غلامعلی حیدری ۱۸ آبانماه در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به ظرفیتهای مطلوب استان، اظهار کرد: تلاش میشود با هدفگذاری مناسب تمرکز روی مباحثی از جمله کاهش نرخ بیکاری، افزایش بهرهوری، مهار تورم و رشد تولید، فعال شدن کارگاههای راکد، شناسایی استعدادها و نیروهای توانمند صورت گیرد.
وی افزود: حمایت از شرکتهای دانشبنیان به کاهش نرخ بیکاری در استان کمک میکند، البته رتبه بیکاری استان در سال گذشته ۱۰ پله سقوط کرد و استان در رتبه هشتم قرار گرفت.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به بحث زنجیره ارزش راهبردی، تصریح کرد: در این راستا بعد از شناسایی محصولات و قرار گیری در زنجیره ارزش، باید به جای خام فروشی، به فرآورده تبدیل شوند، البته ظرفیتهای بسیاری در استان وجود دارد که میتوان آنها را در قالب زنجیره ارزش دنبال کرد.
حیدری گفت: اقدامات بسیاری در استان صورت گرفته، به طور مثال همه پروژههای عمرانی استان فعال هستند، آن دسته از پروژههایی که قرار بود به مدت دو تا سه سال به اتمام برسند اکنون ظرف مدت یک سال تمام شدهاند، حتی یک پروژه آبی استان در کمتر از شش ماه تمام شد که این نتیجه کار گروهی بوده است.
وی با بیان اینکه همت دولت بر تراز کردن ناترازیها و محرومیتزدایی است، بیان کرد: خوشبختانه در مدت دو سال فعالیت دولت سیزدهم، ۱۱ مصوبه به چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت، همچنین اعتبار سال گذشته با ۹ هزار میلیارد تومان در استان جذب شد و اعتباری برگشت نخورد.
به گفته وی، حضور میدانی به بسیاری از مشکلات موجود کمک خواهد کرد.
در ادامه محمدکاظم منزوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نشست امروز با موضوع افق زنجیرههای ارزش است، اظهار کرد: این زنجیرهها با حمایت وزارت کشور و همت معاونت هماهنگی امور اقتصادی این وزارتخانه آغاز شد و ما هم تشویق شدیم تا برای اولین بار، سیاست توسعه اقتصادی استان را بر اساس یک منطق جدید پیش ببریم.
وی ادامه داد: قبلاً زیرساختهایی را به صورت تجربی در ذهن داشتیم اما منطق زنجیره ارزش بهطور کامل برای ما روشن نبود؛ ما مشکلات زیادی در توسعه اقتصادی استان داشته و داریم و در بحث صنعت، فقط در محور شهرکرد تا بن توانستهایم شهرکهای صنعتی متقاضیمحور ایجاد کنیم و سایر شهرکها متقاضیمحور نیست، بنابراین تعدادی از شهرستانهای ما از مزیت اشتغال صنعتی بیبهره هستند.
منزوی بیان کرد: برای شهرستانهای محروم مثل اردل، کوهرنگ، کیار، فلارد یا خانمیرزا منطقی برای ایجاد اشتغال نداشتیم و منطق زنجیرههای ارزش برای ایجاد اشتغال در شهرستانهایی که بیشترین مهاجرت را دارند، به داد ما میرسد. تکمیل حلقههای زنجیره ارزش بهترین گزینه برای پایین آوردن نرخ بیکاری و نگه داشتن مردم در شهرستانهای خودشان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با بیان اینکه برای شروع کار چند گزینه داشتیم که همچنان به قوت خود باقی هستند، گفت: بر اساس سیاست وزارت کشور، هر استان دو زنجیره ارزش را باید انتخاب کند که بیشترین مزیت نصیبش شود و در سایر زنجیرهها باید پیرو استانهای پیشرو گردد.
منزوی افزود: خوشبختانه چهارمحالوبختیاری اولین استانی است که به وزارت کشور و شورای ملی زنجیرهها برای گرفتن مصوبه زنجیره ارزش بادام راه یافت که باعث افتخار برای این استان کوچک است. بنابراین چهارمحالوبختیاری به عنوان راهبر زنجیره ارزش بادام معرفی شده است.
وی زنجیره ارزش ماهیان سردابی را دومین زنجیره معرفی شده استان به شورای ملی و وزارت کشور برشمرد و توضیح داد: در این خصوص، صندوق نوآوری، مطالعات خود را آغاز کرده تا جایگاه استان مشخص و در کنار دیگر استانها وارد کار شود؛ محصولاتی که قابلیت پیوستن به زنجیره ارزش را دارند در استان متنوع هستند که علاوه بر بادام و ماهیان سردابی، گردشگری، گیاهان دارویی، عسل، شیر، گوشت، موسیر، قارچ، حبوبات، نمد، فرش، نساجی و فولاد در این فهرست جای میگیرند.
منزوی بیان کرد: منطق زنجیره ارزش، بر اساس شناسایی مزیتهای بالقوه و مراقبت از توسعه پایدار شکل میگیرد بنابرین این منطق برای ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری در شهرستانهای محروم ما را کمک خواهد کرد و قوای اجتماعی و استقبال مردمی که همراهی داشته باشد، بسیار حائز اهمیت است.
وی با تأکید بر اقبال اجتماعی و مردمی در حوزه زنجیره ارزش بادام، گفت: ما جشنواره بادام را برگزار کردیم و اقبال مردمی در دو شهرستان بن و سامان تا جایی بود که مردم خودشان کار را به دست گرفتند؛ تشکیل انجمن بادام ذیل اتاق بازرگانی بسیار کمککننده بوده و امید است علاوه بر بادام، در همه زمینهها و محصولات، زنجیره ارزش توسعه یابد و نهادینه شود.
در ادامه حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال صادرات بادام تاکنون بیش از ۱۱۰۰ تن مغز بادام بوده که به هیچ عنوان قابل قیاس با سال گذشته نیست.
وی افزود: باید در همه حلقههای زنجیره ارزش در حوزه تولید، فرآوری، بازرگانی و بازار فروش برنامهریزی صورت گیرد، از طرفی بادام جزو محصولات با نیاز آبی کم اما بهرهوری اقتصادی بالایی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: باید برخی از ارقام بادام در استان تغییر کنند زیرا متوسط تولید به ازای هر هکتار ۱.۵ تن بوده که باید با کارهای دانشبنیان و مطالعات علمی این عملکرد را به چهار تن در هکتار برسانیم، البته مطالعات علمی برای ۶۵ ژنوتیپ در حال انجام است.
برزگر به ارزش افزوده بالای محصول بادام اشاره و تصریح کرد: اکنون مغز خام بادام را در خارج از کشور شش تا ۱۰ دلار به فروش میرسد، در حقیقت زمانی ارزش افزوده این محصول ارزشمند است که این میزان را به ۳۰ دلار برسانیم.
وی در ادامه به زنجیره ماهی اشاره کرد و گفت: چهارمحال و بختیاری در حوزه آبزیان ظرفیت ویژهای دارد، با وجود ۵۰۰ مزرعه پرورش ماهی و تامین بیش از ۷۰ درصد تولید خوراک آبزیان کشور به عنوان پایتخت خوراک آبزیان کشور معروف است، از طرفی در حوزه آبزیان موضوع رشد صادراتی از جمله موضوعاتی است که باید تخصصیتر به آن پرداخته شود.
برزگر گفت: طی ۱۰ سال تولیدات آبزیان به ۲۲ هزار تن بوده که قطعا میتوان این میزان را به ۳۵ هزار تن برسانیم، البته ۱۰ هزار تن ضایعات بوده که به عنوان منبع غنی پروتئین مطرح است، از طرفی میتوان ۲۵ نوع محصول از ماهی تولید کرد.
در ادامه شهرام زارع، مدیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی پتانسیلهای خوبی در استان دارد، افزود: علاوه بر این، بخش صنعت استان به پیشرفت خوبی رسیده و بخش گردشگری پتانسیل مطلوبی دارد که تقاضا میشود به این استان به منظور ترقی و توسعه کمک شود.
به گفته وی، لازم است باتوجه به کم برخوردار بودن استان، نگاه ویژهای در خصوص اختصاص اعتبارات ملی به استان صورت گیرد.
در ادامه رحمتی، رئیس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱.۳ درصد از صنعت کشور در این استان قرار دارد، تصریح کرد: استان در تعداد واحدهای صنعتی جایگاه ۲۴ و از لحاظ حجم سرمایهگذاری جایگاه ۱۷ کشور را داراست.
وی بیان کرد: روی چهار زنجیره ارزش از جمله نساجی، پتروشیمی، پوشاک و فولاد کار میکنیم، البته سرمایهگذاری روی زنجیره شهرک پوشاک در آینده نزدیک انجام خواهد شد.
به گفته وی، در حال حاضر ۱۵ هزار شاغل در حوزه نساجی استان فعالیت دارند، همچنین اشتغالی که طبق سامانه رصد بر عهده بخش صنعت استان بوده تا پایان مهرماه، بیش از ۱۱۰ درصد محقق شده است.
انتهای پیام
نظرات