حمیدرضا محققیان، عصر (شنبه، ششم آبان) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: موافقت اولیه و موافقت اصولی برای اجرای ۵۰۰ طرح در استان اصفهان گرفته شده است که با اجرای این طرحها، زمینه اشتغال ۲۰۰۰ نفر ایجاد میشود.
وی افزود: گردشگران خارجی که به ایران و استان اصفهان سفر میکنند، دیدار از آثار تاریخی کاشان را در دستور کار خود دارند که وجود بیش از ۷۰ واحد اقامتی در شهرستان کاشان، مورد استقبال آنها قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، تصریح کرد: بسیاری از بناهای تاریخی در معرض تخریب توسط بخش خصوصی بازسازی و به اقامتگاه سنتی و سفرهخانههای سنتی تبدیل شده است که بخشی از آنها تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
فرماندار کاشان نیز در نشست هماهنگی مراسم جشن «کاشان، شهر جهانی نساجی سنتی»، گفت: هنر نساجی سنتی کاشان با پیشینه و تمدن چندین هزار ساله سیلک کاشان گره خورده که توسعه و تربیت هنرمندان نساجی سنتی در کاشان یک ضرورت است.
محمد شریف زارعی افزود: جشن رونمایی از «لوح کاشان، شهر جهانی نساجی» در روز ۱۵ آبان با حضور میهمانانی ملی و بینالمللی برگزار خواهد شد و تلاش ما بر این است که برنامهای در شان شهر جهانی نساجی سنتی در شهر کاشان اجرا شود.
وی افزود: فعالان حوزه نساجی سنتی در حرفههای زریبافی، مخملبافی، گلیمبافی فعال هستند و هم اکنون ۱۰۰ نفر بهصورت مستقیم در ۲۵ کارگاه به تولید محصول و آموزش هنرجویان اشتغال به کار دارند.
فرماندار کاشان تصریح کرد: حفظ اصالت منطقه کاشان و تداوم فعالیت این حرفههای اصیل، یک ضرورت است و بر این اساس، باید استادکاران بازنشسته که فعالیتی ندارند را برای آموزش و تربیت شاگردان دعوت به همکاری کنیم.
زارعی تأکید کرد: توسعه و تقویت کارگاههای سنتی نساجی به عنوان یک هنر صنعت اصیل ایرانی، فرصتی برای توسعه صادرات صنایعدستی ایران قلمداد میشود.
کاشان در سال ۱۳۹۷ در شورای ملی صنایع دستی بهعنوان شهر ملی نساجی از سوی هیئت داوران انتخاب شد و در شهریور امسال با نظر شورای جهانی صنایع دستی بهعنوان شهر جهانی نساجی انتخاب شد که ۱۵ آبان از لوح «شهر کاشان شهر جهانی نساجی» رونمایی میشود.
انتهای پیام
نظرات