• شنبه / ۶ آبان ۱۴۰۲ / ۱۹:۵۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402080604483
  • خبرنگار : 50214

چهارمین جشنواره انار تفت با رویکرد اقتصادی کردن باغات

چهارمین جشنواره انار تفت با رویکرد اقتصادی کردن باغات

ایسنا/یزد دبیر چهارمین جشنواره انار شهرستان تفت از برگزاری این جشنواره با هدف آشنایی کشاورزان با روشهای نوین کشاورزی و اقتصادی کردن باغات برای حفظ آنها در برابر تخریب‌ها و تغییر کاربری‌ها ذکر کرد.

«ابراهیم احمدی» عضو شورای شهر تفت و دبیر جشواره شامگاه شنبه ۶ آبان در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری مطلوب جشنواره انار تفت در سال گذشته به رغم شرایط نامساعد سیاسی کشور، گفت: خوشبختانه اهداف جشنواره که از مهمترین آن پرداختن به علم نوین کشاورزی و ترویج آن در بین کشاورزان بود، در جشنواره پارسال تا حدودی محقق شد.

وی تغییر الگوی کشت و ارقام انار به ویژه گونه‌های مقوام در برابر آفات معمول به عنوان دیگر اهداف این جشنواره ذکر کرد و گفت: خوشبختانه شورای ششم تفت به شدت با تخریب و تغییر کاربری باغات مقابله می‎کند و در این جشنواره سعی داریم با اقتصادی کردن باغات، اهتمام بیشتر کشاورزان به باغات را شاهد باشیم.

احمدی خاطرنشان کرد: وجه تمایز برگزاری جشنواره امسال با سال گذشته، برگزاری آن در مکان‌های مختلف است به طوری که امسال علاوه بر باغ صدری، این جشنواره در کانون ملی ولایت و عمارت باغشهر نیز با برپایی نمایشگاه‌هایی از محصول انار و فرآورده‌های مرتبط و نیز غرفه‌هایی جهت معرفی آداب و رسوم، صنایع دستی و توانمندی‌های محلی به همراه برنامه های شاد متنوع برگزار خواهد شد.

وی افزود: جشنواره امسال همچنین برخلاف پارسال که به مدت چهار شب برگزار شد، طی مدت هشت شب از پنجشنبه ۱۱ آبانماه تا ۱۸ آبانماه برگزار می‌شود که مراسم های افتتاحیه و اختتامیه آن در محل باغ صدری برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به این که ۷۰ تا ۸۰ درصد انار تفت از رقم گِل تفتی است، گفت: برخلاف ۲۰ درصد انار تولیدی که به صورت تازه خوری مصرف می‌شود، انار گل تفت برای رسیدن به مرحله مصرف باید ذخیره‌سازی شود که عمدتاً در شب عید عرضه می‌شود.

دبیر جشنواره عنوان کرد: شاید به همین دلیل نیز باید جشنواره انار تفت را در اسفندماه برگزار کنیم و جشنواره اکنون به عنوان جشنواره انارچینی برگزار شود.

«بهمن نعمت الهی» کارشناس جهادکشاورزی تفت و مسئول ترویج و آموزش جهادکشاورزی شهرستان نیز با اشاره به سطح زیرکشت ۱۱۳۰ هکتاری باغات انار که عمدتاً در بخش مرکزی شهرستان واقع شده است، گفت: شهرستان تفت دارای ۱۹ هزار بهره‌بردار کشاورزی است که علاوه بر محصول انار، در هفت هزار هکتار پسته‌زار، پنج هزار هکتار باغات بادام و دو سه هزار هکتار سایر درختان میوه فعالیت دارند.

وی با اشاره به نامگذاری تفت به عوان باغشهر استان یزد، علت این نامگذاری را وجود باغات فراوان، مناطق ییلاقی متعدد و اختلاف دما نسبت به سایر شهرستانهای یزد ذکر کرد و گفت: جهادکشاورزی شهرستان تلاش دارد حفظ باغات انار را با ارائه آموزش‌های لازم به کشاورزان رقم بزند.

نعمت الهی انار شهرستان تفت را از این حیث مهم خواند که یک مسئول ارگانیک است و عملاً بدون مصرف سموم و با کمترین مقدار کودهای شیمیایی تولید می‌شود.

وی نیز از انواع ارقام انار شهرستان تفت اشاره و بیان کرد: نوع رقم انار شهرستان عمدتاً گِل تفتی است که پوست ضخیمی دارد و در هنگام برداشت قابل استفاده نیست لذا بعد از مدتی نگهداری در زیر گل آماده مصرف می‌شود.

وی آموزش به کشاورزان برای استفاده از روشهای نوین کشاورزی و مشارکت باغداران در قبال اقداماتی مانند مبارزه با آفات را برای جهادکشاورزی شهرستان بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: مگس مدیترانه‌ای و کرم گلوگاه دو آفت مهم این میوه در شهرستان است که در همین راستا اقدامات مبارزه‌ای به صورت جدی همزمان با تمام استان در حال انجام است.

وی مشارکت باغداران تفتی در مورد پاک‌سازی میوه های آلوده و مبارزه با آفات را خوب ارزیابی کرد و گفت: البته ارقام برگزیده‌ای مانند رقم «واندر فول» نیز طی سالهای اخیر شاهدیم.

نعمت الهی با اشاره به ویژگی‌های انار واندرفول، گفت: ‌این انار با توجه به شناسایی‌هایی که انجام شده، قابلیت جلوگیری از ورود مگس مدیترانه‌ای به انار را داراست و عملاً کلاهک انار را ندارد و اجازه ورود مگس را به داخل انار نمی‌دهد.

وی گفت: این رقم انار می‌تواند به انار کنونی نیز پیوند زده شود و به نوعی دو تا سه سال از عقب افتادن انار جلوگیری می‌کند و در مدت زمان کوتاه باردهی می کند.

این کارشناس جهادکشاورزی شهرستان میزان تولید انار در شهرستان ۱۹ تا ۲۰ تن در هر هکتار است که صادرات آن بسته به تصمیمات کشوری متفاوت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha