مریم طاهردوست محمدی ۷ آبان ماه ۱۴۰۲ بااعلام این خبر اظهار کرد: مرمت جدارههای گذر شرقی مسجد جامع سمنان، حدفاصل ورودی شرقی این مسجد تا تکیه پهنه آغاز شده است.
سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سمنان افزود: در این مرحله از مرمت، ساماندهی ازارههای آجری و کاهگل و سیمگل بدنه گذر شرقی مسجد جامع سمنان انجام میشود.
طاهردوست محمدی ضمن اشاره به اینکه این گذر تاریخی در هسته مرکزی بافت تاریخی شهر سمنان قرار دارد گفت: هسته مرکزی بافت تاریخی سمنان دارای شاخصههای با ارزش معماری است و ساماندهی و مرمت آن همواره بهصورت موضعی در دستور کار اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سمنان قرار دارد.
سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سمنان یادآوری کرد: مسجد جامع سمنان دارای آثاری از دوره سلجوقی، ایلخانی، تیموری تا دوره قاجار است که به شماره ۱۶۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مسجد جامع سمنان کهن ترین مسجد شهر تاریخی سمنان و یکی از مساجد کهن در استان سمنان است.
این مسجد که در مرکز شهر سمنان و در خیابان امام خمینی(ره) واقع شده، در قرن نخست هجری و بر روی خرابههای آتشکده بنا شده، اما از اثرهای به جا مانده در این بنا رد پایی از دوره سلجوقی و تیموری نیز به چشم می خورد؛ به گفته کارشناسان سبک معماری مسجد جامع سمنان، به شیوه معماری آذری است.
انتهای پیام
نظرات