• دوشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402080805586
  • خبرنگار : 71592

تاکید صریح السیسی بر اجازه ندادن به کوچاندن فلسطینی‌ها به مصر

تاکید صریح السیسی بر اجازه ندادن به کوچاندن فلسطینی‌ها به مصر

رئیس جمهوری مصر در گفت‌وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود تاکید کرد، قاهره اجازه کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه به مصر را نداده و نخواهد داد. همچنین رژیم صهیونیستی با ورود روزانه ۱۰۰ کامیون کمک به نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح موافقت کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، نهاد ریاست جمهوری مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در این گفت‌وگوی تلفنی بر اهمیت تشدید تلاش‌ها برای افزایش کمک‌ها به شکل موثر و پایدار و به اندازه‌ای که نیاز انسانی مردم غزه را رفع کند، تاکید کردند.

السیسی ضمن اعلام مخالف مصر با سیاست‌های مجازات جمعی، تاکید کرد، قاهره اجازه کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه به مصر را نداده و نخواهد داد.

بایدن هم گفت، واشنگتن با اخراج فلسطینی‌ها به خارج از خاک خود مخالف است و از دولت مصر بابت تلاش‌ها برای تسهیل وصول کمک‌های انسانی به نوار غزه قدردانی کرد.

دو طرف در این گفت‌وگوی تلفنی بر تعهد خود نسبت به تسریع و افزایش کمک‌ها به غزه تاکید کرده و اهمیت حفظ غیرنظامیان، احترام به قوانین بین‌المللی انسانی و تضمین عدم کوچاندن مردم غزه به مصر یا هر کشور دیگر را بررسی کردند.

بایدن همتای مصری خود را در  جریان تلاش‌های آمریکا برای تضمین عدم اقدام طرف‌های موثر منطقه به گسترش دامنه جنگ غزه و نیز تلاش‌های مستمر برای آزادی اسیران قرار داد.

این در حالی است که یک مسؤول ارشد در دولت آمریکا اعلام کرد، رژیم صهیونیستی با ورود ۱۰۰ کامیون کمک در روز به نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی «رفح» مصر موافقت کرده است.

وی افزود، این کمک‌ها شامل مقدار محدودی سوخت جهت توزیع در زیرساخت‌های اصلی غزه مانند بیمارستان‌ها خواهد بود. این مسؤول آمریکایی مدعی شد، هدف ممانعت جنبش حماس از دسترسی به این سوخت است.

این مقام آمریکایی گفت، در حال حاضر ۱۰ کامیون حامل کمک آماده ورود به غزه است و رژیم صهیونیستی در حال تفتیش ۴۰ کامیون دیگر است که بعدا وارد غزه می‌شود.

از ابتدای حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه تا روز جمعه تنها ۴۸ کامیون از طریق گذرگاه مرزی رفح وارد غزه شده است و تاکنون اجازه انتقال سوخت به این منطقه داده نشده است.

درباره کمک‌های ضروری مورد انتظار برای انتقال به نوار غزه تحت محاصره، توماس وایت، مدیر امور در غزه برای آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) روز یکشنبه گفت، سیستم ارسال کمک‌ها شکست خورده است و نسبت به اتمام امدادرسانی‌ها هشدار داد.

وایت تاکید کرد که تعداد محدود کامیون‌ها، عملیات کند حمل‌ونقل، بازرسی‌های دقیق و تدارکاتی که مطالبات آنروا و سایر سازمان‌های امدادی را برآورده نمی‌کنند و نیز ممنوعیت انتقال مداوم سوخت، «همه دستورالعملی برای یک سیستم شکست خورده است».

نوار غزه از زمان حمله رژیم صهیونیستی دچار کمبود سوخت، مواد غذایی و دارو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha