• شنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402082013918
  • خبرنگار : 50037

حلزون؛ آفت سودآور

حلزون؛ آفت سودآور

ایسنا/همدان پرورش حلزون یکی از کسب‌وکارهای نوآور و بکری است که شاید تا به امروز کمتر مورد توجه  قرار گرفته شده است.

افراد بسیاری که به فعالیت‌های کارآفرینانه علاقمند هستند، همواره به دنبال ایده‌های نو و جدید و البته سودآورند، در این بین پرورش حلزون یک کسب‌وکار کوچک با کاربرد چندوجهی است که می‌تواند با سرمایه‌ای اندک، سوددهی قابل‌توجهی داشته باشد.

اگرچه حلزون از بُعد کشاورزی یک آفت مهم محصولات برگی به حساب می‌آید اما امروزه فواید گسترده آن در حوزه پزشکی، غذایی و آرایشی و بهداشتی بر کسی پوشیده نیست.

یکی از کارآفرینان کبودراهنگی از سه سال پیش با راه‌اندازی واحد پرورش و تکثیر حلزون با کاربرد استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی موفق شده در این کسب‌وکار نوآور برای ۱۳۰ نفر از همشهریان خود که اکثریت از بانوان هستند، اشتغال مناسبی را ایجاد کند.

علیرضا مسجدی متولد ۷۳، دارای تحصیلات دیپلم ریاضی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سه سال پیش در تهران در منزل یکی از آشنایان برای نخستین‌بار بود که حلزون را می‌دیدم و متوجه شدم وی در منزل در فضایی بسیار کوچک مشغول پرورش حلزون است. از همین جا بود که نسبت به پرورش حلزون علاقمند شدم.

وی گفت: طی یک‌سال در رابطه با حلزون‌ها مطالعه داشتم و در نهایت بعد از دیدن پرورش حلزون در منزل یکی از آشنایان یک سال بعد با دوندگی‌های بسیار و پیگیری‌های متعدد موفق به ثبت شرکت حلزون خود به طور رسمی برای اشتغال و کارآفرینی و تولید و تکثیر حلزون «آچاتینا» شدم و مجوز آن را دریافت کردم.

مسجدی با اشاره به اینکه دارای نخستین شرکت در غرب کشور و مجوز در ایران در بحث تولید و تکثیر حلزون هستیم که مجوز خود را از شرکت دانش‌بنیان دریافت کرده‌ام، یادآور شد: تولید، پرورش و تکثیر حلزون به منظور بهره‌برداری از کلاژن حلزون در صنعت مواد آرایشی از جمله کرم و صابون‌های دست و صورت است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ایران یکی از واردات‌کنندگان مهم کلاژن حلزون با صرف هزینه‌ای چندین میلیاردی به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی مزرعه پرورش حلزون و نیز احداث کارخانه صابون‌سازی یکی از اهداف بلندمدت بنده بود که تا سه یا چهار سال آینده نسبت به تحقق این مهم اقدام خواهم کرد.

مسجدی ادامه داد: طی صحبتی که با نهاد ریاست جمهوری در رابطه با برنامه بلندمدت خود داشتم، آنها اظهار کردند که می‌توانید نسبت به راه‌اندازی مزرعه پرورش حلزون اقدام کنید و در این رابطه با حمایت لازم زیرساخت‌های لازم را برای شما فراهم خواهیم کرد چراکه این کار شما در سطح گسترده‌تر موجب حذف واردات کلاژن حلزون و حتی صادرات آن خواهد بود در ضمن قول ارائه تسهیلات لازم را برای‌ راه‌اندازی کارخانه صابون را نیز دادند و عنوان کردند که تسهیلات از ما، کار از شما.

وی یادآور شد: با سپاه نیز در رابطه با گسترش و توسعه کار خود برای ایجاد کارخانه صابون‌سازی صحبت‌هایی انجام داده‌ام و در این رابطه قرار شد که از دی‌ماه تصمیماتی برای این موضوع اتخاذ شود.

مسجدی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر طی قرارداد با شرکت عش، کلاژن تولید شده از حلزون‌های پرورشی خود را به صورت خام‌ به این شرکت تحویل می‌دهم، اظهار کرد: سال گذشته دارای ۱۲۶ هزار پرورش و تکثیر حلزون بودیم که از این تعداد حلزون، چهار تا پنج لیتر کلاژن تولید شد.

وی افزود: امسال با حجم بالاتری دارای ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار پرورش و تکثیر حلزون بوده‌ایم که ماهانه از این تعداد حلزون، ۱۰ تا ۱۲ لیتر تولید کلاژن داشته‌ایم و تاکنون ۳۵ لیتر کلاژن در سال‌جاری طی قرارداد منعقد شده به شرکت عش فروخته و تحویل شده است.

این کارآفرین موفق با اشاره به اینکه قرار است در آینده نزدیک کلاژن حلزون را خودمان فرآوری کنیم سپس به شرکت‌های آرایشی و بهداشتی تحویل دهیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها به صورت خاویار حلزون در حال اشتغالزایی هستیم یعنی سرمایه‌گذار حلزون را از ما خریداری و تحویل می‌گیرد و بعد از تکثیر و پرورش، خاویار حلزون(تخم) را برای فروش، مجدد به شرکت ما تحویل می‌دهد.

وی با بیان اینکه در دی‌ماه کارگاه پرورش و تکثیر حلزون جدید این شرکت راه‌اندازی خواهد شد، گفت: ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ حلزون را در محوطه‌ای از شرکت برای بازدید عموم گذاشته‌ایم که به علت نوآور بودن این شغل به منظور پرسش و پاسخ از بازدیدکنندگان بسیاری از سطح شهرستان کبودراهنگ و سطح استان و سایر استان‌های برخوردار است.

مسجدی با اشاره به اینکه به تازگی با شرکت دیگری قرارداد جدیدی را برای تولید صابون با استفاده از کلاژن حلزون منعقد کرده‌ایم، یادآور شد: صادرات کلاژن حلزون نیازمند زیرساخت‌های لازم برای توسعه و افزایش مزرعه‌های پرورش و تکثیر حلزون خواهد بود تا بتوان علاوه بر نیاز داخل کشور، نسبت به صادرات نیز اقدام کرد.

وی با بیان اینکه حلزون از دورریز صیفی، سبزیجات، ضایعات بازار و میوه تغذیه دارد، خاطرنشان کرد: در رابطه با حوزه کشاورزی هم سررشته دارم و در زمینه خاکی که برای حلزون استفاده می‌کنیم، بسیار تحقیق و بررسی کرده‌ام و حتی غذایی را به عنوان تغذیه مناسب حلزون توانسته‌ام پیدا کنم که از نقش مؤثری در کاهش هزینه‌های غذایی‌اش برخوردار بوده و در حال حاضر به دنبال ثبت اختراع آن هستم.

این کارآفرین با بیان اینکه در شهرستان کبودراهنگ در شش ماه گذشته برای ۱۳۰ نفر در حوزه تکثیر و پرورش حلزون به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده‌ام، تصریح کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد افرادی که در پرورش و تکثیر حلزون با ما دارای فعالیت هستند را بانوان تشکیل می دهند و به عنوان یک اشتغال خانگی استقبال خوبی از این شغل داشته‌اند.

وی ادامه داد: این شغل بهترین شغل برای بانوان خانه‌دار، محصلان، دانشجویان و نیز بهترین گزینه به عنوان شغل اول و دوم برای تمامی افراد بوده و بدون نیاز به فضای زیاد حتی در یک مترمربع نیز افراد می‌توانند نسبت به پرورش و تکثیر حلزون اقدام کنند.

وی با بیان اینکه پرورش حلزون بدون هیچ‌گونه بو، سروصدا و مزاحمت است و کم‌هزینه بودن از بابت خوراک و مایحتاج نگهداری و نیز بهترین سرمایه‌گذاری و بدون هیچ‌گونه ریسک به شمار می‌رود، گفت: مدت زمان پرورش حلزون یک دوره پنج ماهه بوده و بازگشت سرمایه آن حدود شش یا هفت ماه طول می‌کشد و این شغل یکی از مشاغل پرسود بوده که سرمایه آن به صورت تصاعدی بالا می‌رود.

مسجدی بیان کرد: برای پرورش و تکثیر حلزون ابتدای امر آموزش تکثیر پرورش و نگهداری حلزون را به صورت تخصصی به علاقمندان و متقاضیان ارائه می‌دهیم سپس به اندازه سرمایه متقاضیان حلزون، باکس و مکمل و سایر موارد مورد نیاز در پرورش و تکثیر حلزون در اختیار آنها قرار می‌گیرد و این افراد در قالب مشاغل خانگی نسبت به پرورش و تکثیر حلزون طبق آموزش‌های ارائه شده اقدام می‌کنند در ضمن پس از چهار تا پنج ماه این افراد تخم حلزون یا اینکه حلزون پرورش یافته خود را شروع به تحویل و فروش به شرکت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه سرمایه‌ای که افراد در این کار می‌گذارند یک چهارم آن معادل درآمد ماهانه‌شان به صورت دائم می‌شود، افزود: پرورش‌دهندگان حلزون به صورت مشاغل خانگی از پنج تا ۶۰ میلیون تومان می‌توانند در این شغل سرمایه‌گذاری کنند و زنان خانه‌دار با یک سرمایه‌گذاری ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی درآمد خوبی از این طریق کسب خواهند کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان همدان هم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مواردی از پرورش حلزون در سطح استان همدان وجود دارد اما این واحدها تاحدودی بلاتکلیف بوده و نمی‌دانند که باید کدام مرجع به آنها مجوز دهد.

احمد بختیاری با اشاره به وجود موارد پرورش حلزون به صورت مشاغل خانگی و حتی در قالب واحدهای پرورش و تکثیر در شهرستان‌هایی چون تویسرکان و کبودراهنگ و شهر لالجین تصریح کرد: متولی صدور مجوز برای این واحدها جهادکشاورزی نیست، این امر از وظایف ذاتی محیط زیست بوده که به تازگی به سازمان نظام مهندسی کشاورزی واگذار شده است.

صفت‌الله مرادی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان همدان هم در گفت‌وگو با ایسنا، مطرح کرد: صدور مجوز پرورش حلزون پیش از این جزو وظایف ذاتی محیط زیست بوده است که از حدود دو ماه پیش این مأموریت به سازمان ما واگذار و ابلاغ شده است.

به گزارش ایسنا، ماده ژلاتینی و لزجی که از حلزون ترشح می‌شود، برای ساخت انواع کرم‌های آرایشی و بهداشتی قابل استفاده است. این ماده ژلاتینی به علت غنی بودن از هیلارونیک اسید، کلاژن و آنتی‌اکسید خاصیت جوان‌کنندگی و شادابی پوست را دارد و سال‌هاست در بسیاری از کلینک‌های زیبایی به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد لزج حلزون به بازسازی سلول‌های پوست صورت کمک می‌کند، بدین صورت که راه رفتن حلزون روی صورت می‌تواند پوسته صدمه دیده را درمان کند همچنین از حلزون زنده برای درمان التهاب پوستی، شفافیت و درخشندگی پوست، رفع تیرگی و لکه‌های پوستی و جلوگیری از چین و چروک پوست استفاده می‌شود که این درمان تحت عنوان حلزون‌تراپی شناخته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۰ ۲۱:۰۴

خواهش میکنم وارد این کار نشید ، الان خیلی ها حلزون پرورش دادن و رو دستشون باد کرده این کار زیرسازی درستی از طرف نهاد های دولتی نداره فقط و فقط وارد نشید هیچ سودی جز ضرر نداره

