«سجاد محمد علینژاد» در آیین افتتاحیه سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران که قبل از ظهر امروز در دانشگاه یزد برگزار شد، خاطرنشان کرد: در سال های اخیر زحماتی فراوانی انجام شده است تا شاهد همگرایی در تمام زیست بوم نوآوری باشیم که با توجه به اینکه یک پدیده جدید محسوب میشود زحمات بسیاری را می طلبید.
وی گفت: دولت معتقد است حوزه فناوری و نوآوری را تا جایی که میتواند پشتیبانی کند و در این زمینه پارک های علم و فناوری را به عنوان پدر واحدهای فناور و نوآوری می داند و به همین دلیل باید جنبه های مختلف برای تجاری سازی محصولات و خدمات اجتماعی مختلف را در این پارک ها دنبال کنیم.
محمد علینژاد با بیان اینکه متولی اصلی فکر در خلق نوآوری، پارک های علم و فناوری هستند، تصریح کرد: در این حوزه چند دغدغه وجود دارد و برای آن برنامه داریم که یکی از آنها پشتیبانی از شرکت های نوآوری و تجاری سازی محصولات آنهاست که در این زمینه با وزارت صمت تفاهم کردیم که هشت خوشه تخصصی را شکل بدهیم و یکی از پارک های علم و فناوری به عنوان محور قرار میگیرد تا بتوانیم این موضوع را محقق کنیم.
وی محور دوم را رفع نیاز های کشور در زمینه محصولات وارداتی دانست و اظهار کرد: در این زمینه نیازهای صنایع و شرکت های دولتی که باید برای نیاز آنها ارز اختصاص یابد، براساس سامانه ای که مشخص شده بررسی می شود که آیا این نیاز در داخل کشور تولید می شود یا خیر و پس از آن تصمیم گیری می شود و محصولاتی که در این سامانه بارگذاری می شود دیگر به هیچ عنوان واردات آن انجام نمی شود.
محمد علینژاد بحث نواحی نوآوری را یکی دیگر از دغدغه های جدی خود در حوزه نوآوری دانست و تصریح کرد: در این زمینه دچار چالش هایی با وزارت راه و شهرسازی هستیم که متاسفانه تاکنون یک تعریف مشخص از لحاظ شهرسازی در زمینه پهنه نوآوری نداریم که به زودی در این زمینه بسته جدیدی آماده و ارائه خواهیم کرد تا ناحیه های نوآوری بر اساس تعاملات و ظرفیت هایی که شکل می گیرد میتواند ظرفیت های جدیدی را ایجاد کند.
وی افزود: البته ایجاد پهنه های نوآوری در تمام مکان ها شرایط ایجاد را ندارد که با احتساب این موضوع و در نظر گرفتن این محدودیت در صورت شکل گیری یک زنجیره بین شرکت ها در ناحیه های نوآوری می توان امیدوار بود دغدغه های بسیاری از شرکت ها برطرف شود.
معاون وزیر در پایان با دردناک دانستن جنایات رژیم صهیونیستی گفت: برای تمام دغدغه مندان علم و نوآوری دردناک است که رژیمی بدون هیچ واهمه ای کودکان را بکشد و متاسفانه تعدادی از افراد با افتخار از این حوادث نام می برند که امیدواریم هرچه سریعتر شاهد صلح در تمام مناطق باشیم.
توسعه نوآوری و فناوری نیاز به پول و اعتبار ندارد
«علی معتمدزادگان» رییس انجمن پارک های فناوری سازمانهای نوآوری نیز در این مراسم اظهار کرد: برگزاری این همایش در روزهای اول کار سختی بود؛ ولی بارقههای نوآوری در سطح کشور و استعدادهای بیشمار در این حوزه باعث شده در حال حاضر سومین همایش با قدرت و سطح علمی بالا را برگزار کنیم.
وی ادامه داد: جامعه ایران در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری به بحث نوآوری علاقه مند است و این موضوع در تمام بخش ها وجود دارد و ادبیات نوآوری در تمام بخش ها را شاهد هستیم و تمام جامعه علاقه مند به توسعه نوآوری در سطح کشور هستند به همین دلیل تصمیم گرفته شد موضوع سومین همایش به بررسی نقش دانشگاه، بخش خصوصی، جامعه انتخاب شد تا به زوایای مختلف آن بپردازیم.
معتمدزادگان با تاکید بر اینکه توسعه نوآوری بیش از آنکه پول و اعتبار لازم داشته باشد نیاز به افراد دارد، تصریح کرد: در انجمن های علمی اعتقاد داریم که می توانیم خارج از بخش دولت، بحث نوآوری را به خوبی پیش ببریم و در شاخص های نوآوری که ایران در آن ضعیف است ارتقا یابیم.
این مسئول با اشاره به اینکه انجمن های علمی پارک علم و فناوری کشوردر یک سال آینده برنامه های مختلفی در دست اجراست، خاطرنشان کرد: انتشار کتاب، برگزاری تورهای فناوری با موضوع تجربه نگاری و ارزیابی و پایش پارک های علم و فناوری است و همچنین در حال تدوین آئین نامه ای برای برگزاری یک جایزه ملی بر شرکت های نوآوری هستیم که امیدواریم سال آینده بتوانیم این جایزه را نیز تقدیم شرکت های برتر کنیم.
انتهای پیام
نظرات