به گزارش ایسنا، نیتسان سادان، تحلیلگر صهیونیست و متخصص در امور هواپیمایی در تحلیلی برای سایت روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، پنج دلیل وجود دارد که باعث میشود جنبش حماس بتواند بهرغم حملات شدید رژیم صهیونیستی به غزه به شلیک موشکها به اراضی اشغالی ادامه بدهد.
به گفته او، دلیل اول درباره موقعیت و پایگاه موشکهای حماس است. موشکهای حماس در مساحت گستردهای مستقر هستند و به گونهای ساخته شدهاند که شناسایی مکان سکوی شلیک موشکها دشوار است. این موشکها با استفاده از دستگاههای کنترل از راه دور و دستگاههای زمانبندی شده شلیک میشوند و نیروهای حماس میتوانند از یک مخفیگاه نزدیک، بدون رفتن به منطقه موردنظر آن را شلیک کنند.
موشکهای دوربرد مثل موشکهایی که حیفا را هدف قرار میدهند از تشکیلاتی زیر زمینی که میتوان مجددا از آن استفاده کرد، شلیک میشوند.
این تحلیلگر افزود، دلیل دوم ساختار موشکهاست که به گونهای طراحی شده که میتواند به صورت مستقل از سامانههای کنترل و فرماندهی عمل کند. نیروهای حماس تنها به دستور و دستگاه کنترل از راه دور برای شلیک موشکها نیاز دارند. این مسئله حتی به هدفگیری نیاز ندارد. همه چیز از قبل کنترل شده است. برای همین حتی اگر فرماندهان ارشد کشته شوند، همچنان مسئولان پایینتر در میدان میتوانند هر زمانی که از آنها خواسته شود اقدام به شلیک موشکها کنند.
نیتسان سادان گفت، دلیل سوم سیاست اداره جنگ است. حماس هفت اکتبر عملیات طوفان الاقصی را به گونهای آغاز کرد که میدانست بعد از آن وارد جنگ با ارتش رژیم صهیونیستی خواهد شد و به هیچگونه تجهیزاتی دست نمییابد و هیچگونه مهماتی ندارد و باید از تجهیزاتی که در اختیار دارد تا پایان جنگ با هوشمندی استفاده کند.
به گفته او، در نتیجه سیاست حمله حماس برای ادامه حملات برای یک دوره طولانیتر طراحی شده بود. نیروهای حماس هر بار تعداد اندکی از موشکها را شلیک میکنند و موقعیتهایی را که میخواهند هدف قرار دهند، مشخص میکنند. دلیل چهارم روابط عمومی حماس است. شلیک موشکها اقدامی است که حماس یک هدف مهمی از انجام آن دارد. حماس میخواهد به جهان عربی نشان بدهد که با جدیت علیه ارتش رژیم صهیونیستی میایستد و طرح «مقاومت مسلحانه سنی» را حفظ میکند.
از نگاه این تحلیلگر، دلیل پنجم فرسایش ارتش رژیم صهیونیستی است. در نهایت ذخایر محدودی از سوخت و مهمات و تعداد محدودی از سربازان وجود دارند. حمایت و مشروعیت ممکن است چه در اراضی اشغالی و چه در خارج تغییر کند. مشخص کردن موقعیت تمام موشکها در غزه به منزله هدر دادن منابع است. تعداد زیادی از سکوهای شلیک موشک وجود دارد و جواب مناسب مقابله سامانه گنبد آهنین با حملات موشکی است.
از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر تاکنون بیش از ۱۶۰۰ اسرائیلی کشته شدهاند. مقاومت فلسطین همچنین حدود ۲۵۰ صهیونیست را به اسارت گرفته و اعلام کرده که آنها را با بیش از ۶۰۰۰ اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی مبادله میکند.
شنبه سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تعداد سربازان و افسران صهیونیستی که از هفتم اکتبر در عملیات طوفان الاقصی کشته شدهاند به ۳۴۵ نفر رسیده است. حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ویژه به مدارس و بیمارستانها و مساجد همچنان ادامه دارد و منجر به شهادت بیش از ۹۵۰۰ فلسطینی شده است که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.
انتهای پیام
نظرات