• یکشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402081410268
  • خبرنگار : 71496

دیده‌بان حقوق بشر «جنگ گرسنگی» رژیم صهیونیستی علیه غزه را محکوم کرد

دیده‌بان حقوق بشر «جنگ گرسنگی» رژیم صهیونیستی علیه غزه را محکوم کرد

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه امروز (یکشنبه) در گزارشی اعلام کرد که جنگ گرسنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها، با ممانعت از انتقال کمک‌های غذایی و بمباران نانوایی‌ها و انبارهای آب در غزه به اوج خود رسیده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارشی نوشت، رژیم صهیونیستی در چند ساعت گذشته جنگ گرسنگی را که در حق غیرنظامیان در نوار غزه اعمال می‌کند، به شدت تشدید کرد تا شرایط معیشتی که به سطح فاجعه‌باری رسیده، شدت بیشتری یافته و در حملات مستمر پنج هفته اخیر خود از آن به عنوان ابزاری برای تسلیم کردن فلسطینی‌ها استفاده می‌کند.

این نهاد حقوق بشر تاکید کرد، جنگ گرسنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها ابعاد بسیار خطرناکی به خود گرفته که از جمله آنها قطع تمامی کمک‌های غذایی، بمباران و تخریب نانوایی‌ها، کارگاه‌ها، فروشگاه‌های مواد غذایی، ایستگاه‌ها و انبارهای آب است.

در ادامه این گزارش آمده است، تل‌آویو در چند ساعت گذشته عامدانه تمرکز حملات خود را بر ژنراتورهای برق و واحدهای انرژی خورشیدی گذاشت که زیرساخت‌های تجاری، رستوران‌ها و نهادهای غیرنظامی برای انجام حداقل فعالیت خود به آنها متکی هستند.

همچنین در گزارش دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه آمده است، در حملات رژیم صهیونیستی منطقه کشاورزی شرق غزه، انبارهای آرد و قایق‌های ماهی‌گیران و نیز انبارهای نهادهای امدادرسان به ویژه آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی (آنروا) به عنوان بزرگترین منبع کمک‌های بشردوستانه در غزه تخریب شدند.

این دیده‌بان در ادامه هشدار داد که اگر جامعه جهانی سریع اقدام نکند، به زودی انفجاری در آمار تلفات کودکان غزه رخ خواهد داد چراکه در طول دو روز گذشته در غزه افزایش هولناک تعداد کودکان آسیب‌دیده از سوءتغذیه شدید که نیاز به درمان دارند، به ثبت رسید.

از آنجایی که پیش از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۷۰ درصد کودکان آن دچار سوء‌تغذیه بوده و از کم‌خونی و ضعف ایمنی رنج می‌بردند، دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه تخمین زد که با اقدامات سیاسی بی‌سابقه رژیم صهیونیستی، این تعداد افزایش یافته و به بیش از ۹۰ درصد رسیده است.

در ادامه این گزارش آمده است، کودکان به ویژه نوزادان و زنان در غزه به صورت نامناسبی پیامدهای جنگ صهیونیست‌ها را متحمل می‌شوند، به این شکل که در حال حاضر ۵۲ هزار و ۵۰۰ کودک شیرخواره با خطرات قتل، گرسنگی، خشکسالی و تراکم جمعیت مواجه هستند و در حال حاضر حدود ۵۵ هزار زن باردار در غزه حضور دارند که ۵۵۰۰ تولد برای ماه جاری پیش‌بینی می‌شود.

این نهاد اعلام کرد: حملات اسرائیل، تعطیلی مراکز بهداشتی خسارت دیده و غیرفعال، سطح بالای آوارگی، فروپاشی کمک‌های غذایی، آب و برق به شدت مادران و نوزادان را تهدید می‌کند، در واقع اسرائیل با نادیده گرفتن فراخوان‌های نهادهای بین‌المللی برای انتقال بدون محدودیت غذا، آب، سوخت و دیگر ملزومات اساسی، تاکنون تنها اجازه داده حدود دو درصد از کمک‌ها و امدادهای غذایی از گذرگاه رفح در مرز با مصر به نوار غزه منتقل شوند.

در ادامه این گزارش آمده است، با وجود اینکه تنها اجازه ورود مقدار بسیار اندکی از کمک‌های غذایی داده شده اما هیچ گونه محموله‌ غذایی تحویل داده نشده و همین امر موجب شده ساکنان نوار غزه که جمعیت آنها به ۲.۳ میلیون تن می‌رسد، با توجه به مجازات جمعی که بر آنها اعمال می‌شود، به شدت نیازمند غذا باشند. امدادهای غذایی محدودی که از مصر منتقل شدند، در درجه اول میان آوارگان و خانواده‌های میزبان در جنوب نوار غزه توزیع شده و آرد نیز تنها برای نانوایی‌ها تامین شد و از انتقال مواد غذایی به شهر غزه و شمال آن ممانعت شد.

بر اساس گزارش یاد شده، ارزیابی‌های برنامه جهانی غذا حاکی از این است که انبارهای فعلی برای اقلام غذایی اصلی حداکثر برای چهار روز کافی خواهند بود و پس از آن کاملا تمام می‌شوند و این در حالی است که فعالیت‌های تجاری به دلیل ویرانی‌های گسترده، نبود امنیت و کمبود سوخت فلج شدند.

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارش خود تاکید کرد، دسترسی به نان در نوار غزه به یک چالش وجودی تبدیل شده چراکه تنها آسیاب فعال در غزه به دلیل کمبود برق و سوخت نمی‌تواند گندم آسیاب کند و از هفتم اکتبر ۱۱ نانوایی بمباران و تخریب شده و آنهایی که هنوز فعال هستند، به دلیل کمبود شدید مایحتاج اصلی همانند آرد و سوخت با چالش‌های بزرگی مواجه هستند.

این دیده‌بان افزود، تقسیم کمک‌های غذایی میان آوارگان در شمال غزه در طول چند روز گذشته به دلیل تشدید عملیات‌های زمینی ارتش رژیم صهیونیستی تقریبا متوقف شده و خطر گرسنگی گسترده‌ای وجود دارد که به طور ویژه کودکان هزینه آن را متحمل می‌شوند. علاوه بر این دستیابی به مواد غذایی اصلی همانند آرد، روغن و شکر در برخی انبارهایی که ویران شدند، به دلیل کمبود سوخت، تخریب مسیرها و خطرات ناشی از حملات هوایی به منزله چالشی بزرگ است.

طبق گزارش مذکور، ارزیابی‌ها حاکی از این هستند که در حال حاضر از اصل ۱۵ لیتر آب تمیز روزانه برای هر فرد به عنوان حداقل لازم برای افراد در بدترین شرایط فوق‌العاده انسانی، کمتر از سه لیتر آب فراهم است و ذخیره آب‌های بسته‌بندی رو به اتمام است و هزینه آن نیز به شدت افزایش یافته به شکلی که از دسترس خانواده‌های متوسط در غزه خارج شده و به دلیل کمبود شدید در برخی مناطق، قیمت آنها تا پنج برابر افزایش یافته است.

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در ادامه گزارش خود آورد، رژیم صهیونیستی در چند ساعت گذشته چاه‌ها و انبارهای آب را بمباران کرده و به خدماتی که این زیرساخت‌ها ارائه می‌کردند، خساراتی وارد کرده است. آخرین مورد آنها نیز تخریب چاه آب و انبار تل الزعتر واقع در شمال نوار غزه بود که آب مورد نیاز بیش از ۷۰ هزار تن را تامین می‌کرد. سازمان آب فلسطین نیز در این خصوص اعلام کرد، تولید آب در غزه در حال حاضر تنها پنج درصد از کل تولید معمول است و پیش‌بینی می‌شود که اگر زیرساخت‌های آب و فاضلاب به برق و یا سوخت مجهز نشده و فعالیت‌های آنها از سرگرفته نشود، از این نیز کمتر شود.

این نهاد در پایان گزارش خود یادآور شد، طبق قوانین بین‌المللی انسانی استفاده از گرسنگی به عنوان یکی از ابزارهای جنگ قاطعانه ممنوع است و رژیم صهیونیستی به عنوان طرف اشغالگر در غزه از نظر این قوانین ملزم به رفع نیازهای ساکنان غزه و حفاظت از آنهاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha