به گزارش ایسنا، حسن نشانزاده، امروز در نشست خبری رویداد پترون ۱۴۰۲، با بیان اینکه در دو سال گذشته بالغ بر ۳.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در مجتمعهای بزرگ تولیدی صنعت پتروشیمی در مجموعه هلدینگ خلیج فارس تکمیل شده و بهنتیجه رسیده است که گلوگاههای عمده این طرحها با توان داخلی برطرف شدهاند، اظهار کرد: اگرچه شرکتهای دانشبنیان فعال شده در صنعت پتروشیمی عمری به طور متوسط ۱۰ ساله دارند اما در حال رقابت با شرکتهای مشابهی با سابقه فعالیتی ۱۰۰ ساله هستند.
وی با بیان اینکه سیگنالهای مثبتی که از فعالیت شرکتهای دانشبنیان میگیریم موجب نشاط و امیدآفرینی بوده و نقش دانشبنیانها در قوی شدن اقتصاد و صنعت، نقشی غیرقابل انکار است، تاکید کرد: طی دو سال گذشته بالغ بر ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان قرارداد و تفاهمنامه با شرکتهای دانشبنیان به امضا رسیده است.
معاون برنامهریزی و توسعه کسبوکار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه اسناد بالادستی کافی و وافی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان، قوی شدن اقتصاد و کم کردن وابستگیها داریم؛ اما شاهد عدم اجرای کامل اسناد بالادستی هستیم، گفت: در همین راستا برنامههای چشمانداز ۱۴۰۴، برنامه ششم توسعه و بهخصوص بندهای مهم ۱۳ و ۱۵ سیاستهای اقتصاد مقاومتی مغفول ماندهاند.
وی با بیان اینکه در حوزه کاتالیست، هلدینگ خلیج فارس سالانه معادل ۴۰۰ میلیون دلار واردات داشت که این رقم، درحال حاضر به نصف کاهش یافته و در صنعت PVC نیز که بعد از صنعت لاستیک، بیشترین میزان کاتالیست را به خود اختصاص داده، ۸۰ درصد کاتالیست مورد نیاز از داخل کشور تأمین میشود، تاکید کرد: این موارد نشان میدهد که تحریم نتوانسته نقش آفرینی کند و با توان داخل توانستهایم به دستاوردهای مهمی برسیم.
معاون برنامهریزی و توسعه کسبوکار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه هرچه وابستگی بیشتر باشد، آسیبپذیری نیز افزایش مییابد، بنابراین با کاهش وابستگی سرعت پیشرفت نیز بالا میرود، اظهار کرد: هلدینگ خلیج فارس امسال بخش عمده صادرات محصولات پلیمری خود را قطع و در داخل عرضه کرد که این نشاندهنده این است که ظرفیت بخش پاییندستی که ارزش افزوده بالایی ایجاد میکند، توسعه یافته است.
نشانزاده با اشاره به رویداد «پتروفن» و تفاوت آن با سال گذشته، گفت: این رویداد امسال بهطور ملی با حضور همه هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی کشور و با حمایت و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار میشود.
به گفته وی سال قبل در نخستین دوره رویداد «پتروفن» ۸۰ نیاز فناورانه شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس در هشت گروه احصا شد، امسال ۲۳۰ نیاز فناورانه در دومین رویداد پتروفن در هفت گروه ارائه میشود.
انتهای پیام
نظرات