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۱۹:۱۸

دقیقا

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۰ ۲۱:۴۴

سلام حلزون پرورش دادم مشتری نداره چیکار کنم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۰۵:۵۰

دیر صنعت ب سر انجام رسوندید متاسفم ماخیلی تاوان دادیم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۲ ۰۲:۲۱

یعنی الان فک میکنید درست شده

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۰۸:۲۴

سلام من پرورش حلزون دارم تولید هم کردم فقط نمی دونم به کی بفروشمش لطفاً و خواهشا من رو راهنمایی کنید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۲

سلام. آقای مسجدی میشه یه شماره تماس بذارید لطفا؟؟

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۵

سلام منم دارم ولی موندم چه کار کنم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۱۴:۰۹

درموردحلزون‌ ماوکلی‌ ازحلزون‌ داران‌ دیگردرخلنه‌ متضررووقتمان‌ تلف‌ شداین‌ هاهمش‌ بیهوده‌ است‌ وخریداری‌ برای‌ ماوجودندارد‌ خیلی‌ هم‌ هزینه‌ کردیم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۱۵:۲۵

کدوم نهاد مجوزبرای پرورش حلزون صادر میکنه ؟چرا برای ما مجوز صادر نمیشه من دارم پرورش میدم ولی خریدار نیست این سود فراوان پس کجاست

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۲۰:۰۰

سلام اول از شرکتی که حلزون مولد میگیرید مطمین بشید و عقد قرار داد داشته باشید که حلزون های پرورشی شما رو ازتون بخره.عزیزانی که تمایل دارن که ادامه بدن می تونن با بنده تماس بگیرن و با خرید و عقد قرار داد برای خرید حلزونها بتونن از این راه کسب درامد کنن.متاسفانه افرادی هستند که سودجو و کلاهبردار هستند و فقط فروشنده حلزون مولد هستند و در ادامه از فارمر خرید نمی کنند و مشکلات بعدی و ضرر و زیان به وجود میاد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۲۳:۳۰

دورودبرشما،، درحال حاضربنده باتعدادبسیارزیادی فارمردرارتباط هستم که حجم زیادی حلزون روپرورش میدن وآماده فروش هستنند،اگه خریدارمنصفی پیدابشه هم طرف به محصولش میرسه وهم فارمربه پولش

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۱ ۲۳:۵۵

پس چرا کسی از ما نمی خره ؟

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۲ ۱۰:۳۳

هرکسی داره این پیام رو میخونه مواظب باشه سرش کلاه نره اگهبرای کسب و کار میخوایی حلزون بگیری اینو بدون هیچ مشتری نداره ولی اگه میخوایی برای خودت بگیری بگیر هیچ کس ازت نمیخره رو دستت میمونه ماهم همینجوری سرمون کلاه رفت

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۲ ۱۰:۳۵

این متنی که نوشتن همش الکیه هیچ کس ازتون نمیخره رو دستت میمونه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۴ ۱۸:۲۸

زیاد باور نکنید ما با شرکت قرارداد بستیم تولید کنیم بخره ولی حلزونایی داده که حتی رشد هم نمیکنن چ برسه تخم گذاری و... خیلی تحقیق کنید همچنین که بگن روزی ده دقیقه کار داره داره و فضا و..نمی‌خواد هم نیست مگر اینکه هفت هشت تا بگیرید البته اونم بعد تخم گذاری و جوجه باکس و خاک و مکمل و....میخواد که همش هزینه بر هست

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۵ ۰۱:۰۵

به نظرم نقطه قوت آقای مسجدی این بوده خودش رو درگیر جوجه کشی و فروش حلزون نکرده بلکه وقتشون رو برای خاویارگیری و تولید کلاژن گذاشتند.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۵ ۰۱:۰۷

سلام پرورش حلزون کار خیلی سخت و وقت گیر و بیهوده و کاملا ضرر است و هیچ سودی ندارد

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۸ ۰۴:۱۷

همش دروغ کدوم سود من خریدم الان بدبخت که بودم بدبخت تر شدم