بافق سرزمینی عجیب در قلب فلات مرکزی ایران و استان یزد است؛ منطقهای معدنخیز و بسیار گرم و خشک ولی در عین حال مملو از نخیلات و دارای ییلاقاتی سرسبز و خنک؛ این دیار علاوه بر جاذبههای تاریخی فراوان از دیدنیهای طبیعی زیادی نیز برخوردار است که شاید بسیاری از علاقمندان وگردشگران عمدتاً با ریگزارها و کویرهای دیدنی آن مانند کویر صادقآباد، ریگ زرین و کویر درانجیر آشنا باشند ولی نباید از جاذبههای طبیعی دیگر این دیار مانند منطقه جنگلی ارس باجگان، چشمه پیروزه یا چشمه فیروزه و روستاهای گردشگری قطرم و شادکام به سادگی گذشت.
یکی دیگر از دیدنیهای طبیعی این شهرستان، دره «سنگآب بیشه» در منطقه «دیگ جن» با قدمتی بیش از ۱۲۰۰ سال است که در سال ۱۳۹۶ به شماره ۳۸۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
این جاذبههای طبیعی و دیدنی بافق در مسیر این شهر به سمت بهاباد واقع شده و شامل کوچهراههای باریک و تنگی با دیوارههای سنگی صیقل یافته به وسیله جریان آب است.
در مسیر این دره، آبی زلال، درختان انجیر کوهی و پوشش گیاهی بنه به وفور قابل مشاهده است و نقاش طبیعت چنان سنگآبهایی را در این مکان به تصویر کشیده که مشاهده آن هر بینندهای را به تعجب و تعظیم در برابر این همه زیبایی و عظمت وا میدارد.
زیبایی این دره هنگامی دو چندان شده و حالتی سحرآمیز به خود میگیرد که پس از بارش باران، سنگآبهای آن مملو از آب میشوند و با صدای چکههای و جریان آب در عمق تنگه یا از سنگ آبی به سنگ آب دیگر همزمان میشود. البته در دل دره نیز چشمهسارهای نسبتاً دایمی وجود دارد که محلی برای سیراب شدن بزهای کوهی و سایر گونههای حیاتوحش در این بیشه است.
لازم به ذکر است که عبور از این دره نیازمند تجهیزات آنچنانی نیست اما به دلیل باریک شدن برخی قسمتهای این مسیر و وجود آب جاری و سنگابهای فراوان، به شدت لغزنده است و دقت و توجه بیشتر طبیعتگران را میطلبد.
البته در سالهای اخیر به همت شهرداری و با همکاری شرکت سنگ اهن مرکزی بافق در جوار این دره، پارکی به نام شاعر پرآوازه بافقی یعنی پارک وحشی بافقی در حال ساخت است که «مجتبی مطهریان» مدیر عامل سنگ آهن بافق و مجری توسعه و تجهیز این پارک در مورد آن میگوید: سنگ آهن مرکزی ایران در کنار طرحهای توسعهای و جوار معدنی خود به موضوعات رفاهی مردم شهر نیز توجه داشته و در تلاش است که با اجرای طرحهایی از این دست گامی موثر در جهت ارتقای رفاه شهروندان بردارد.
به گفتهی وی، این مجموعه در چند فاز طراحی شده که فاز نخست آن به بهره برداری رسیده و فاز دوم در مرحله اجراست و با توجه به استقبال خوب مردم از این پارک تفریحی، در فاز دوم آن ایجاد زمینهای ورزشی و مسیر دوچرخهسواری و غیره دیده شده و فضای سبز محدوده نیز توسعه خواهد یافت.
حمیدیان با بیان این که طرح اجرای آبشاری در این پارک نیز در دستور کار است، اضافه میکند: این پارک حدود ۳۵ هکتار وسعت دارد که در حال حاضر هفت هکتار آن به بهره برداری رسیده و ۱۵ هکتار از آن در قالب فاز دوم اجرایی خواهد شد و در فاز پایانی نیز ساخت مجموعههایی مانند رستوران نیز برای آن تدارک دیده شده است.
انتهای پیام
نظرات