کمال عشقی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: خواجه یکی از بخشهای شهرستان هریس است. هریس حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۳۰ هزار نفر آن در قالب دو شهر و ۶۴ روستا در بخش خواجه ساکن هستند. بخش خواجه با شهرهای تبریز، اهر و ورزقان همسایه بوده و وسعت جغرافیایی آن تقریبا دو سوم شهر هریس است.
وی در ادامه در خصوص فعالیتهای عمرانی انجام گرفته در این بخش، گفت: امسال فقط از طریق دهیاریها مبلغ ۲۳۰ میلیارد ریال در بحث جدول گذاری، آسفالت ریزی و راه روستایی هزینه شده است. بنیاد مسکن نیز ۱۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات خود در این راستا هزینه کرده که رقمی بی سابقه است.
عشقی تشریح کرد: حدود ۶۵ هزار مترمربع زیرسازی و آسفالت ریزی و حدود ۱۱ هزار و ۱۵۹ متر جدول گذاری در روستاها طی سال جاری اجرایی شده است.
وی افزود: به جز شهر خواجه، سالن ورزشی دیگری در منطقه نداشتیم تا جوانان روستاها بتوانند از آن استفاده کنند. در طول یک سال گذشته و رایزنیهای انجام گرفته با اداره کل نوسازی مدارس، دو سالن ورزشی در بخش خواجه در حال احداث است.
وی گفت: یکی از این سالنهای ورزشی که اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، در شهر آرباطان واقع شده و تا پایان سال قابل افتتاح خواهد بود. حدود ۶۰ میلیارد ریال توسط خیر برای این سالن ورزشی هزینه شده است. برای ساخت سالن ورزشی دیگر در یکی از روستاها نیز حدود ۳۰ میلیارد ریال توسط اهالی و سازمان نوسازی مدارس تخصیص یافته است.
بخشدار خواجه گفت: چمن مصنوعی روباز شهر آرباطان نیز با هزینه پنج میلیارد ریال توسط آموزش و پرورش امسال به اتمام میرسد.
وی از هزینه کرد ۱۱۰ میلیارد ریالی برای احداث راه روستاهای دورافتاده خبر داد و گفت: احداث زیرسازی و آسفالت ریزی به طول هشت کیلومتر در این مسیر انجام گرفت. مسیر روستای تازه کند نهند به نهند که راهش از تبریز و خاکی بود و در فصل زمستان غیرقابل تردد میشد، بخشی از آن در سالجاری احداث شد و اهالی به خواسته خود رسیدند. بر این اساس پنج کیلومتر از این مسیر تمام شده و باقی در دست احداث است که ۵۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
وی در خصوص وضعیت گاز شهری نیز اظهار کرد: امسال چهار روستا در بخش خواجه شهرستان هریس مانده بودند تا هریس به عنوان شهرستان سبز گازی تبدیل شود. کلنگ زنی برای احداث علمکهای گاز در این روستاها انجام گرفت و امسال بالای ۹۵ درصد پیشرفت داشته و در مرحله تزریق گاز به شبکه اصلی است و تا زمستان نیز با مجموع ۴۵۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری میرسد.
عشقی در خصوص وضعیت آبرسانی در این بخش افزود: اداره آب و فاضلاب، قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای آبرسانی به ۱۴ روستا منعقد کرده که فاز اجرایی آن امسال عملیاتی میشود. در خصوص کشاورزی نیز از محل تبصره ۱۶، طی شش ماهه نخست سالجاری مبلغ ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات برای اشتغالزایی روستایی از طرف جهادکشاوری پرداخت شده است.
وی از اجرایی شدن کانال آبرسانی روستای کیوی با اعتبار ۱۴ میلیارد ریال و لایروبی قنوات دو روستا با اعتبار ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در سالجاری خبر داد.
وی همچنین با اشاره به افتتاح تقاطع غیرهمسطح سه راهی هریس با حضور استاندار در بهمن ماه سال گذشته، گفت: با توجه بدهی دولت به شرکت پیمانکار، اگر پیگیریهای استاندار نبود، این پروژه هیچگاه اجرایی نمیشد اما اکنون این تقاطع با اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریال در بزرگراه تبریز-اهر به اتمام رسیده است. در شهریورماه امسال نیز زیرگذر روستای گمند، اولین روستای بخش خواجه از طرف تبریز، با اعتبار ۳۷۰ میلیارد ریال کلنگ زنی شده است. تعداد ۲۵۱ خانوار و ۸۹۱ نفر در این روستا ساکن هستند که دولت برای تسهیل تردد آنها این اعتبار را هزینه میکند.
بخشدار خواجه ادامه داد: بزرگراه خواجه-ورزقان سال ۹۷ شروع به احداث شده و قطعه اول آن به طول ۱۱ کیلومتر و ۷۵۰ متر است که اکنون با پیشرفت ۷۵ درصدی رو به جلو میرود. پل سه راهی ورزقان را در قطعه اول داریم که تلاش میکنیم تا پایان سال افتتاح شود. محل تامین اعتبار این قطعه، شرکت مس آذربایجان با ۱۶۳۵ میلیارد ریال است. دو قطعه دیگر نیز با اعتبار ۸۶۰ میلیارد رسال در سال ۱۴۰۰ تمام شده است.
وی در خصوص مشکلات بخش خواجه نیز گفت: از جمله مشکلات اصلی ما نواقصات بزرگراه خواجه-ورزقان است که ۲۷ روستا در این محدوده داریم و محل تامین اعتبار برای این بزرگراه نیز شرکت مس آذربایجان است. اتوبان مربوطه کار شده ولی رمپهای ورود و خروج به روستاها با مجموع ۱۰ هزار نفر جمعیت هنوز مانده و مردم برای تردد به بزرگراه با مشکل مواجه هستند. تاکنون علی رغم پیگیریها، پاسخی از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان و مس آذربایجان دریافت نشده است.
وی همچنین از احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با سرمایه گذاری شرکت مس آذربایجان در یکی از روستاهای بخش خواجه خبر داد و افزود: این پروژه طی روزهای آینده کلنگ زنی میشود. اتفاق بزرگی برای ما است و احداث آن میتواند مشکل برق شهرستان را حل کند.
عشقی گفت: با توجه به اینکه اغلب نقاط بخش خواجه و شهرستان هریس، شوره زار هستند، بهترین مکان برای توسعه صنعت است و لازمه آن نیز تامین راههای دسترسی است که بزرگراه تبریز-اهر به بهره برداری رسیده است و زیرساخت دیگر برای توسعه صنعت نیز تامین برق صنعت است که با احداث این نیروگاه، این نیاز نیز رفع خواهد شد.
وی در خصوص برنامههای آتی بخش خواجه تاکید کرد: سیاست دولت، اتمام پروژههای در دست اجرا است. بر این اساس سعی میکنیم تا نواقصات بزرگراه خواجه-ورزقان تا سال بعد تمام شود.
وی خاطرنشان کرد: پیگیری احداث ناحیه صنعتی خواجه و پیست اسب سواری در منطقه هستیم. پیست اسب سواری قبلا به صورت خودجوش از سوی علاقمندان راه اندازی شده بود ولی چون مجوزهای لازم را نداشت در ایام شیوع کرونا تعطیل شد. اکنون سرمایه گذار مربوطه را پیدا کردیم و در مراحل پایانی اخذ مجوز است.
بخشدار خواجه گفت: امیدواریم هستیم که تا پایان سال کلنگ ناحیه صنعتی خواجه و پیست اسب سواری زده شود.
انتهای پیام
نظرات