حمیدرضا ترقی در گفت وگو با ایسنا درباره حضور رئیس جمهور در نشست مشترک سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب با موضوع فلسطین، اظهار کرد: حضور ایران در این اجلاس در بالاترین سطح یعنی رئیسجمهور انجام شد و ایران مواضعی منطقی، باقدرت و در نهایت رعایت روابط دیپلماتیک داشت. توجه کشورهای اسلامی به مواضع ایران در خصوص فلسطین حاکی از آن بود که همگی آنها به نقش اول ایران در تحولات منطقه کاملا آگاه هستند.
وی ادامه داد: مواضع رئیسجمهور بیپروا، بدون مسامحه و محافظهکاری بود و تکلیف سران کشورها را مشخص کرد و آنها را در دو راهی حق و باطل قرار داد. رئیس جمهور در اظهارات خود در این نشست احساسات همه را برانگیخت، اما صحبتهای منطقی، حساب شده و دقیقی را بیان کرد. اظهارات رئیسجمهور در این نشست بیانگر جایگاه ارتقا یافته ایران در بین کشورهای اسلامی بود. بعد از انقلاب اسلامی سابقه نداشته که رئیسجمهور ایران در این نشستها چنین مواضع منطقی و محکمی بگیرد.
این فعال سیاسی با اشاره به پیشنهادات ایران برای حل مساله فلسطین، خاطرنشان کرد: با توجه به آگاهی که مردم کشورهای اسلامی پیدا کرده و همچنین شرایط بینالمللی و منطقهای، فشار سیاسی زیادی بر دولتهای منطقه وارد شده که تصمیم مناسب گرفته و اقدام لازم در زمینه فلسطین انجام دهند. پیشنهادات ایران در شرایط مطرح شد که خود کشورهای اسلامی هم به این نتیجه رسیدهاند که میتوانند بخش قابل توجهی از این پیشنهادات را عملی کنند، البته برخی از این کشورها تحت تاثیر فشار امریکا هستند ولی باید این مشکل خود را حل کنند و به نظر من آنها هم با کمی تاخیر میتوانند برای اجرای این پیشنهادات اقدام کنند. به نظر میرسد حرکت جدید در این کشورها به نفع فلسطین در حال رخ دادن است که میتواند سرنوشت این کشورها را در نظم نوین جهانی که مبتنی بر محوریت اسلام است را تغییر قابل ملاحظهای دهد.
ترقی در پایان گفت: پیشنهادات ایران منطق و استدلال کافی و جنبه عملیاتی دارد و امید است کشورهای اسلامی بدون اتکا به سازمانهای بین المللی، بتوانند گامهای موثری برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین بردارند.
انتهای پیام
نظرات