• پنجشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402081813182
  • منبع : نمایندگی مازندران

با همت دولت سیزدهم انجام شد

شروع صادرات ماهیان خاویاری از مازندران

شروع صادرات ماهیان خاویاری از مازندران

ایسنا/مازندران در پی تعاملات اقتصادی دو کشور روسیه و ایران و سفر دولتمردان مازندرانی به روسیه فرصتی ایجاد شد تا صادرات محصولات کشاورزی به ویژه آبزیان، لبنیات و گوشت و مرغ را به کشورهای حاشیه خزر شاهد باشیم.

در اجرای این دیپلماسی تیمی از اداره کل دامپزشکی مازندران به منظور برگزاری دوره‌های آموزشی به همراه بخش خصوصی به روسیه سفر کردند تا محصولات صادرات محور بخش دامپروری و آبزیان براساس محورهای صنعت غذایی دو کشور باشد.

از این‌رو تجار و بازرگانان مازندران برای دست‌یابی به بازار هدف در کشورهای حاشیه خزر تلاش وافری دارند تا از این فرصتی که در دولت سیزدهم ایجاد شده است برای تولیدات صادرات محور استفاده کنند.

شروع صادرات ماهیان خاویاری از مازندران

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران امروز در بازدید از واحد تولیدی محصولات آبزیان در شهرک صنعتی میرود بابلسر در جمع خبرنگاران درخصوص سفر آموزشی که روزهای اخیر به روسیه داشتند پرداخت و گفت: در این سفر چهار روزه تمامی موازین استانداردهای مورد نظر دامپزشکی روسیه در واردات محصولات غذایی از جمله آبزیان در قالب دوره‌های آموزشی مورد بررسی قرار گرفت.

حمزه آقاپور کاظمی اظهار کرد: در این سفر، قرارداد صادرات نخستین مرحله آبزیان از گونه ماهی خاویاری به میزان ۱۶۰تن به ارزش حدود سه میلیون دلار عملی شده است.

وی با اشاره به اینکه به‌زودی صادرات محصولات لبنیاتی از شرکت‌های مازندران به روسیه هم شروع می‌شود، افزود: بر اساس آمار شیلات مازندران از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، چهار هزار و ۶۶۸تن انواع محصولات آبزی پروری از استان صادر شده است که این مقدار صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۸درصد رشد داشت.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با اشاره به اینکه اجازه صادرات منوط به رعایت ضوابط و مقررات قانونی است، تصریح کرد: در خصوص صادرات محصولات لبنی هم در حال انطباق با استانداردهای بازار هدف هستیم.

شروع صادرات ماهیان خاویاری از مازندران

این مسئول با اعلام اینکه در حوزه آزمایشگاهی، آزمایشگاه دوک در مازندران پس از ۱۵ سال به‌روزرسانی شده است و امیدواریم این آزمایشگاه را به سطح مطلوب برسانیم، گفت: مرکز دوک یک پروژه ملی بوده که با پیگیری‌های لازم اعتبار بالغ بر ۲.۶ میلیارد تومانی را تامین و کار به‌روزرسانی انجام شد.

آقاپور کاظمی ترمیم تجهیزات آزمایشگاهی را ازدیگر موراد قابل پیگیری در این سفر دانست و ادامه داد: برای رسیدن به نقطه ایده آل باید تلاش کنیم.


"مهرداد قلی‌پور" مدیرعامل یک شرکت فرآوری و بسته‌بندی انواع آبزیان در مازندران نیز با اشاره به اینکه این شرکت از سال ۱۳۸۸ کار خود را آغاز کرد و از همان ابتدا صادرات به کشور ترکمنستان را داشت، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۴ صادرات خود را با گوشت ماهیان خاویاری و قزل آلا و  سردآبی پیگیری کرد.

شروع صادرات ماهیان خاویاری از مازندران
وی، رعایت ضوابط بهداشتی را از اولویت‌های خود در تولیدات محصولات صادرات محور دانست و ادامه داد: در دولت سیزدهم رویداد موفقی برای صادرات محصولات کشاورزی به ویژه آبزیان در مازندران رقم خورد.

قلی پور ادامه داد: اگر سفر دولتمردان مازندرانی در دولت سیزدهم به روسیه انجام نمی‌شد سازمان غذا دارو در حال تصویب ممنوعیت واردات محصولات لبنی و ماهی به این کشور بود که خوشبختانه جلوی آن گرفته شد.

شروع صادرات ماهیان خاویاری از مازندران
به گفته این تولید کننده، در پی انعقاد این قرارداد، ۸ کانتینر ۱۹ تنی به ارزش حدود ۳ میلیون دلار تا ژانویه تحویل سه شرکت طرف قرارداد روسی خواهد شد.
مدیرعامل این شرکت تولید کننده با اشاره به اینکه تبادل و معاملات ارزی، حمل و نقل از دیگر چالش‌های کلان صادرات محصولات آبزی به کشورهای هدف است، اظهار کرد: برای ارتقای تولیدات و محصولات آبزی صادرات محور باید تعهدات ارزی از سوی دولت حذف شود.

به گفته قلی‌پور، مازندران ۳۸۰۰ شرکت آبزی‌پروری در حال فعالیت دارد که تولیدات مازاد در استان موجب می‌شود به صادرات بپردازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha