• دوشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402080805648
  • خبرنگار : 50184

عضو انجمن آسیب شناسی غرب کشور عنوان کرد

شیوع ناهنجاری های اسکلتی و عضلانی بین ۲ گروه از جامعه

 شیوع ناهنجاری های اسکلتی و عضلانی بین ۲ گروه از جامعه

ایسنا/کرمانشاه عضو هیات علمی گروه آسیب شناسی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی از شیوع ناهنجاری های اسکلتی و عضلانی در بین دو گروه از جامعه خبرداد.

دکتر فرزانه گندمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوع ناهنجاریهای اسکلتی و عضلانی در جامعه، اظهار کرد: براساس مطالعات صورت گرفته، بیشترین شیوع این ناهنجاری‌ها بین دانش آموزان است.

وی افزود: از آنجایی که دانش آموزان در ساعات زیادی از روز از موبایل و کامپیوتر استفاده می کنند، لذا دچار فقر حرکتی شده و سیستم اسکلتی و عضلانی ضعیفی دارند که منجربه شیوع این ناهنجاری‌ها بین آنها شده است.

عضو هیات علمی گروه آسیب شناسی ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی اضافه کرد: در بررسی‌هایی که از دانشجویان جدیدالورود دانشگاه - بعنوان افرادی که پیش از این دانش آموز بوده اند- داریم، انحرافات بسیار شدیدی را در سیستم اسکلتی و عضلانی آنها می بینیم که گاها قابل باور نیست.

وی ادامه داد: یکی از ناهنجاری اسکلتی و عضلانی که بیش از همه در بین دانش آموزان شیوع دارد، کایفوز یا همان گردی پشت است که این عارضه به دلیل انجام کار مدام با قسمت جلویی بدن بوجود می‌آید.

گندمی از سر به جلو، گرد شدن شانه ها و افزایش قوس ستون فقرات پشتی هم به عنوان دیگر ناهنجاری های شایع در بین دانش آموزان نام برد که به مرور سندروم متقاطع فوقانی را در بین آنها بوجود می آورد.

وی یادآورشد: بعلاوه حمل غلط کوله یا داشتن کوله سنگین هم زمینه ایجاد ناهنجاری شانه های نابرابر را برای دانش آموزان به همراه دارد.

عضو انجمن آسیب شناسی غرب کشور کارمندان را هم گروه دومی معرفی کرد که ناهنجاری های اسکلتی و عضلانی بین آنها شیوع دارد و در این رابطه گفت: عدم تحرک و یکجا نشینی کارمندان هم باعث شده تا بسیاری از آنها درگیر ناهنجاری های اسکلتی و عضلانی باشند.

وی ادامه داد: از هر پنج کارمند حدود سه نفر درگیر ناهنجاریهای قامتی هستند که البته این امر بیشتر در بین بانوان کارمند شیوع دارد، چراکه سیستم عضلانی و اسکلتی آنها ضعیف تر است.

گندمی یادآورشد: باتوجه به اینکه کارمندان بیشتر وقت خود را روی صندلی و پشت میز می گذرانند، بنابراین از عضلات شکمی و سُرینی خود کمتر استفاده می کنند، لذا این عضلات به مرور ضعیف شده و یک چرخش را در لگن آنها بوجود آورده و به مرور دچار قوس کمر، گردی پشت، تنگی کانال نخاع و دیسک کمر می شوند.

این دکترای تخصصی حرکات اصلاحی در ادامه درخصوص راهکارهای حل مشکلات ناهنجاری های اسکلتی و عضلانی هم گفت: هرچند در سالهای اخیر تکنولوژی کمک های زیادی به زندگی انسانها کرده، اما مشکلات بسیاری همچون فقرحرکتی را هم برای آنها به همراه آورده است.

وی با تاکید براینکه باید نسل جدید را از فقر حرکتی نجات  داد، گفت: متاسفانه سن ناهنجاریهای عضلانی و اسکلتی در بین دانش آموزان به ۱۳ تا ۱۴ سال رسیده که زنگ خطر بزرگی است.

گندمی اضافه کرد: از طرفی شیوع کمر درد، گردن درد و درد شانه بین کارمندان زیاده شده، بگونه ای که تحقیقاتی که چند سال پیش در دانشگاه انجام دادیم، از هر ۲۰۰ کارمند، ۱۵۰ نفر آنها دچار دردهای اسکلتی و عضلانی بودند.

وی راهکار اصلی برون رفت از این وضعیت را توسعه ورزش در بین دانش آموزان و کارمندان و تقویت عضلات آنها عنوان کرد و گفت: برای افرادی که به این ناهنجاری ها مبتلا شده اند، انجام حرکات اصلاحی زیر نظر مربیان کارآزموده و متخصص ضروری است.

عضو انجمن آسیب شناسی غرب کشور در پایان اظهار کرد: اگر کسی می خواهد دچار ناهنجاریهای اسکلتی و عضلانی نشود، باید هر هفته حداقل سه جلسه تمرینات ورزشی مناسب داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha