یوسف یوسفی ششم آبان ماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این گشت و پایش های مستمر در تالاب میقان اراک و سایر زیستگاههای پرندگان مهاجر استان با آغاز فصل مهاجرت پرندگان آغاز شده، افزود: تاکنون مورد خاصی از این بیماری مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه تالاب میقان اراک به عنوان یک زیستگاه مهم پرندگان مهاجر، در فصلهای پاییز و زمستان از ۵۳ گونه پرنده مهاجر میزبانی میکند، هدف از برگزاری این گشتها و پایش ها را مراقبت و پایش این بیماری در سطح حیات وحش و پرندگان آبزی، کنارآبزی و مهاجر عنوان و تاکید کرد: شناسایی به موقع کانونهای بیماری در حفظ حیات وحش نقش موثری دارد.
یوسفی اظهار کرد: تالاب میقان اراک در زمستان سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان روبرو شد، بر این اساس، هر ساله سعی میشود پیش از وقوع بیماری و با در نظر گرفتن احتمالات، آمادگی لازم را برای مواجهه با آن داشته باشیم.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، پرندگانی همچون چنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، چوب پا، غاز خاکستری، هوبره، آنقوت، حواصیل و اردک سر سبز از جمله مهمترین پرندگان مهمان تالاب میقان اراک هستند که درنا در میان این پرندگان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و بیشترین تعداد پرندگان در این اکوسیستم شامل درنای خاکستری است.
انتهای پیام
نظرات