«عباس کلانتری» بعد از ظهر امروز یکشنبه در نشست با خبرنگاران ضمن تاکید بر این که اگر قرار است دانشگاه به دو پاره تقسیم شود، قطعاً باید هزینههای آن نیز پرداخت شود، گفت: دانشگاه از ابتدا نیز با ساخت بلوار مخالف نبوده ولی در سال ۹۱ با تغییر طرح تفضیلی شهر با مخالفت استاندار وقت مواجه شد و مجدداً در سال ۱۳۹۴ در قالب تفاهمنامهای بین دانشگاه و شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی مورد اهتمام قرار گرفت.
وی ادامه داد: براساس این تفاهمنامه در سال ۱۳۹۷ نیز طرحی از سوی اساتید دانشگاه با شرط ساخت این جاده در عمق زمین برای کاهش آلودگی صوتی و مزاحمت برای خوابگاهها، صدور سند زمینهای دانشگاه و ایجاد دو پل جهت دسترسی به اراضی دانشگاه در طرف دیگر این معبر تهیه شد ولی در سال ۱۳۹۹ شهرداری از پذیرش این طرح خودداری کرد و اقدام به ارائه طرحی جدید کرد که بسیاری از تاسیسات دانشگاه را در برمیگیرد.
کلانتری با اشاره به دستور توقف این طرح از سوی استاندار به دنبال بازدید از اراضی مورد نظر در سال گذشته، گفت: هیات امنای دانشگاه تاکید دارد که این معبر نباید با تاسیسات دانشگاه تعارضی داشته باشد. البته بعداً شرکت نفت اعلام کرد که حفاری در مجاورت خطوط نفت نیز ممنوع است لذا آن را پذیرفتیم و اعلام شد که شهرداری طرح جدیدی تهیه کند ولی قطعاً دانشگاه برخی شرایط مانند نداشتن تعارض با تاسیسات دانشگاه، صدور اسناد اراضی دانشگاه حداقل برای ساخت و سازهای صورت گرفته تاکنون و ایجاد معبر در ارتفاع منفی زمین به منظور کاهش الودگی صوتی و مزاحمت برای خوابگاهها را در طرح جدید نیز مورد اهتمام خواهد داشت.
وی با اشاره به این که شهرداری به تعهدات قبلی خود نسبت به دانشگاه از جمله در مورد طرحهای میدان سید حسن نصرالله و میدان کتاب عمل نکرده است، گفت: هر چند شهرداری از اعلام پذیرش شروط دانشگاه خبر داده ولی قطعاً در عمل باید تحقق این شروط از جمله تغییر کاربری و صدور اسناد اراضی دانشگاه را شاهد باشیم.
رئیس دانشگاه به همکاری دانشگاه جهت نقشه برداری شهرداری از این مسیر اشاره و عنوان کرد: اختلاف دانشگاه با شهرداری بر اجرای طرحی کارشناسی شده در این اراضی است هر چند دانشگاه هم اکنون نیز با کمبود زمین مواجه است و تنها ۴۰ شرکت دانش بنیان دانشگاه در صف انتظار برای استقرار در دانشگاه هستند.
وی گفت: دانشگاه دارای طرح جامعی است که براساس آیندهنگری تدوین شده چرا که برطبق ارزیابیهای صورت گرفته برای ۵۰ هزار دانشجو آتی دانشگاه نیازمند ۵۰۰ هکتار زمین خواهیم بود و از طرفی قطعاً ساخت و ساز فعلی دانشگاه صرف ساختمان سازی و ۴.۵ درصد اعلام شده نیست چرا که در حال حاضر دانشگاه دارای ۱۵ هکتار پارکینگ است.
کلانتری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحصیل افزون بر ۱۳ هزار دانشجو، نسبت دانشجوی تحصیلات تکمیلی به کارشناسی را به ترتیب با ۳ هزار دانشجوی تکمیلی به ۱۰ هزار دانشجوی کارشناسی، معقول دانست.
وی همچنین از فعالیت ۴۵۷ عضو هیات علمی فعال علاوه بر وجود ۲۳ نفر دیگر در مرحله جذب، عنوان کرد: نسبت تعداد کارمندان دانشگاه یزد به اعضای هیات علمی این دانشگاه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاسیس شده است، یک به دو و رقم خوبی در سطح کشور است.
وی یکی از شاخصترین اقدامات دانشگاه طی دو سال اخیر را راه اندازی بورسیه شغلی صنایع ذکر کرد و گفت: تلاش داریم آینده شغلی ۴۰ درصد دانشجویان را طی سه سال آینده مشخص کنیم چرا که معتقدیم اشتغال از ملزومات سیاست جوانی جمعیت است و در همین راستا نیز کارگاههای مهارت افزایی و تفاهمنامههای خوبی در این زمینه داشته و تلاش داریم مراکز کارآفرینی را ایجاد کنیم.
وی از دیگر اقدامات در این زمینه را اهتمام به ایجاد خوابگاه متاهلین دانشجویی ذکر کرد و با اشاره به بهرهبرداری از این خوابگاه و ساخت ۵۰۰ واحد خوابگاهی دیگر در این حوزه براساس مصوبه سفر ریاست جمهوری، گفت: در حال حاضر دانشگاه یزد دارای دو هزار دانشجوی متاهل است و در حوزه دانشجویان بین الملل که امسال ۱۵۰ نفر جذب و ۱۰۰ نفر دیگر نیز در ترم دوم وارد دانشگاه می شوند، نیز شرایط جذب دانشجویان دختر اخذ شده است.
کلانتری از اهتمام دانشگاه به ارتقای کیفیت آموزشی خبر داد و گفت: در حوزه دانشجویی اقدامات خوبی در زمینه بازسازی و نوسازی بخشهای دانشجویی از جمله خوابگاهها با توجه به فرسودگی تاسیسات آنها صورت گرفته و در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: اولین دانشگاهی هستیم که تنوع غذایی بالایی داریم و امسال از برنج ایرانی و گوشت گرم و تازه در سلفهای دانشگاه استفاده میکنیم و علاوه بر نهار، وعده شام نیز اضافه شده است.
وی از بهسازی ناوگان ایاب و ذهاب دانشجویان در سطح دانشگاه خبر داد و در ادامه خاطرنشان کرد: شورای فرهنگی دانشکدهها نیز امسال راه اندازی شد تا تصمیمگیری در مورد برنامههای فرهنگی در داخل دانشکدهها برنامهریزی و اخذ شود.
رییس دانشگاه یزد به ساخت اردوگاه فرهنگی در اراضی دانشگاه با اخذ مجوز از میراث فرهنگی با توجه به قرار گرفتن در مجاورت دخمه زرتشتیان اشاره و یادآور شد: در دو سال اخیر ضمن خریداری تجهیزات آزمایشگاهی، سه آزمایشگاه مرجع از جمله در حوزه فراوردههای نفت در دانشگاه راه اندازی شد.
وی به افتخارات و برنامه های پژوهشی دانشگاه نیز اشاره و تصریح کرد: دانشگاه یزد براساس رتبهبندی تایمز با ۳۰۰ پله صعود به ردهی حدود ۱۲۰۰ در بین دانشگاههای جهان ارتقا یافته است و ۹ نفر از اساتید دانشگاه نیز جزو دو درصد دانشمندان هستند.
وی از کسب مجوز قطعی ایجاد پردیس فناوریهای نوین راهبردی دانشگاه یزد خبر داد و گفت: این پردیس از سال آینده پذیرش دانشجو به دو صورت کنکور و رزومه را خواهد داشت و براساس نیازهای صنایع و جامعه در رشتههای خاصی مانند مکانیک ماشین آلات صنعت کاشی و برق کارخانجات فولاد و سایر حوزهها به ارائه اموزش میپردازد.
کلانتری در پایان نیز از تشکیل کارگروه آمایش استانی در یزد خبر داد و گفت: هر گونه امایش در استان از طریق این کارگروه انجام و تصمیمات لازم در مورد دانشگاهها از این طریق صورت میگیرد.
انتهای پیام
نظرات