خسرو شهبازی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به فعالیت ۳۵ واحد فراوری و تولید کنسانتره میوه در استان، افزود: سیب پادرختی که در گذشته برای استان یک معضل بود با انجام فرایندهای تکمیلی به یک محصول باارزش صادراتی تبدیل و آماده صادرات به بازارهای هدف است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی قطب تولید سیب در کشور است، اضافه کرد: از چهار میلیون تن سیب درختی تولیدی کشور، یک تا ۱.۵ میلیون تن توسط کشاورزان این منطقه تولید میشود.
وی با اشاره به تهیه نقشه جامع سیب آذربایجان غربی اظهار کرد: در زمینه صادرات سیب نیز ۵۲ واحد سورت و بسته بندی با سیستم های مکانیزه در طی دو سال اخیر راه اندازی کرده ایم و ۲۸۰ هزار تن در سال ظرفیت سورت و بسته بندی استان است که انجام می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: درصدد برندسازی برای سیب استان در راستای توسعه صادرات و یافتن بازارهای جدید خارجی هستیم.
شهبازی گفت: تغذیه گیاهی، اصلاح باغاتی که باروری آنها کم شده و برنامه ریزی برای فرآوری بهتر سیب صنعتی درجه ۳ که شامل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن است، از جمله برنامه ریزی های ما در استان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه راه اندازی کارگاههای چیپس سیب نیز در دستور کار است، افزود: این موضوع در راستای اشتغال زایی و فرآوری این میوه و همچنین صادرات به بازارهای هدف پیگیری می شود.
وی اضافه کرد: پیش از راه اندازی واحدهای سورت و بسته بندی مکانیزه، سیب درختی صادراتی استان بعد از رسیدن به کشور مقصد دوباره بستهبندی و سورت میشد که از کیفیت محصول کاسته می شد که این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: هم اکنون سیب درختی استان سایزبندی شده و با وزن بندی خود به کشورهایی مثل روسیه، پاکستان، هندوستان، عربستان و ازبکستان و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
انتهای پیام
نظرات