• پنجشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402081813115
  • منبع : مطبوعات

بیانیه‌نویسی را از سازمان ملل یاد بگیرید!

بیانیه‌نویسی را از سازمان ملل یاد بگیرید!

در حالی که چند روز از فاجعه و مصیبت کشتار جمعی کودکان و زنان فلسطینی در اردوگاه جبالیا می‌گذرد، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد هنوز اقدامی در راستای محکومیت همه‌جانبه این اقدام وحشیانه صهیونیست‌ها صورت نداده است. از سوی دیگر، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای مدعی شده است بمباران اردوگاه آوارگان فلسطینی در جبالیا در نوار غزه می‌تواند(!) جنایت جنگی باشد. این نهاد در مطلبی در شبکه ایکس نوشت: «با توجه به شمار بالای تلفات غیرنظامیان و مقیاس ویرانی در حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان جبالیا، به‌طور جدی نگرانیم، این حملات نامتناسب هستند و می‌تواند جنایت جنگی محسوب شود».

به گزارش ایسنا، روزنامه وطن امروز در مطلبی نوشت:

در توصیف و تحلیل  موضع‌گیری دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیته حقوق بشر این سازمان، ۲ نکته اساسی را باید مدنظر قرار داد: نخست اینکه در زمان وقوع جنایت بمباران بیمارستان المعمدانی نوار غزه، مقامات ارشد سازمان ملل متحد با بیان این ادعا که باید تحقیقات لازم درباره این جنایت صورت گیرد، از موضع‌گیری به ضرر رژیم اشغالگر قدس اجتناب کردند تا ماجرا مشمول زمان و ابهام شود. حتی برخی محافل ظاهرا حقوقی و رسمی در سازمان ملل متحد، دروغ‌پردازی چند رسانه صهیونیست، آمریکایی و اروپایی درباره اصابت اشتباه موشک جهاد اسلامی  به بیمارستان را به صورت عامدانه به مبنای قضاوت و ارزیابی خود از قربانی شدن ۱۰۰۰ کودک و زن بیگناه در المعمدانی مبدل ساختند. پس از آنکه دروغ‌پردازی رسانه‌های غربی در این باره محرز شد، مقامات سازمان ملل متحد ترجیح دادند کماکان گارد بسته خود را در برابر نهادهای مستقل حقوق بشری که خواستار ورود دبیرکل و کمیته حقوق بشر در صحنه اعلام جرم و مجازات صهیونیست‌ها بودند، حفظ کنند. اکنون صهیونیست‌ها صراحتا اعلام کرده‌اند اردوگاه جبالیا، بزرگ‌ترین محل اسکان ساکنان غزه را هدف قرار داده و آن را ویران ساخته‌اند. حتی مقامات ارشد رژیم اشغالگر قدس ابایی از اذعان به تلفات بالای انسانی در جبالیا، از جمله شهادت مظلومانه بسیاری از کودکان ندارند. با این حال نه خبری از بیانیه‌های آتشین آنتونیو گوترش است و نه خبری از تشکیل جلسات فوری در شورای امنیت یا حداقل کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد! البته جنایات بی‌حد و حصر صهیونیست‌ها و آمریکا علیه فلسطینیان و جوامع بشری در سایه وجود چنین سازمان مللی رخ داده و تعجبی از این ماجرا وجود ندارد. 

گوترش و همراهانش به‌گونه‌ای با کشتار اهالی غزه مواجه می‌شوند که گویا مشغول تماشای یک فیلم تراژیک و غمبار هستند و  اساسا خبری از یک واقعیت هولناک و تکان‌دهنده در گوشه‌ای از جهان نیست!

نکته دوم، مربوط به ماهیت و شکل بیانیه‌ای بازمی‌گردد که کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد در قبال کشتار جمعی فلسطینیان در اردوگاه جبالیا منتشر کرده است. این بیانیه با لحنی بسیار نرم، این حادثه را به صورت بالقوه (و نه بالفعل) مصداق جنایت جنگی معرفی کرده و صرفا نگرانی مقامات ارشد سازمان ملل متحد درباره عدم تناسب اقدامات جنایتکارانه صهیونیست‌ها با شرایط جاری در غزه به‌گونه‌ای کلی و نه مصداقی در آن ابراز شده است. همگان به یاد دارند در سال‌های 2017 و 2018 میلادی، زمانی که شاهد وقوع ۲ عملیات تروریستی داعش در خاک اروپا بودیم، مقامات سازمان ملل متحد با تشکیل جلسات ویژه و فوری در شورای امنیت، این حوادث را محکوم و حتی به احترام قربانیان فرانسوی و بلژیکی حملات داعش در خاک اروپا یک دقیقه سکوت کردند. این در حالی بود که تعداد قربانیان آن حوادث به مراتب کمتر از نسل‌کشی تاکنون ۱۰ هزار نفره صهیونیست‌ها در نوار غزه بود و البته کسی هم در کلیت تعلق خاطر داعش و گروه‌های تروریستی - تکفیری به دستگاه‌های امنیتی آمریکا و اروپا تردیدی نداشت! اکنون دبیرکل سازمان ملل متحد با وقاحت تمام نظاره‌گر حرکت ماشین نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه است و بنا بر توصیه پشت پرده‌ای که مقامات کاخ سفید و اتحادیه اروپایی به وی کرده‌اند، کمترین گامی در دفاع از حقوق حداقلی و انسانی فلسطینیان بر نمی‌دارد. کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در چنین مقطع حساس و سرنوشت‌سازی رو به کلی‌گویی و تنظیم بیانیه‌های بی‌ثمر آورده تا بلکه بتواند به اصلی‌ترین مسؤولیت غیراعلامی خود، یعنی خرید زمان به سود جانیان صهیونیست عمل کند. گوترش و مقامات ارشد سازمان ملل متحد اطمینان داشته باشند شراکت آنها با رژیم تروریست صهیونیستی در کودک‌کشی فلسطینیان هرگز از ذهن افکار عمومی دنیا و صفحات تاریخ روابط بین‌الملل پاک نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha