• یکشنبه / ۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402080704711
  • منبع : دانشگاه صنعتی امیر کبیر

وزارت علوم از کانون‌های دانشجویی همیار سلامت حمایت می‌کند

وزارت علوم از کانون‌های دانشجویی همیار سلامت حمایت می‌کند

اولین همایش دانشجویی کانون همیاران سلامت جسم منطقه یک، با حضور دبیران و اعضای کانون‌های دانشجویی همیاران سلامت جسم دانشگاه‌های منطقه‌ یک، به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

به گزارش ایسنا، کانون همیاران سلامت جسم، به منظور جلب مشارکت و یاری تعدادی از دانشجویان هر دانشگاه به سایر دانشجویان با هدف ارائه خدمات مستمر و فراگیر در حوزه سلامت، ایمنی و محیط زیست، زیر نظر مرکز بهداشت و درمان دانشگاه فعالیت می‌کنند.

در این نشست یک روزه که با حضور تعدادی از مسئولین دانشگاه و معاون دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم برگزار شد بر انتخاب درست همیاران سلامت به عنوان الگوی مناسب برای سایر دانشجویان تاکید شد.

دکترفرطوسی معاون دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم با بیان اینکه همیاران سلامت باید الگوی دانشجویان باشند، گفت: همیار سلامتی که خود موازین بهداشتی را رعایت نمی‌کند ؛ نمی تواند الگوی خوبی برای سایر دانشجویان قرار بگیرد و ما نیز باید دقت بیشتری در انتخاب آنها داشته باشیم .

وی با تاکید بر اینکه وزارت علوم از کانون‌های همیاران سلامت حمایت می کند افزود : اینکه کانون‌های سلامت دانشگاه‌ها فعال و با انرژی باشند برای ما بسیار اهمیت دارد چرا که کمک و یاری رساندن به دیگران علاوه بر اینکه حال دیگران را خوب می کند به فرد کمک کننده نیز آرامش می بخشد. نتایج تحقیقات نشان داده کسانی که در انجام کارهای داوطلبانه و خیرخواهانه شرکت می‌کنند در مقایسه با دیگران هم شادتر و هم از لحاظ سلامت جسمی سالم‌تر هستند.

وی همچنین به مسئولیت سنگین کانون‌های سلامت دانشجویان اشاره کرد و افزود: سعی کنید خلاق باشید و در اموری که از طرف مرکز بهداشت و درمان به شما محول می‌شود را با خلاقیت انجام دهید. در واقع ابتدا باید به حفظ سلامت خود فکر کنید بعد برای سایر دانشجویان خدمت ارائه دهید.

وی در ادامه بر نقش آموزش و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای همیاران سلامت تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه پیشرفت های زیادی داشته است، باید الگویی برای سایر دانشگاه ها باشد.

دکتر حمید کشوری، رئیس مرکز بهداشت و درمان دانشگاه، در اولین همایش همیاران سلامت جسم با بیان اینکه بحث سلامت و HSE در دانشگاه‌های ایران بخصوص در مقایسه با حتی برخی از دانشگاه‌های رده پایین دنیا، به صورت کاملا خاصی از مغفول مانده ترین و فراموش شده‌ترین ملزومات است و همیاران سلامت جسم یک مسئولیت بسیار مهم اجتماعی و اخلاقی به عهده دارند، از حضور در این جمع دانشجویی فعال در حوزه سلامت جسم ابراز خوشحالی کرد.

دکتر کشوری به عنوان دبیر منطقه یک مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها، استقرار نظام HSE را یک مسئولیت اجتماعی خطیر برای دانشگاه‌ها دانست و یادآور شد: مهمترین علت این غفلت این است که بحث سلامت در دانشگاه‌ها، مطالبه دانشجویی نیست. دانشجویان چون در سن کم هستند هیچ احساس بیماری ندارند و حتی اگر در بدترین شرایط بهداشتی باشند در این سن بیماری‌های آنها بروز نمی کند از این رو دانشجو احساس نمی کند که موارد بهداشت و سلامت باید جدی گرفته شود.

وی افزود: تمام مکاتب اقتصادی اعتقاد دارند بیشترین بهره وری از هزینه کرد در حوزه سلامت به کسانی تعلق می گیرد که بین ۲۰ تا ۲۴ سال هستند و این یعنی سن دانشجویی.

دکتر کشوری گفت: دومین عاملی که باید برای سلامتی دانشجویان هزینه کرد این است که این گروه، سیاست گزاران و آینده سازان کشورند و هزینه در این حوزه یک سرمایه گزاری پرمنفعت در توسعه نیروی انسانی است و توسعه نیروی انسانی اولین رکن توسعه هر کشور است.

اجرای پایلوت نرم افزار HSE در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

رئیس مرکز بهداشت و درمان دانشگاه، با بیان اینکه اجرای نظام HSE در دانشگاه‌های کشور فاصله زیادی با سایر دانشگاه‌های دنیا دارد، گفت: نرم افزاری را در این خصوص طراحی کردیم که بر اساس فعالیت دانشجویان در این حوزه به آنها امتیازی تعلق می گیرد و این امتیازها تبدیل به کیف پول دانشجویان خواهد شد که در صورت اخذ مجوز و آماده شدن زیر ساخت‌های لازم در سازمان امور دانشجویان این طرح بصورت پایلوت، در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی می شود.

روند مثبت ارزیابی‌های کیفی تغذیه سالم دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال جاری

مدیر دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر روند ارزیابی‌های کیفی تغذیه سالم دانشجویان این دانشگاه در سال جاری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: برنامه ایمن‌سازی خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در حال پیگیری است که البته بخشی از این برنامه انجام شد.

مهندس سجاد کیانی در این همایش به فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه همیاران سلامت جسم اشاره کرد و گفت: سلامت جسم نعمتی بسیار ارزشمند است که خداوند به ما انسان ها عطا کرد. بنابراین برای اینکه بتوانیم این نعمت را حفظ کنیم باید موازین بهداشتی را رعایت نماییم. به همین جهت برنامه‌های متنوعی را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جهت تامین سلامت جسم دانشجویان برگزار می کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: از سال ۱۳۸۹ دبیرخانه دانشگاه‌های منطقه یک به دانشگاه صنعتی امیرکبیر واگذار شد بر این اساس از همان سال نیز بخش همیاران سلامت با عناوین دیگری فعال بودند که البته از سال ۱۴۰۰ این بخش با عنوان «همیاران سلامت» فعالیت نظامند خود را شروع کرد.

مدیر دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: خوشبختانه همکاری خوبی بین بخش همیاران سلامت با قسمت های مختلف دانشگاه از جمله اداره تغذیه اداره و خوابگاه‌ها شکل گرفته است. به خصوص در ایام شیوع کرونا این همکاری ها بسیار بارز تر شد. به طوریکه آمار مبتلایان به این ویروس در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بسیار کمتر بود. بنابراین این امر بیانگر حس مسئولیت پذیری گروه همیاران سلامت دانشگاه در انجام رسالت خود است.

کیانی تاکید کرد: با توجه به اینکه همیاران سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در خوابگاه‌ها، آزمایشگاه ها و کارگاه‌ها بسیار فعال هستند؛ ارتباط بسیار نزدیکی با اداره بهداشت شکل گرفت.این امر موجب شد گزارش‌های خیلی خوبی از روند سلامت جسم دانشجویان داشته باشیم و بر اساس این گزارش‌ها، بتوانیم یک سری اقدامات پیشگیرانه در این راستا انجام دهیم.

وی ادامه داد: برنامه ایمن سازی خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال پیگیری هست و البته بخشی از این برنامه انجام شد. با توجه به حساسیت بخش اداره تغذیه دانشجویان، تلاش می کنیم این اداره به طور مداوم مورد ارزیابی قرار بگیرد. این امر موجب شده دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تامین کیفیت تغذیه سالم مخصوصا در سال جاری یک روند مثبتی داشته باشد.

مدیر دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم با همکاری دانشجویان و همیاران سلامت فرایند ارزیابی‌ها به صورت خیلی بهتر انجام شود. ضمن اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر بخصوص در دوره مدیریت دکتر رهایی تاکید بیشتری بر ایمنی و سلامت دانشجویان دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دراین همایش دانشجویی، برگزاری کارگاه آموزشی " تغذیه سالم و بهداشت مواد غذایی"  توسط دکتر خسروی، مشاور و مدرس دوره های تخصصی و بین المللی صنایع غذایی بود که به مدت ۴ ساعت برگزار شد و شرکت کنندگان ضمن بحث و مشارکت گروهی در بیان مشکلات مربوطه به ویژه درخوابگاه‌های دانشجویی، جهت توسعه این فرهنگ بهداشتی و مشارکت در اطلاع رسانی به سایر دانشجویان، از توصیه‌های ارائه شده و آموزش‌های لازم بهره‌مند شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha