جلسه استانی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، روز یکشنبه، ۷ آبان در شیراز برگزار شد. در این نشست، امام جمعه شیراز، رئیس کل دادگستری فارس، چندتن از نمایندگان مجلس، برخی از مدیران دستگاههای دولتی استان و همچنین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور حضور داشتند.
حجت الاسلام محمدحسین طاهری آکردی که در خردادماه سال جاری به عنوان دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور منصوب شد، نخستین سخنران جلسه بود.
وی در شروع صحبتهای خود با بیان این جمله که "اگر امر به معروف تعطیل شود، دین تعطیل خواهد شد" به سراغ معضلات و موانعی رفت که در مسیر این ستاد قرار گرفته است.
طاهری گفت: ستاد امر به معروف، یک سیستم نظارتیِ "مردم به دولت" است که نظام سیاسی اسلام آن را طراحی کرده و از صدر اسلام وجود دارد، اما چسباندن آن فقط به یک مساله خاص در جامعه، ظلم به امر به معروف است.
دبیر ستاد امر به معروف، مهمترین مشکل این ستاد را تعریف نشدن درست آن در ساختار حاکمیتی میداند : یکی از مسائل ما، بحث بودجه است. خیلیها معتقدند که باید بودجه دولتی بگیریم، اما من موافق نیستم. بحث بودجه در جای دیگری باید حل شود، چون زمانی که بودجه دولتی گرفتیم و دستمان جلوی دیگران دراز شد، به همان میزان هم گردنمان کج میشود و این با آرمانهای ستاد امر به معروف در تضاد است. حضرت امام(ره) فرمودند امر به معروف باید یک چیز فرا قوهای باشد که اگر رهبر جامعه هم اشتباه کرد، بتواند به او تذکر بدهد. این نگاه، نشان دهنده میزان اهمیت ستاد امر به معروف است که باید احیا شود و متناسب با آن، شرح وظیفه و بودجه برایش تعیین شود تا بتواند در عرصههای مختلف ورود پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه نداشتن ساختار درست، باعث شده تا تصمیمات این ستاد اثرگذاری چندانی نداشته باشد، افزود : دغدغههای ما معمولا درست در جامعه پیاده نمیشوند. ساختار در همین نظام جمهوری اسلامی طوری طراحی شده که دینداران فحش آن را میخورند و بقیه کیفش را میبرند!
دبیر ستاد امر به معروف با بیان اینکه اسلام نظام اقتصادی دارد که میگوید کسی که درآمدش کم است لازم نیست خمس بدهد، افزود : مفهوم این جمله کاملا مشخص است، اما میبینیم که امروز از کارگر ساده مالیات گرفته میشود. در حالی که شخصی که دلالی میکند مالیات نمیدهد. به همین دلیل تولیدکنندگان ما همگی گله دارند و میگویند ما هم میرویم سراغ دلالی! اینها آسیبهای جدی است.
حجت الاسلام طاهری با بیان این که اداری شدن مقوله فرهنگ، یکی از معضلات اصلی به شمار میرود، گفت: ما در ستاد امر به معروف، می رویم زیر نظر ساختار اداری دولت و برای همین وضعمان این است. همین میشود که وقتی مساله ای مثل وقایع سال قبل پیش می آید، نمیدانیم باید چکار کنیم. باید منتظر بودجه بایستیم که آیا برایمان تعریف شود و حدود یک سال بعد ابلاغ شود؟! این مسائل باید یک جایی حل شود. ما در ستاد برای این مسائل کارگروه درست کردهایم و مشغول بررسی هستیم. خوشبختانه آقای رئیسی اولین رئیس جمهوری هستند که می بینیم از ستاد امر به معروف حمایت می کنند. دولتهای قبلی مخالف بودند، چون امر به معروف میگوید خطا نکن، اسراف نکن، رانت نده، پارتی بازی نکن! در حالی که اینها در ساختار ما تعریف شده است و دارد انجام میشود. خب معلوم است که عده ای از قدرت گرفتن چنین تشکلی خوششان نمیآید. تشکلی که بتواند یقه بگیرد و با فساد مبارزه کند. خیلی جالب است که NGO ثبت می شود، پول هم میگیرد و به نظام هم ضربه میزند، اما تشکلی مثل امر به معروف غیرقانونی است و در دادگاه هم محکوم میشود! چون مجوز قانونی ندارد و بودجه هم ندارد!
حجت الاسلام طاهری در ادامه به دغدغه دیگر ستاد امر به معروف اشاره کرد : ما به دنبال قانون عفاف و حجاب هستیم. مملکت ما قانون های زیادی دارد که به آنها عمل نمی شود. ۹ مورد قانون را پیدا کردهایم که اگر درست اجرا میشدند، الان اینهمه مشکل در کشور نداشتیم. به ریاست محترم جمهوری هم گفتم که ما دستمان بسته است و هیچ قدرت اجرایی در کشور نداریم. چرا یک خانم بدحجاب باید تا بالاترین سطح در دستگاههای دولتی پست بگیرد؟ سوال من این است که گزینش کجاست؟ بعد می گویند چرا جمع نمی کنید! خب چه قدرتی داریم که بتوانیم جمع کنیم؟
وی افزود: امروز در عرصههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کار گروههای مختلفی را درست کردهایم. بعضی جاها مشکل قانون داریم، در برخی موارد قانون داریم اما به آن عمل نمیشود، بعضی هم مشکل بودجه دارند. اما ارتباط خوبی با دستگاههای مختلف مثل مجلس، سپاه، بسیج، برنامه بودجه و ... برقرار کردهایم. بهانهای برای خودمان قائل نیستیم و خود ر پاسخگوی امام و شهدا و امام زمان(عج) می دانیم. من معتقدم کم کاری کرده یم و باید جبران کنیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، در ادامه به بیان برنامههای این ستاد پرداخت و گفت: قانون چند وظیفه برای ما گذاشته است که باید در زمینههای آموزش، تشکلهای مردمی، بحث شوراها و دستگاهها، مساله عفاف و حجاب و همچنین بحث حمایت قضایی از آمران به معروف، اقداماتی را انجام دهیم. میخواهیم در حد ظرفیت خودمان این ۵ برنامه را اجرا کنیم که هر کدام دارای زیرشاخههای مشخص خودشان هستند.
حجت الاسلام طاهری در پایان گفت: ما این نکته کلیدی را به مطالبه گرانمان گوشزد کردهایم که نباید مطالبهگریها در راستای تضعیف نظام صورت گیرد. نه اشکالاتی که مطرح میشود و نه ادبیاتی که بیان میشود، نباید در راستای تخریف نظام باشد. در این چندماه اخیر هم اقدامات خوبی انجام شده و باید بتوانیم به عرصههایی که در تصمیم سازی موثر هستند ورود کنیم تا در مدت کوتاهی خیلی مشکلات را حل کنیم. با توجه به اینکه بافت ملی مذهبی مردم ایران به گونه ایست که به عفاف و حجاب معتقد هستند، تاکید به همین مسائل می تواند خیلی از مشکلات ما را حل کند.
انتهای پیام
نظرات