• یکشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402081409874
  • خبرنگار : 71589

نخستین قطعه از نمونه سیارک «بنو» به نمایش عموم درآمد

نخستین قطعه از نمونه سیارک «بنو» به نمایش عموم درآمد

ناسا قطعه‌ای از سیارک «بنو» را که توسط ماموریت اسیریس-رکس به زمین آورده شده است، در موزه اسمیتسونیان به نمایش گذاشته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، یک سنگ کوچک از یک سیارک دور در معرض دید عموم گذاشته شده است. موزه ملی تاریخ طبیعی اسمیتسونیان در واشنگتن، اولین نمونه از سیارک بنو(Bennu) را به نمایش گذاشت. این سیارک باستانی و بالقوه خطرناک برای زمین توسط ماموریت اسیریس-رکس(OSIRIS-Rex) ناسا مورد بازدید و بررسی قرار گرفت و از آن نمونه‌برداری و به زمین آورده شد.

این نمایش توسط بیل نلسون مدیر ناسا و دیگر مقامات آژانس فضایی آمریکا و موزه اسمیتسونیان آغاز شد.

تحویل این نمونه‌ها به زمین، نقطه اوج سفری طولانی و جسورانه توسط فضاپیمای اسیریس-رکس بود که نمونه‌های خاک و سنگ سطح سیارک بنو را در سال ۲۰۲۰ جمع‌آوری کرد و در تاریه ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۳ به زمین آورد.

بیل نلسون این را یک لحظه تاریخی برای علم و اکتشاف دانست، چرا که به گفته وی، ما شاهد اولین باری هستیم که قطعه‌ای از یک سیارک برای مطالعه به سیاره ما آورده می‌شود.

این تکه سنگ که به نمایش درآمده، حدود ۱۴۳ میلی‌گرم وزن دارد و قطر آن تقریباً هشت میلی‌متر است و در یک بطری فولادی ضد زنگ پر از گاز نیتروژن خالص قرار گرفته تا وضعیت بکر آن حفظ شود.

این تکه سنگ یک سوال ایجاد می‌کند که یک کنجکاوی علمی و هیجان این پروژه را به تصویر می‌کشد. اینکه آیا این قطعه از یک سیارک می‌تواند اطلاعاتی در مورد سرآغاز منظومه شمسی ما و شکل‌گیری حیات روی زمین در خود داشته باشد؟

به گفته پژوهشگرانی که ترکیب و ساختار این نمونه را تجزیه و تحلیل خواهند کرد، پاسخ مثبت است.

این نمونه حاوی مواد معدنی غنی از آب و مولکول‌های آلی است که قبل از ظهور حیات بر روی زمین شکل گرفته‌اند. دانشمندان امیدوارند با مطالعه این مواد درباره منشاء منظومه شمسی، تکامل اقیانوس‌ها و جو زمین و پتانسیل حیات در سایر نقاط کیهان اطلاعات بیشتری کسب کنند.

این نمونه همچنین تاریخچه سیارک بنو را که یک سیارک ۴.۵ میلیارد ساله است و هر ۱.۲ سال یک بار به دور خورشید می‌چرخد و گه‌گاه به زمین نزدیک می‌شود، نشان می‌دهد.

انجام سی‌تی اسکن از این نمونه نشان داده که شامل بسیاری از قطعات کوچک‌تر است که توسط آب و سایر نیروها به هم چسبیده‌اند. این نمونه همچنین به دلیل قرار گرفتن در معرض رطوبت دچار تغییرات شیمیایی شده که موجب ایجاد و تشکیل خاک رس، اکسید آهن، سولفید آهن، کربنات و کربن در آن شده است.

این نمونه‌ی به نمایش درآمده از میان چندین نامزد انتخاب شد که توسط دانشمندان ناسا در مرکز فضایی جانسون در هیوستون مورد بررسی قرار گرفتند. معیارهای انتخاب آن شامل اندازه، شکل، دوام و نماینده‌ای مناسب از مجموع این نمونه‌ها بوده است.

تیم مک‌کوی، متصدی موزه شهاب‌سنگ‌های موزه اسمیتسونیان و یکی از اعضای تیم علمی اسیریس-رکس توضیح داد که در جستجوی نمونه‌ای بودند که هم نمایانگر چیزی باشد که از بنو آورده‌اند و هم از نظر بصری جذاب باشد و در عین حال به اندازه کافی برای حمل و نقل، بادوام باشد. آنها در نهایت نمونه‌ای را پیدا کردند که همه این معیارها را برآورده می‌کرد و هیجان‌زده هستند که آن را با مردم به اشتراک گذاشته‌اند.

اسمیتسونیان یکی از مؤسساتی است که بخشی از سیارک بنو را به نمایش می‌گذارد. دو نمونه‌ی دیگر در موزه جواهرات و مواد معدنی آلفی نورویل دانشگاه آریزونا در توسان و در مرکز فضایی هیوستون در تگزاس، جایی که بیشتر نمونه‌های بنو برای تحقیق در آن نگهداری می‌شوند، نمایش داده می‌شوند. البته تاریخ برگزاری این نمایشگاه‌ها هنوز اعلام نشده است، اما ممکن است تا ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳ افتتاح شوند.

ماموریت اسیریس-رکس هنوز ادامه دارد. این فضاپیما که هنوز مقداری سوخت برای آن باقی مانده است، برای بازدید از یک سیارک دیگر به نام RQ۳۶ ۱۹۹۹ در سال ۲۰۲۹ وارد ماجراجویی جدیدی خواهد شد. بنابراین این ماموریت به کشف اسرار و شگفتی‌های منظومه شمسی و فراتر از آن ادامه خواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha