• شنبه / ۶ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402080603919
  • خبرنگار : 50040

رئیس علوم پزشکی گیلان خبر داد

راه اندازی نخستین پژوهشکده تروما در گیلان

راه اندازی نخستین پژوهشکده تروما در گیلان

ایسنا/گیلان رئیس علوم پزشکی گیلان، از راه‌اندازی نخستین پژوهشکده ترومای کشور در گیلان خبر داد و گفت: هدف از راه‌اندازی این پژوهشکده کاهش عوارض ناشی از تروماست.

دکتر محمدتقی آشوبی امروز در آیین افتتاح پژوهشکده تروما در بیمارستان پورسینای رشت، اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور مجوز راه اندازی پژوهشکده تروما را از شورای گسترش دانشگاه ها دریافت کردیم و امروز شاهد افتتاح آن هستیم.

وی پژوهشکده ترومای گیلان را نخستین پژوهشکده تروما در کشور دانست و افزود: گیلان استان حادثه خیز بوده و به دلیل فاصله کم بین شهری شاهد فراوانی استفاده از موتورسیکلت هستیم؛ همچنین مسافرات های زیادی در طول سال به گیلان انجام می شود و جاده های ما همواره پرتردد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه موارد تروما در استان زیاد است، عنوان کرد: هدف از راه اندازی این پژوهشکده کاهش عوارض ناشی از تروماست.

آشوبی، همچنین بر نقش مراقبت های پیش بیمارستانی جهت کاهش عوارض و مرگ و میر ناشی از تروما تاکید کرد و گفت: بیماران تروما باید حداکثر امکانات بیمارستانی و پیش بیمارستانی را دریافت کنند.

وی از کاربردی شدن تحقیقات این پژوهشکده برای گیلان و کشور خبر داد و افزود: کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث در دستور کار علوم پزشکی استان قرار دارد.

رئیس علوم پزشکی گیلان از دریافت فوری مجوز راه اندازی پژوهشکده تروما در استان در کمتر از چهار ماه خبر داد و خاطرنشان کرد: اگرچه ۷۰ واحد دانشگاهی داریم، اما این پژوهشکده را در گیلان راه اندازی کردیم تا تحقیقات لازم را با محوریت تصادفات جاده ای از پیشگیری تا درمان دنبال کند، زیرا پیشگیری اولویت است.

وی همچنین از توسعه پژوهشکده ترومای گیلان در فضای ۳۵۰۰ مترمربعی بیمارستان لاکان در آینده نزدیک خبر داد.

دکتر شاهرح یوسف زاده، رئیس پژوهشکده ترومای گیلان نیز، با اشاره به لزوم پرداختن به تروما، عنوان کرد: تروما یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در سنین مختلف است، اما در سنین پنج تا ۲۴ سال مهم‌ترین علت مرگ و میر محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه تروما در زنان نهمین عامل و در مردان سومین عامل مرگ و میر است، خاطرنشان کرد: تروما جزو ۱۰ عامل اصلی مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شود.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب، پژوهشکده ترومای گیلان را متشکل از چهار مرکز تحقیقات دانست و ادامه داد: این پژوهشکده شامل مرکز تحقیقات ترومای جاده ای، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی تروما، مرکز تحقیقات علوم اعصاب و مرکز تحقیقات ارتوپدی می شود.

یوسف زاده با بیان اینکه از ۳۰ مرکز تروما در کشور، ۲۲ مرکز در تهران و مابقی در سایر استان‌ها قرار دارد، اضافه کرد: پیشگیری از آسیب، پیش بیمارستانی، بیمارستانی و بازتوانی را دنبال می کنیم.

وی با اشاره به آشنایی اغلب سازمان ها و دستگاه های مرتبط با حوزه علوم پزشکی و حوادث و امداد و نجات در استان درباره تروما، یادآور شد: هدف ما راه اندازی اولین سیستم ترومای کشور حول محور تصادفات جاده ای از پیشگیری تا درمان است.

رئیس پژوهشکده ترومای گیلان لازمه سیستم تروما را بانک اطلاعاتی دانست و تاکید کرد: باید داده‌های پزشکی قانونی و راهداری و پلیس راه و آتش‌نشانی و علوم پزشکی و... را به هم متصل کنیم تا به خروجی یکسان برسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha