دکتر صالح قاسمی امروز، ششم آبان ماه در همایش تهدیدات در حوزه باروری و جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اظهار کرد: موضوع جمعیت به یک چالش بزرگ در کشور تبدیل شده و اینکه تمام شاخصهای جمعیت شناختی کشور رکورد حداقلی ثبت کردند که در طول تاریخ ایران بی سابقه بودهاند و جامعه نخبگان و عموم مردم باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.
وی از قوانین جوانی جمعیت به عنوان یک اهرم در برخورد با کوتاهیها نام برد و افزود: علی رغم اینکه کوتاهیها و فرصت سوزیهایی که شده اما امروز یک قانون داریم بنام جوانی جمعیت که ذیل سیاستهای کلی جمعیت تعریف میشود و علی رغم نقایص و اشکالاتی که دارد، قانون قابل دفاعی است و امروز همه ما باید در اجرای این قانون متفقالقول باشیم.
مشاور رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه جمعیت با تبیین مزیتهای قانون جوانی جمعیت گفت: این قانون که ۷۳ ماده دارد باید به طور کامل اجرا شود و این اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه اهتمام و جدیت در مدیران و مسئولان کشور ایجاد شود و موضوع را کاملا فهم کنند.
وی نقش ویژه دانشگاههای علوم پزشکی، رسانهها و ... را برجسته و تاثیرگذار عنوان کرد و درباره عمل نکردن برخی دستگاهها به قانون جوانی جمعیت به ویژه در بانکها افزود: قانون جوانی جمعیت جزء معدود قوانینی است که ضمانت اجرائی آن هم در خود قانون هست و ماده ۷۱ قانون به صراحت اعلام میکند که مدیر، کارمند و یا هر کسی که تکلیفی در قانون دارد اگر از اجرای قانون استنکاف کند، مستوجب پیگیری حقوقی و در واقع مستوجب تشکیل پرونده حقوقی است و اینکار به را باید دستگاههای نظارتی انجام دهند.
قاسمی مجلس شورای اسلامی و به طور ویژه سازمان بازرسی کل کشور را در برخورد با مدیرانی که در تحقق اهداف جوانی جمعیت کوتاهی میکنند مسئول دانست و افزود: نهادهای فوق در این زمینه وظیفه دارند که ورود کنند.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور از مردم خواست تخلفات را از طریق سامانه ۱۳۶.ir که شماره بازرسی کل کشور است، گزارش بدهند و گفت: مردم باید در بخش گزارشات و شکایات پنجره پیگیری قانون جوانی جمعیت را کلیک کنند و تخلفاتی که معمولا دستگاهها انجام میدهند لیست شده و میتوانند گزارش بدهند و سازمان بازرسی کشور بر اساس تکلیف قانونی و تعهدی که داده با جدیت پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات