• یکشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402081410097
  • منبع : فرهنگستان علوم

نامه رئیس فرهنگستان علوم خطاب به آکادمی‌های جهان در محکومیت فاجعه غزه

نامه رئیس فرهنگستان علوم خطاب به آکادمی‌های جهان در محکومیت فاجعه غزه

رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای خطاب به آکادمی‌های جهان در محکومیت فاجعه غزه تاکید کرد: رژیم اسرائیل تحت فشار قرار گیرد تا فوراً و بدون فوت حتی یک لحظه، جنایات علیه مردم بی­‌دفاع غزه را متوقف کند.

به گزارش ایسنا، در نامه دکتر محمدرضا مخبر دزفولی خطاب به  آکادمی‌های جهان در محکومیت فاجعه غزه آمده است:

«بسم‌الله الرحمن الرحیم

بنی آدم اعضای یکدیگرند    که در آفرینش ز یک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار   دگر عضوها را نماند قرار

عالیجناب، درست زمانی که این نامه را به شما ارسال می­‌کنم، در مقابل چشمان همه ما غیر انسانی­‌ترین و وحشیانه‌­ترین جنایات در غزه در حال ارتکاب است. دو میلیون نفر در بزرگترین زندان جهان و با فشرده‌­ترین پراکندگی جمعیت در سراسر این کره خاکی هر لحظه منتظر فرود آمدن پیشرفته‌­ترین و مرگبارترین سلاح‌­ها بر سر خود هستند. جنایاتی که رژیم اسرائیل در مقابل چشمان جهانیان و بدون هیچ‌گونه شرمندگی و پشیمانی به ارتکاب آنها دست می‌­زند، بی‌سابقه‌­ترین، وحشیانه‌­ترین و بی شرمانه‌­ترین جنایاتی است که علیه همه بشریت تاکنون صورت گرفته است.

به عقیده اینجانب آنچه در وظیفه همه فرهنگستان­‌ها با هر نام یا اساسنامه‌­ای است، در نهایت پاسداری و ارتقای کرامت انسان‌ها از طریق قواعد عرفی و پذیرفته شده بین‌­المللی است. فعالیت ما در نهایت خدمت به نوع بشر در بستر علم و فرهنگ است.

باید در نظر داشت که کنوانسیون­‌های چهارگانه ژنو (۱۹۴۹) و پروتکل‌­های الحاقی و سایر مقررات بشردوستانه بین‌­المللی که پس ازجنگ­‌های خانمان‌­سوز جهانی به تصویب رسیده‌­اند، موجب امیدواری بشریت شد که در فرض وقوع درگیری­‌های مسلحانه، لااقل شهروندان و بخصوص کودکان و زنان و سالخوردگان و مراکز درمانی از هرگونه آسیب در امان خواهند بود.

متأسفانه اکنون شاهد نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بین­‌الملل بشردوستانه و حقوق بشر توسط اسرائیل در نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی هستیم. محاصره کامل بخشی از ملت فلسطین در نوار غزه، ایجاد قحطی، کشتار وسیع غیر نظامیان از جمله کودکان، زنان و سالخوردگان، نابودی بیمارستان‌ها و سیستم بهداشت و درمان، حمله به مساجد، کلیساها، تخریب عامدانه مراکز تاریخی و فرهنگی، حمله علیه کارمندان بین‌­المللی و خبرنگاران، تخریب منازل مسکونی، از بین بردن مزارع، کوچ اجباری و دسته ­جمعی مردم فلسطین، تداوم تجاوز و غصب سرزمین‌های فلسطین از طریق شهرک­‌سازی تنها نمونه‌­ای مشهود از جنایاتی است که علیه ملت فلسطین در حال ارتکاب است.

همه ما در مقابل وجدان و وظیفه انسانی خود، در مقابل خداوند و بر اساس قانون در یک آزمون سخت قرار گرفته‌­ایم. آیا می‌­توانیم چشمان خود را بر دود و آتش برخاسته از سرزمین سوخته غزه فرو بندیم و گوش خود را برای نشنیدن ناله و ضجه‌­های کودکان فلسطینی که نا امیدانه در انتظار اقدامی انسان‌دوستانه از جانب ما هستند، ببندیم؟

عالیجناب، بی­‌تفاوتی در مقابل این جنایات، بی‌­تفاوتی در مقابل بشریت و کرامت و تمامیت روحی و جسمانی اوست. این بی­‌تفاوتی باعث خواهد شد که مبانی حقوق بین‌­الملل بشردوستانه که اخلاقی‌­ترین و انسانی‌­ترین مقررات حیات بین‌­المللی هستند، سست و لرزان گردد و باعث شود که جنایتکاران دیگر آن را به عنوان مجوزی تلقی کنند تا در آینده هر گونه جنایتی علیه انسان­‌های بیگناه را روا بدانند.

عالیجناب، ما نیز در مقابل این جنایات به عنوان مراکزی که اهتمام به صیانت از علم و فرهنگ بشری را به عهده داریم، وظیفه­‌ای به اندازه سهم خود داریم. از این رو پیشنهاد می­‌کنم یکصدا از همه اعضای جامعه بین‌­المللی به شمول دولت­‌ها، سازمان‌های بین‌­المللی به‌ویژه سازمان ملل متحد و یونسکو و همچنین سازمان‌­های غیر دولتی اقدامات ذیل را مطالبه نماییم:

۱. همه اعضای جامعه بین‌المللی صدای خود علیه جنایات ارتکابی در غزه را بلند کرده و رژیم اسرائیل را به دلیل این جنایات محکوم کنند.

۲. رژیم اسرائیل تحت فشار قرار گیرد تا فوراً و بدون فوت حتی یک لحظه، جنایات علیه مردم بی­‌دفاع غزه را متوقف کند.

۳. اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه زیر نظر سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌­المللی بشردوستانه به مردم غزه داده شود و مانع‌­تراشی علیه آن متوقف شود.

۴. جنایات ارتکابی علیه مردم غزه به نحو شایسته‌­ای توسط خبرنگاران و حقوق­دانان مستند شود تا این جنایات برای همیشه در مقابل چشمان اعضای جامعه بین‌­المللی قرار داشته باشد تا در تلاطم‌­های بین‌­المللی و لاپوشانی‌­های سیاسی هیچ‌گاه به فراموشی سپرده نشده و درس عبرتی برای آیندگان باشد.

۵. مرتکبین جنایات علیه مردم بی‌­دفاع غزه به جهانیان معرفی شوند و وظیفه نظامات قضایی ملی و بین‌­المللی برای سپردن جنایتکاران به دست عدالت به آنها یادآوری شود.

۶. جامعه بین‌­المللی مکانیسمی کارآمدتر برای پایان بی­‌کیفری مرتکبین جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت توسط رژیم اشغالگر علیه مردم فلسطین تعبیه نماید.

از جنابعالی دعوت می‌­کنم که فارغ از هر ملاحظه سیاسی، مذهبی و ملی بلکه صرفاً برای پاسداشت وجدان بشری به این کمپین انسان‌دوستانه پیوسته و یکصدا و متحد صدای خود را علیه این جنایات غیر انسانی به گوش همه جهانیان برسانیم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha