• شنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402082014050
  • خبرنگار : 71592

مقام آمریکایی: علنا گفته‌ایم اشغال غزه و بقای حماس در قدرت نباید اتفاق بیفتد

مقام آمریکایی: علنا گفته‌ایم اشغال غزه و بقای حماس در قدرت نباید اتفاق بیفتد

نماینده ویژه آمریکا در امور انسانی در خاورمیانه تاکید کرد، جدا کردن نوار غزه از کرانه باختری ممکن نیست و راهکار تشکیل دو دولت تنها ضامن آینده صلح‌آمیز است‌.

به گزارش ایسنا، دیوید ساترفیلد، نماینده ویژه آمریکا در امور انسانی در خاورمیانه تاکید کرد، طرف‌هایی بین‌المللی در حال بررسی موضوع استقرار کشتی‌های بیمارستانی با رژیم صهیونیستی هستند و دولت فرانسه در این زمینه خیلی علنی بوده‌است.

وی به روزنامه «الایام» گفت، درمورد دیگر اقدامات برای تکمیل نظارت پزشکی در جنوب نوار غزه، آمریکا با هماهنگی گروهی از سازمان‌های بین‌المللی در حال بررسی اقدامات لازم برای انتقال بیمارستان‌های صحرایی به مناطق امن در جنوب غزه است تا توان بیمارستان‌ها برای ارائه خدمات پزشکی افزایش یابد.

ساترفیلد در این مصاحبه تلفنی گفت، هدف اصلی انتقال کمک‌های انسانی برای رفع حداکثری و مستمر نیاز غیرنظامیان فلسطینی‌های جنوب و مرکز غزه در شرایط فعلی است. اکنون سطح کمک‌ها به ۱۰۰ کامیون در روز افزایش یافته است و تامین کمک‌های بیشتر موجب می‌شود کمک‌های انسانی مناسبی به غزه فرستاده شود چرا که حداقل روزی ۱۵۰ کامیون کمک لازم است تا نیاز حداقلی برای زنده ماندن مردم غزه تامین شود. کالاهای تجاری باید تامین شوند و نانواها باید دوباره شروع به کار کنند.

وی ابزار امیدواری کرد که آتش‌بس انسانی اعلام شده به تسهیل این نوع اقدامات، خارج کردن غیرنظامیان مجروح و کارمندان از غزه کمک کند. اما این اقداماتی که اکنون انجام می‌شود تنها شروع کار است و تلاش بیشتری باید صورت بگیرد و این کار به سرعت انجام خواهد شد.

ساترفیلد تاکید کرد: «آینده ساکنان غزه در غزه خواهد بود نه جای دیگر. در اصل تمایلی به کوچاندن ساکنان غزه نداریم و آن را تایید نمی‌کنیم. اکنون داخل همین غزه باید کسانی که در جنوب هستند بتوانند زمانی که امنیت برقرار شد به شمال غزه برگردند. هیچ‌گونه آوارگی مستمر حتی داخل غزه از شمال به جنوب مشاهده نمی‌کنیم. ما آینده‌ای را در نوار غزه می‌بینیم که خود فلسطینی‌ها آن را تعیین می‌کنند. ما معتقدیم که کاملا نیاز است کرانه باختری و نوار غزه به صورت مشترک بررسی شوند و جدا نشوند. معتقدیم راهکار تشکیل دو دولت تنها ضامن آینده صلح آمیز برای اسرائیل و همچنین فلسطینی‌هاست.»

وی بدون مخفی کردن تمایل کشورش به نابودی حماس در غزه افزود، اکنون نحوه دستیابی به این اهداف موضوعی است که باید بررسی شود. این موضوع هم تا حد زیادی به نحوه پایان یافتن این جنگ برمی‌گردد.

ساترفیلد در ادامه گفت: «ما علنا اعلام کردیم که این دو کار نباید اتفاق بیفتد؛ اشغالگری اسرائیل و بقای حماس در قدرت. خواه یک تغییر بین‌المللی یا منطقه‌ای درمورد نقش فلسطین در غزه و کرانه باختری وجود داشته باشد یا خیر که به نظر ما وجودش ضروری است. همه اینها باید حل شوند.»

وی درباره حمایت آمریکا از حضور نیروهای عربی در غزه هم گفت، اکنون تمرکز روی ارائه کمک‌های انسانی به نوار غزه و خارج کردن ایمن شهروندان خارجی از این باریکه است.

درباره آینده نوار غزه پس از این جنگ، ساترفیلد گفت: «معتقدیم که فلسطین باید نقش اساسی در تصمیم گیری درباره آینده کرانه باختری و غزه داشته باشد، نمی‌توان غزه را محاصره کرد، نمی‌توان غزه را به عنوان یک موضوع سیاسی از آینده کرانه باختری جدا کرد. راهکار دو دولتی - از جمله غزه و کرانه باختری- راه مطمئنی برای برآوردن نیازها و خواسته‌های واقعی اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها است.»

وی درباره شهادت غیرنظامیان فلسطینی در حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه با ژست انسان دوستانه گرفت و گفت، کشته شدن حتی یک انسان بی‌گناه هم زیاد است. آسیب دیدن هزاران تن غیرقابل قبول است. واشنگتن برای دادن مشورت‌های مختلف به رژیم صهیونیستی و ارتش آن جهت کاهش میزان خسارت‌ها همه تلاش خود را می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha