• یکشنبه / ۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402080704730

حجت‌الاسلام‌ تراشیون:

نماز یکی از پرچالش‌ترین موضوعات تربیتی است

نماز یکی از پرچالش‌ترین موضوعات تربیتی است

ایسنا/قم سخنران حرم بانوی کرامت با بیان این که نسل ما بیش از هر زمان دیگری به پیوند با خدا و عبادت نیازمند است، بیان کرد: بحث نماز یکی از پرچالش‌ترین موضوعات تربیتی است، چرا که نماز ستون دین بوده و چهره شیطان را سیاه می‌سازد. شیطان هر چیزی که مهم باشد، بیشتر با آن سرشاخ می‌شود. موفق‌ترین انسان‌ها در حوزه تربیت کسانی هستند که فرزندان‌شان را نمازخوان بار بیاورند.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین علیرضا تراشیون، در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت که شب گذشته در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد با اشاره به الگوهای زیست مؤمنانه حضرت معصومه (س) برای برطرف‌سازی خلاء‌های زندگی، اظهار کرد: وجود مبارک فاطمه معصومه (س) از همه جهات و جنبه‌ها ممتاز و بی‌نظیر است؛ در برخی از روایات برای زیارت این بانوی بزرگوار بهای بهشت تعیین شده است.

وی با بیان این که شیطان همواره می‌خواهد انسان را از امور مهمی که منجر به رشد او می‌شود، دور کند،  ادامه داد: حضرت معصومه (س) الگویی برتر برای انسان معاصر خصوصاً بانوان و دختران است؛ دور کردن انسان‌ها از توجه به اشخاص ارزشمند نیز یکی دیگر از شگردهای شیطانی است چرا که انحراف فکری انسان از شخصیت‌های باارزش، افول انسان را به دنبال خواهد داشت.

تراشیون با بیان این که برخی از انسان‌ها ویژگی‌های خاص و محوری دارند، بیان کرد: زن و مرد هر کدام در جایگاه خود، خاص و محوری هستند و بانوان در این نظام آفرینش از نقش محوری در تربیت و دین‌مداری نسل‌ها برخوردارند.

وی با تأکید بر این که باتوجه‌ به ویژگی منحصربه‌فرد زنان و دختران در نظام آفرینش، شیطان برای منحرف‌سازی ایشان از مسیر اصلی و رسالت خلقت، برنامه‌ها دارد، تصریح کرد: اگر شیطان بر بانوان و دختران، سلطه و غلبه پیدا کند و آن‌ها را دچار انحراف سازد، بسیاری از انسان‌های متدین و متعبد از گردونه نسل انسان حذف شده و دیگر پرورش نخواهند یافت.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به اینکه حضرت فاطمه معصومه(س) یکی از شاخص‌ترین انسان‌های مؤثر است، اظهار کرد: خستگی‌ناپذیری در مسیر بندگی و ارتباط با خدا، یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد فاطمه معصومه(س) است؛ ایشان حتی در مدت کوتاهی که قم بودند، عبادتگاه خاصی را برای رازونیاز با ذات اقدس الهی مشخص کردند.

تراشیون با اشاره به این که مسیر ارتباط با خدا می‌تواند زنان و بانوان را از طمع شیطان دور سازد، بیان کرد: دشمنان اسلام و شیطان‌صفتان، خط سیر خود را در نامأنوس‌سازی دختران با خالق هستی سوق می‌دهند و به دنبال کمرنگ‌سازی ارتباط بانوان با خداوند متعال هستند، امروز وظیفه مادران و پدران است تا دختران را اهل عبادت تربیت کنند.

وی تقویت ارتباط با ذات اقدس الهی از بستر پررنگ سازی نوافل در کنار توجه به نمازهای یومیه را از برجسته‌ترین راهبردهای رهایی انسان از شر وسوسه‌های شیطانی دانست و بیان کرد: شیطان امروز قدرتمندانه و با ابزارهای به‌روز و کارآمد به جان نسل انسان افتاده است؛ در اقدامات فرهنگی باید در کنار فعالیت‌های شورآفرین، به سمت تجلی تقویت ارتباط انسان با خدا حرکت کنیم.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با تأکید بر اینکه حضرت معصومه(س) در پایبندی و استمرار به عبادت، عبادت را خسته می‌کردند، ادامه داد: عمل به سیره اهل‌بیت(ع) نیز از راهبردهای رهایی انسان از دسیسه‌های شیطانی است؛ هر وقت دیدیم شیطان بیشتر به سراغ ما می‌آید، باید بیشتر به سراغ خدا و انجام نوافل حرکت کنیم.

وی با بیان این که نسل ما بیش از هر زمان دیگری به پیوند با خدا و عبادت نیازمند است، بیان کرد: بحث نماز یکی از پرچالش‌ترین موضوعات تربیتی است، چرا که نماز ستون دین بوده و چهره شیطان را سیاه می‌سازد. شیطان هر چیزی که مهم باشد، بیشتر با آن سرشاخ می‌شود. موفق‌ترین انسان‌ها در حوزه تربیت کسانی هستند که فرزندان‌شان را نمازخوان بار بیاورند.

تراشیون در ادامه ضمن اشاره به الگوی تربیتی فاطمه معصومه(س) و حجب و حیای وصف‌ناپذیر حضرت، یادآور شد: با این که حضرت معصومه(س) در معرض جامعه قرار داشتند، هیچ‌کسی نتوانست چهره حضرت معصومه(س) را توصیف کند. متأسفانه در مدل تربیتی امروز نمایان‌سازی چهره، همه چیز دختران‌مان شده است که این رویه برگرفته از تقویت حس ظاهری و مادی‌گرایانه توسط والدین در میان فرزندان است.

وی به مصادیقی از تجلی مادی‌گرایی در جامعه اشاره و اظهار کرد: وای به حال شهر و جامعه‌ای که اماکن ظاهرسازش بیشتر از اماکن تربیت روح و روانش باشد، در فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی، جامعه همه چیز را در زیبایی ظاهری نمی‌بیند و حجب و حیای دختر و تربیت روح و روان دختران، فاکتور بسیار مهمی برای تربیت نسل مؤمن است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در بخش پایانی سخنان خود مسیر ولایت‌پذیری و حرکت به‌سوی ولی را از دیگر محورهای الگوپذیری از فاطمه معصومه(س) دانست و ابراز کرد: در عصر غیبت غیر از ولایت الهی باید از سه ولی؛ قرآن، حجت الهی و ولی فقیه به‌عنوان چراغ‌های هدایت بشر تبعیت نماییم.

تراشیون با بیان این که ذره‌ای دوری از ولایت انسان را به انحراف‌های بزرگ می‌رساند، یادآور شد: دختران جامعه باید بیش از دیگران ولایت‌پذیری داشته باشند و در مسیر ولایت قرارگرفتن دختران‌مان بیش از هر زمان دیگر باشد، برای دوری از ولایت شیطان باید به سراغ، ولی خدا حرکت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha