• چهارشنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402081006994
  • خبرنگار : 50225

مدیرکل دامپزشکی خوزستان خبر داد

قصابان دوره‌گرد خوزستان جمع‌آوری می‌شوند

قصابان دوره‌گرد خوزستان جمع‌آوری می‌شوند

ایسنا/خوزستان مدیرکل دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه در خصوص جلوگیری از کشتار دام و عرضه گوشت در معابر تاکنون اقدامات به نتتیجه مطلوب منجر نشده است، گفت: آگاهی کم مصرف‌کنندگان این گوشت‌ها و سودجویی عرضه‌کنندگان، دو مساله‌ای هستند که موجب این معضل شده‌اند.

ناصر عسکری‌فرد در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص کشتار غیرمجاز دام و عرضه غیر بهداشتی گوشت در معابر عمومی اظهار کرد: طبق قانون، کشتار دام باید در شرایط بهداشتی با نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی در کشتارگاه انجام شود و در خارج از محیط کشتارگاه ممنوع است. عرضه گوشت نیز باید در اماکن تحت نظارت انجام شود و در معابر مورد تایید و نظارت نیست و صراحتا این کار در قانون جرم‌انگاری شده است.

وی افزود: چالش کشتار غیرمجاز در استان‌های مختلف وجود دارد و چندین سال است که خوزستان به ویژه اهواز نیز با کشتار غیرمجاز دام به ویژه در معابر مواجه است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه شهرداری‌ها متولی و متصدی معابر در شهرها هستند، گفت: دامپزشکی به عنوان ناظر، مطالبه‌گر است و پیگیری‌های زیادی در این زمینه داشته است. اقدام‌کننده اصلی در این زمینه، شهرداری‌ها و مطالبه‌گر دامپزشکی است. علاوه بر این دو ارگان، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، مرجع قضایی، صدا و سیما و اداره‌کل حفاظت محیط زیست در این زمینه نقش دارند.

وی بیان کرد: در خصوص جلوگیری از کشتار دام و عرضه گوشت در معابر تاکنون اقدامات به نتتیجه مطلوب منجر نشده است. آگاهی کم مصرف‌کنندگان این گوشت‌ها و سودجویی عرضه‌کنندگان، دو مساله‌ای هستند که موجب این معضل شده‌اند.

عسکری‌فرد گفت: در ماده ۸۸ قانون مجازات اسلامی صراحتا کشتار دام در معابر جرم عنوان است و باید با آن برخورد شود. در ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها نیز شهرداری مکلف شده است که از فعالیت هر گونه مشاغل عفونت‌زا که موجب تجمع حشرات می‌شوند و به بهداشت جامعه آسیب می‌رسانند جلوگیری شود.

وی افزود: کشتار غیرمجاز دام و عرضه غیرمجاز گوشت، جرم مشهود است. افرادی که به این کار اقدام می‌کنند دوره‌گرد هستند و اسم و رسم مشخصی ندارند. بنابراین باید با اصل عرضه مقابله شود نه الزاما با شخص.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به تشکیل کارگروهی برای مقابله با کشتار دام در معابر و عرضه غیرمجاز گوشت،گفت: در یکی دو ماه اخیر ۱۵ بار عملیات جمع‌آوری این افراد در پنج شش نقطه اهواز از جمله کوی آل صافی، دروازه و بلوار آیت‌الله بهبهانی انجام شده است.

وی عنوان کرد: با این حال، برخورد قهری با سودجویان باید آخرین اقدام باشد و بیشتر در فرهنگ‌سازی و افزایش آگاهی مردم اقدام شود.

عسکری‌فرد گفت: در جلسات مطرح کرده‌ایم که شهرداری محلی پیش‌بینی کند و واحدهای صنفی و قصابی شکل بگیرند تا افرادی که دارند این کار غیرمجاز را انجام می‌دهند تحت عنوان قصابی، اسم و رسم‌دار و زیر نظر دامپزشکی فعالیت کنند. این برنامه‌ریزی‌ها انجام شده است و در حال عملیاتی کردن این برنامه هستیم. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha