• چهارشنبه / ۳ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402080302296
  • خبرنگار : 71567

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد

نیازمند برنامه‌ریزی برای نخبگان خارج از کشور به دور از تنگ‌نظری هستیم

نیازمند برنامه‌ریزی برای نخبگان خارج از کشور به دور از تنگ‌نظری هستیم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نیازمند برنامه‌ریزی برای نخبگان خارج از کشور به دور از تنگ‌نظری هستیم، گفت: بسیاری آرزو دارند به ایران بیایند و کار خیر انجام دهند، اما راهکار آن فراهم نیست، بر این اساس نباید این ظرفیت‌ها نادیده گرفته شود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در جلسه کارگروه بررسی آخرین وضعیت تدوین سند راهبردی ایرانیان مقیم خارج از کشور که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: درباره امور ایرانیان خارج از کشور کوتاهی کردیم و از ظرفیت فرهنگی و اقتصادی آنها بهره نبردیم، بسیاری آرزو دارند به ایران بیایند و کار خیر انجام دهند، اما راهکار آن فراهم نیست.

وی افزود: برای استفاده از ظرفیت دانشمندان و نخبگان ایرانی در خارج از کشور نیازمند برنامه‌ریزی به دور از تنگ‌نظری هستیم و نباید این ظرفیت‌ها نادیده گرفته شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر رویکردهای فرهنگی درباره مسائل ایرانیان خارج از کشور بیان کرد: باید نسبت به نظام مسائل ایرانیان خارج از کشور رویکرد فرهنگی داشت، در این زمینه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می‌تواند راهبردهای لازم را ارائه دهد و در تدوین سند از این منظر به وزارت خارجه کمک کند.

وی تأکید کرد: سند راهبردی ایرانیان خارج از کشور باید به سرعت نوشته شود، چرا که افراد زیادی تمایل دارند که به ایران برگردند و در حوزه‌های مختلف علم، فناوری و فرهنگ و اقتصاد مشغول به فعالیت شوند.

تدوین سند ایرانیان مقیم خارج از کشور در دستور کار شورا

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این نشست با اشاره به سابقه تاریخی تدوین سند ایرانیان خارج از کشور گفت:‌ سند ایرانیان مقیم خارج از کشور با درخواست وزارت خارجه و محوریت سند مهندسی فرهنگی کشور در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: وزیر امور خارجه پیشین اعلام آمادگی کرده بود که این سند به عنوان پیوست سند مهندسی فرهنگی تدوین شود.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ادامه با اشاره به تغییر فرآیند تدوین اسناد در شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۹۸ گفت: بر این اساس برای تدوین اسناد یک دستگاه اجرایی محور تدوین سند خواهد بود و کمیته تخصصی با حضور سایر دستگاه‌ها در کنار آن شکل می‌گیرد.

تشکیل میز ایرانیان خارج از کشور

دکتر محمود حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز در این نشست با تأکید بر رویکرد همدلانه، گفت: امروز نیاز داریم که این سند به‌سرعت تصویب شود و از آنجایی که حوزه بزرگی است به هماهنگی و تعامل بین دستگاهی نیاز دارد.

وی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را به‌عنوان متولی دیپلماسی فرهنگی قلمداد کرد و گفت: این سازمان با هماهنگی هیات امنا، سندی را در زمینه ایرانیان خارج از کشور نوشته که می‌توان با گنجاندن منویات سایر دستگاه‌ها آن را تکمیل کرد. باید روی ساز و کار با همدیگر توافق کنیم تا چند ماه آینده سند ملی ایرانیان را داشته باشیم.

دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تحول بزرگی در دبیرخانه به وقوع پیوسته و آن اینکه ساختار دبیرخانه قرارگاهی شده است و یک میز ایرانیان خارج از کشور تشکیل شده که به‌صورت تخصصی این موضوع را دنبال می‌کند.

در ادامه دکتر بیگدلی، معاون کنسولی ایرانیان خارج از کشور اظهار کرد: نیاز است که سند ایرانیان خارج از کشور به سرعت تدوین و عملیاتی شود.

وی ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی ایرانیان آئین‌نامه و منشوری درباره ایرانیان خارج از کشور دارد که بر اساس آن عمل می‌کند، با این حال نیاز است که سندی جامع درباره ایرانیان خارج از کشور تدوین شود.

بیگدلی عنوان کرد: اگر سند در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و ادامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد، منجر به تقویت ابعاد موضوع می‌شود.

سند ایرانیان خارج از کشور با مشارکت حداکثری دستگاه‌ها تدوین شود

به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عامری، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در سند ایرانیان خارج از کشور گفت:‌ سند مهندسی فرهنگی یک میثاق ملی است، یکی از راهبردهای این سند مربوط به ایرانیان خارج از کشور است که نیاز به سند مکمل دارد، به‌همین دلیل نیاز است که سند ایرانیان خارج از کشور از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته شود و خواستار شد که این سند با مشارکت حداکثری دستگاه‌های ذی‌نفع نوشته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha