هدایت و اطلاع رسانی جوامع از ظرفیت و امکان استفاده از عرصههای منابع طبیعی در بحث زراعت چوب از جمله پیشنهادات برای جلوگیری از قاچاق چوب است.در این حوزه راهکار مدیریت این آسیب حتی در حد بسیار کم نیز اخذ مجوز هرس درختان خشکیده باغی توسط متقاضی از جهاد کشاورزی و سپس مجوز حمل چوب از منابع طبیعی است.
در برخی موارد باغداران چوبهایی را که آفت زده است یا وجود آن برای باغ ضرر دارد را قطع و بدون طی کردن موارد قانونی اقدام به حمل آن میکنند که این موضوع باعث بروز مشکل برای این افراد و قاچاق تلقی شدن بار آنها میشود، زیرا مجوز قانونی قطع و حمل را نگرفتهاند.
اطلاعرسانی بیشترین اثرگذاری را برای جلوگیری از قاچاق چوب دارد که میتوان به اقداماتی مثل آموزش و معرفی همیاران طبیعت، آموزش عمومی، آموزش به روستاییان و اطلاع رسانی از طریق رسانه اشاره کرد.
در استان مجوز قطع چوب جنگلی نداریم و آنچه که بیشتر اتفاق میافتد چوب باغی است که به سبب خشکسالی و آفات به این چوبها خسارت وارد شده، باید قطع شود که مراحل آن نیز باید مدیریت شده و چرخه قانونی مجوز قطع صادر شود.
در مورد گونههای جنگلی در صورتی که موارد بسیار حساس در طرحهای مختلف ثابت شود که باید چوب درختان قطع شود، نیز باز هم با هماهنگی و بازدیدها مجوز قطع با شرایط مزایده داده میشود.
سامانه مدیریت حمل و بهرهبرداری چوب در کشور و استان تشکیل شده و افراد میتوانند با مراجعه به ادارات منابع طبیعی برای چوب آلات باغی خود درخواست مجوز قطع و حمل را بگیرند.
کشف بیش از ۲۹ تن چوب قاچاق در خراسان جنوبی
سرهنگ جواد بخشی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی خراسان جنوبی، گفت : این میزان قاچاق چوب نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان در این خصوص ۱۲ دستگاه خودرو توقیف و ۲۲ متهم را دستگیر کردند که متهمان دستگیر شده به همراه پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.
وی اظهار کرد: هم استانیها در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ تماس بگیرند.
علیرضا نصرابادی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با ایسنا در خصوص قاچاق چوب در استان اظهار کرد: دو نوع چوب تاغ وگز که جز گونههای جنگلی است از شهرستانهای فردوس وسرایان و بشرویه به خراسان رضوی وشهرهای شمالی قاچاق شده که بیشتر آنها با هماهنگی پاسگاههای انتظامی و همکاران منابع طبیعی توقیف میشود.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از قاچاق چوب باید کمبود نیرو برطرف و احکامی توسط مقام قضایی یا تعزیرات صادر شود که بازدارندگی لازم را داشته باشد.
نصرابادی افزود: غالباً چوبهای قاچاق شده به استانهای مازندران و البرز و همدان برای استفاده در صنایع کاغذ و ذغال فرستاده میشود.
وی در بحث جلوگیری از توسعه قاچاق چوب در استان خاطرنشان کرد: همکاری نیروی انتظامی، کنترل و گشت یگانهای حفاظت محیط زیست و امور اراضی و همراهی همیاران طبیعت و همچنین اطلاع رسانی مردم از طریق تلفن ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در بحث قاچاق در استان تاثیرگذار و بازدارنده خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات