کریم خورشیدوند هشتم آبان ماه در جلسه هماهنگی برگزاری پویش ملی رستا در لرستان اظهار کرد: فرهنگ کتاب و کتابخوانی یک صدقه جاریه است و مقام معظم رهبری از آن به عنوان نهضت یاد میکنند و اگر بخواهیم یک مبنا و تراز برای خود در این کار بگذاریم باید مقام معظم رهبری را مبنای خود قرار دهیم.
وی با اشاره به عدم حضور برخی از مدیران مدعو در جلسه ادامه داد: آنهایی که از فرهنگ کتابخوانی فهم و دغدغه داشتند در جلسه حضور دارند و اگر امروز از من به عنوان مسئول آسیبهای اجتماعی و مسائل فرهنگی و اجتماعی بپرسند بزرگترین آسیب اجتماعی چیست؟ میگویم آسیب اجتماعی آن مدیری است که تسلط بر شرح وظایف خود نداشته و دغدغه ندارد.
غیبت دستگاههای متولی ترک فعل است
خورشیدوند تأکید کرد: آن دستگاه فرهنگی متولی که کمترین دغدغه را نسبت به فرهنگ کتابخوانی دارد برایش اهمیت ندارد و در جلسه حضور ندارد و من به عنوان مسئول در دستگاه حاکمیت با این مدیر برخورد خواهم کرد، این غیبت یک نوع ترک فعل است که به استحضار استاندار و معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان خواهد رسید.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: تا زمانی که آمار سرانه مطالعه را نداریم نمیتوانیم بگوییم در چه سطحی قرار داریم که این آمار یکی از مجهولات است اما آنچه در افتتاح کتابخانه مرکزی خرمآباد دیدیم استقبال کمنظیر مردم بود اما آنچه کمتر به دست مردم میرسد خود کتاب است که در دسترس نیست.
وی بیان کرد: دستگاههای متولی باید در این زمینه دغدغه داشته باشند، علیرغم سمت حقوقی که داریم این دغدغه فرهنگی و جهادی نیروهای جهاددانشگاهی را در این امر میبینیم که همه باید اینگونه باشیم.
خورشیدوند تصریح کرد: از خیلی از کمپهای ترک اعتیاد و حتی ماده ۱۶ بازدید کردم و در ابتدای امر به سراغ کتابخانه مرکز رفتم، جایی خواندم که کتاب غذای روح است و یک نوشیدنی است مواظب باشید این نوشیدنی مسموم نباشد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: پویش رستا باید رسانهای و جریانسازی شود و یک پیشنهاد میتواند تشکیل دبیرخانه دائمی آن باشد و اینکه زمان دریافت کتاب را تا ۳۰ آبان ماه تمدید کنیم.
وی اضافه کرد: به برکت کنگره ملی ۶۵۵۵ شهید لرستان یک حرکت فرهنگی در حال انجام است که امیدواریم به عنوان یک الگوی موفق در سطح استان و حتی کشور اجرایی شود، در این حرکت یک پناهگاه زمان جنگ تحمیلی که اکنون کارایی خاصی ندارد به یک فضای فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخانی تبدیل شده است.
خورشیدوند با اشاره به اینکه اگر در هر محلهای یک فضای فرهنگی داشته باشیم از آسیبهای اجتماعی پیشگیری میشود، بیان کرد: کتاب ارزانترین راه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است و ما که رتبه پانزدهم کشور در داشتن جمعیت جوان و بیشترین دانشآموز را داریم میتوانیم فعالیتهای خوبی در این زمینه داشته باشیم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: در لغت به مناطقی که از لحاظ مادیات و امکانات کم بهرهتر هستند فقیر میگویند اما از نظر فرهنگی بالا بوده ولی برخی از مناطق بالعکس بنابراین این موضوع باید از طریق صدا و سیما به یک گفتمان و نشست علمی تبدیل شود.
وی افزود: این پویش اتفاق مبارکی بوده و جامعه هدف آن میتواند کمپها، زندانها، مناطق کمتر برخوردار از نظر مالی و ... باشد.
خورشیدوند با اشاره به اینکه جنگ امروز جنگ باورهاست، ادامه داد: این پویش میتواند دست برتری ما باشد همانگونه که در طرح مساوات جزء استانهای با رتبه بالا بوده و در بیماری کرونا به رهبری لبیک گفتیم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری لرستان تصریح کرد: مدیران متولی حتماً پای کار آمده و ترک فعل نکنند و در راه رسیدن به هدف باید قیمت کتابخوانی را برای مردم کاهش دهیم.
وی تأکید کرد: مردم ما همواره پای کار هستند و گاهاً با حرکتی که انجام میدهند مسئولان را غافلگیر میکنند، بنابراین باید قدر آنها را دانست.
انتهای پیام
نظرات