منظم به صورت شبانه روز به پاکسازی دریا از وجود صیادان غیرمجاز تلاش کرده و با جمع آوری آلات و ادوات صید غیر مجاز، دریا را برای این افراد ناامن کردند تا صیادان تعاونی‌های پره دارای مجوز بتوانند با خیال آسوده به فعالیت صیادی بپردازند.

کفال از بیشترین صید شده/سلامت رودخانه، بستری مهم برای حفظ گونه های خزر

او با بیان اینکه اکثر گونه‌های ماهیان استخوانی دریای خزر برای زاد و ولد رودکوچ بوده و برای تکثیر باید به رودخانه‌ها بیایند، گفت: سالم بودن و نداشتن آلودگی رودخانه‌ها به عنوان بستر برای تکثیر ماهیان یکی از شرایط لازم برای حفظ گونه‌های مختلف ماهی بوده که بایستی همه شهروندان به همراه مسئولین در پاکیزه نگه داشتن رودخانه‌ها تلاش کنند.

عمرانی، جلوگیری ورود فاضلاب خانگی به رودخانه‌ها و ساماندهی آنها،‌ عدم رهاسازی صنایع مستقر در مجاورت رودخانه جهت مناسب بودن بستر آب رودخانه‌ها برای تولیدمثل سالم و عدم برداشت شن و ماسه از ورودی دهانه رودخانه‌ها به دریا به منظور حفظ اکوسیستم دریا برای تخم ریزی را لازمه سالم بودن رودخانه‌ها دانست.

استان مازندران در کنار بزرگترین دریاچه جهان یعنی دریای خزر واقع شده است. دریای خزر با ۱۱۴ گونه و ۱۴ نژاد از انواع ماهیان ارزشمند نقش ارزنده‌ای در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور داشته است. صید پره یا تورگستر یکی از قدیمی‌ترین روش‌های صید ماهیان استخوانی در حاشیه جنوبی دریای خزر است که قدمتی چند صد ساله دارد. بنابر بعضی از شواهد این نوع ماهیگیری از شهرستان بندر انزلی ابداع و به تدریج در مناطق دیگر حاشیه جنوبی دریای خزر رواج یافته‌است.

کفال از بیشترین صید شده/سلامت رودخانه، بستری مهم برای حفظ گونه های خزر

در استان مازندران ۵۴ تعاونی و حدود ۴ هزار نفر به صید و صیادی مشغول هستند. صیادان ابتدای فصل، صید ماهی‌های کفال و در انتهای فصل بیشتر ماهی‌های سفید صید می‌کنند.

آلودگی آبها، سد سازی‌های متعدد بروی رودخانه‌هایی منتهی به دریا که مسیر حرکت ماهی از رودخانه به دریا و همچنین از دریا به رودخانه را مسدود کرده است موجب کاهش تخم ریزی و تکثیر ماهی شده است و به تبع آن کاهش میزان صید را در پی دارد و اگر به همین منوال ادامه پیدا کند شاید در سال‌های آینده دریای خزری بدون ماهی را شاهد باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha