اسدالله عباسی امروز در آیین افتتاح نخستین پژوهشکده ترومای کشور در گیلان، ضمن قدردانی از دست اندرکاران راهاندازی این مرکز علمی و تحقیقاتی، اظهار کرد: همواره پژوهش مقدم بر علوم عملی است.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی از حوادث مرتبط با مغز و اعصاب، افزود: گیلان استان گردشگری بوده و تنها در نیمه نخست امسال شاهد اقامت ۶۲ میلیون نفر مسافر بودیم؛ این حجم تردد موجب شده با حوادث ترافیکی بیشتری مواجه شویم.
استاندار گیلان با اشاره به ارتباط تروما با حوادث ترافیکی، تصریح کرد: حوادث جادهای زیادی متوجه عابرین پیاده و موتورسیکلت سواران و دوچرخه سواران است.
عباسی خواستار توسعه اقدامات پیش بیمارستانی و فوریتهای پزشکی جهت انتقال بیماران تروما با حداقل آسیب و خسارت به مغز و اعصاب شد و اضافه کرد: جامعه نیز باید نسبت به اقدامات اولیه تا رسیدن فوریتهای پزشکی آگاهی داشته باشد تا بتوانیم مرگ و میرها را کاهش دهیم.
وی بر لزوم توسعه اطلاع رسانی درباره تروما در مدارس و دانشگاهها تاکید و خاطرنشان کرد: حداقل یک واحد درسی به تروما اختصاص پیدا کند، زیرا تروما در کمین بوده و آگاهی نسبت به آن موجب پیشگیری و کاهش عوارض میشود.
استاندار گیلان با بیان اینکه مردم باید با خدمات پژوهشکده تروما و اهمیت پیشگیری از آن آشنا شوند، گفت: تروما آسیبهای جبرانناپذیر جسمی و روانی دارد و لذا در کنار بعد پزشکی، به ابعاد روان شناختی و جامعه شناختی آن نیز پرداخته شود.
وی حوادث ساختمانی را نیز مرتبط با تروما دانست و اضافه کرد: اگرچه شاهد فراوانی در ترومای ترافیکی و جادهای هستیم، اما باید از سایر بخشهای تروما نیز پیشگیری شود.
عباسی خواستار راهاندازی بیمارستان ویژه تروما در گیلان شد و بیان کرد: به دنبال توسعه مراکز درمانی و تختهای بیمارستانی استان هستیم و عقبماندگیها باید جبران شود.
انتهای پیام
نظرات