• سه‌شنبه / ۹ آبان ۱۴۰۲ / ۱۸:۰۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402080906808
  • خبرنگار : 50310

رونمایی از طرح نوآورانه روسازی اسفنجی واحد فناور جهاد دانشگاهی لرستان؛

شهردار: شهرداری خرم‌آباد گامی مبتنی بر دانش بر می‌دارد

شهردار: شهرداری خرم‌آباد گامی مبتنی بر دانش بر می‌دارد

ایسنا/لرستان شهردار خرم‌آباد گفت: شهرداری خرم‌آباد با اجرای طرح روسازه اسفنجی در سطح شهر برای اولین بار در تاریخ خود می‌خواهد کاری مبتنی بر دانش را انجام دهد.

داریوش بارانی بیرانوند نهم آبان ماه در آیین رونمایی از طرح نوآورانه روسازی اسفنجی واحد فناور جهاد دانشگاهی لرستان که در یکی از معابر خرم‌آباد به صورت نمونه اجرا شده است، اظهار کرد: برای اولین بار کشورهای آسیای شرقی مانند چین به شهرهای اسفنجی روی آوردند و امروز نیز شهرداری خرم‌آباد برای اولین بار می‌خواهد کاری مبتنی بر دانش انجام می‌دهد.

وی با اشاره به این‌که طرح روسازی اسفنجی برای اولین بار در ایران و خاورمیانه اجرا می‌شود، بیان کرد: این واحد فناور از مراکز مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان بوده که بستری برای رشد و تعالی واحدهای فناور کوچک ایجاد کرده است.

بارانی بیرانوند ادامه داد: خرم‌آباد را به عنوان شهر پایلوت برای اجرای این طرح می‌دانیم و از این فناوری می‌توانیم در معابر، میادین، مسیرهای دوچرخه و حتی به عنوان آسفالت استفاده کرد.

شهردار خرم‌آباد با اشاره به این‌که این فناوری آب‌های سطحی را جذب و به سفره‌های زیرزمینی هدایت کرده و مانع ایجاد سیلاب‌های ناگهانی می‌شود، افزود: این طرح می‌تواند تحولی عظیم در مبلمان شهری خرم‌آباد باشد.

یکی از رویکردهای نوآورانه فناوران واحد جهاد دانشگاهی لرستان توسط حمید جعفری‌نیا و مریم جعفری‌نیا برای طراحی و ساخت روساز پایدار معابر و میادین، استفاده از روسازی اسفنجی و قابل نفوذ است که اهمیت بسزایی در مدیریت پایدار محیطی دارد.

در این جهت حمید جعفری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مشاهده شده است که رشد و گسترش سطوح غیرقابل نفوذ در حوضه‌های آبخیز شهرنشینی تهدیدات قابل توجهی برای کیفیت محیط های طبیعی ساخته است، چنین تهدیدهایی شامل افزایش روان آب‌های سطحی ناشی از باران و غیره، کاهش کیفیت آب، حداکثر دمای بالاتر در تابستان، تخریب و نابودی زیستگاه های آبی و خشکی و کاهش جذابیت زیبایی شناختی نهرها و مناظر و نهایت آلودگی شهری است.

وی ادامه داد: راه‌حل این معضل استفاده از روسازی نفوذپذیر فرموله شده افلاک است که می تواند وسیله‌ای موثر برای رسیدگی به تعدادی از مسائل زیست محیطی و حمایت از توسعه پایدار باشد.

مجری طرح روساز فرموله شده افزود: روسازی‌ اسفنجی افلاک می‌تواند به نفوذ آب به خاک کمک کند، گرمایش شهری را با جذب کمتر تابش خورشیدی به دلیل  تنوع رنگ روشن روسازی فرموله شده در مقایسه با مواد تیره‌تر و ذخیره کمتر گرما به دلیل ساختار منافذ نسبتاً باز محصول کاهش دهد، آب‌های زیرزمینی را دوباره پُر کند، به ریشه‌های درختان اجازه تنفس دهند و در نتیجه درختان بهتر از سطوح دیگر محافظت می‌شوند و نهایتاً سیلاب‌های ناگهانی را کاهش دهد.

جعفری بیان کرد: بدین جهت روسازی ارایه شده در مقایسه با روسازی معمولی و متعارف اجرا شده حال حاضر، حفره‌های بیشتری را در سازه خود به دست می‌آورد که منجر به نفوذ آب و نرخ تبادل هوای بیشتر می‌شود.

در این مراسم داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم‌آباد، یونس امرایی عضو شورای اسلامی شهر خرم‌آباد، حسن ماله‌میر معاون فناوری جهاد دانشگاهی لرستان و مجریان طرح حضور داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha