• چهارشنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402081712459
  • خبرنگار : 71263

با اعلام آمادگی برای حمل نفت و گاز روسیه

یخ قزاقستان آب شد!

یخ قزاقستان آب شد!

قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان یک روز قبل از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به کشورش، به روزنامه روسی ایزوستیا گفت، قزاقستان آماده انتقال میزان بیشتری از نفت و گاز روسیه است.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد این کشور آسیای مرکزی که پس از آغاز جنگ اوکراین، تلاش کرده بود از مسکو فاصله بگیرد، اکنون به ایده «اتحادیه گازی» که پوتین در سال گذشته پیشنهاد کرده بود و ازبکستان را هم دربرمی‌گیرد، تمایل پیدا کرده است.

توکایف گفت: ما علاقمند به استفاده کامل از پتانسیل ترانزیتی خود بوده و آماده هستیم تا حجم حمل و نقل گاز روسیه را بیشتر کنیم.

پوتین که به دنبال افزایش فروش انرژی و کالاهای روسیه در آسیا است، پس از تحریم‌های غرب بر سر حمله به اوکراین، در اواخر سال گذشته ایده «اتحادیه گازی» را برای حمایت از انتقال انرژی بین سه کشور و سایر خریداران انرژی از جمله چین پیشنهاد کرد.

روسیه، ماه گذشته عرضه گاز طبیعی به ازبکستان را از طریق قزاقستان آغاز کرد و این مناسبت را با برگزاری مراسمی در مسکو و نقاط دیگر با حضور روسای جمهور سه کشور و نمایش تلویزیون دولتی، برگزار کرد.

رئیس جمهور قزاقستان به ایزوستیا گفت: این پروژه، انگیزه قدرتمندی به توسعه صنعتی کشورهای ما خواهد داد.

در حالی که روسیه صادرکننده بزرگ گاز طبیعی است، ازبکستان و قزاقستان تقریبا به اندازه مصرف خود، تولید دارند. با این حال، با افزایش مصرف، تولید آنها با رشد جمعیت و توسعه صنعتی به میزان فزاینده‌ای ناکافی می‌شود.

افزایش شدید قیمت گاز ال پی جی در اوایل سال گذشته، به نارضایتی در شهرهای قزاقستان منتهی شد و همزمان، کمبود گاز طبیعی و برق در بحبوحه سرما، باعث اعتراضات در ازبکستان در آغاز سال جاری شد. این دو کشور از طریق یک خط لوله گازی، به روسیه متصل شده اند و یک خط لوله جداگانه در مسیر خود به چین، از هر دوی این کشورها عبور می‌کند.

با این حال، هر دو خط لوله عمدتا گاز ترکمنستان را پمپاژ می‌کنند، در حالی که قزاقستان و ازبکستان هرگز هیچ گونه انتقال ترانزیتی گاز روسیه به چین یا هیچ کشور دیگری را گزارش نکرده اند.

توکایف همچنین اظهار کرد: قزاقستان آماده همکاری بیشتر با روسیه در بخش نفت  از جمله در حمل نفت روسیه است و طبق برنامه‌ها،  ۱۰۰ میلیون تن نفت روسیه به چین تا سال ۲۰۳۳ ترانزیت می‌شود.

بر اساس گزارش رویترز، پوتین که قبل از سفرش با روزنامه قزاقستانس‌کایا پراودا مصاحبه کرد، اظهار کرد: مسائل انرژی، بخش بزرگی از مذاکرات او با توکایف خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha